Yenilenmenin pratik yolları

Moda karmaşık bir döneme giriyor.

Tasarımcılar, kadın bedenini yeniden keşfetmenin heyecanı içinde, kesimler, renkler, desenler ve kuplar üzerinde farklı oyunlar oynuyor; detaylar, ve aksesuvarlarla köklü bir 'değişim'in de sinyallerini veriyorlar. Siz bu değişime ne kadar hazırsınız? Kendinizi bu dünyanın bir parçası hissetmek için küçük bir adım atmak isterseniz, pratik ve ekonomik alışveriş önerilerimizi izleyebilirsiniz.

Yeni mevsime girerken gardırobunuzla birlikte, belki de tarzınız üzerinde de biraz değişikliğe gitmeniz gerekiyor. Bu kış, bu değişim aslında sandığınızdan da zor olacak. Çünkü tasarımcılar, kadın bedenini yeniden keşfetmişsecine yepyeni formlar, kalıplar, renkler, aksesuvarlar ve detaylarla karşılıyorlar yeni mevsimi. Şanslıyız, düşünsenize eğer modayla oynanan yeni oyunlarla tanışmasak, bu kasvetli aylar çok sıkıcı geçebilirdi...

Şimdi yine her zaman söylediğimiz şeyi tekrarlıyalım. Alışverişe çıkmadan önce, vitrinleri önceden gezme ve trendlere bir göz atma fırsatı bulursanız, tüm bu zenginliğin içinden sizlere sunulanı değil, kendi tarzınıza en yakın olan parçalara öncelik vermeyi unutmayın. Şık olacağım derken, moda kurbanları arasında anılmanızı istemeyiz çünkü.

İşte modanın pratik ve ekonomik 'değişim' önerilerinden bazıları. Bayram alışverişleri son sürat devam ederken, bir göz atmakta fayda var.

90’lı yıllarda çok kullandığınımız bu aksesuvar, bu yıl yine altın çağını yaşıyor. En sade kıyafetin üzerine bile dolayacağınız bu atkıyı kullanmak için hava sıcaklığının sıfırın altına inmesini beklemenize de gerek yok. Günün her saatinde bu atkıları kullanabileceğinizi hatırlatalım. Stefanel’in, pembe, siyah, kahve tonlarındaki yumuşacık atkılarına bir göz atabilirsiniz.

Kıyafetlerin en sadık dostları, bu kış kadınlar tarafından baştacı ediliyor. Geceleri, saten ve kadife modeller, yarı değerli taşlar, kürkler ve mücevherlerle süslenirken, gündüzleri, büyük valiz modeller dikkat çekiyor. Alışverişlerinizde çantanızın kaliteli olmasına dikkat edin. Çünkü tüm gözler yeni görümün mimarlarından biri olan bu aksesuarda!

Opak çoraplar

İnce ve parlak çoraplar dışarı, koyu tonlarda opak çoraplar içeri! Birçok tasarımcı bu kış volümlü veya dar eteklerin altına kullandığı bu çorapları, yuvarlak burunlu nostaljik ayakkabılar veya boyları dize kadar uzayan çizmelerle tamamlamış.

Hayvan baskıları

Klasikler arasında bu kış da yerini alan tüvid, ekose ve yünlü malzemeler arasında kimi zaman biraz sıkıldığınızı hissedebilirsiniz. Bu nedenle tasarımcılar modaya yepyeni oyunlar oynayabileceğiniz malzemelerle renk kattılar. Hayvan baskılı malzemelerle yaratılan çanta, kemer, ayakkabı ve saatler, kısa ceketler sizleri monotonluktan biraz da olsa kurtaracak!

Kemer olayı

Son iki sezona damgasını vuran kemerlere her mevsim farklı görevler veriliyor. Havamızı değiştiren kemerler bu kış daha da kalınlaşıyor ve giysilerin üzerine taşınıyor. Elbise, hırka ve bedene oturan trikoların üzerine göğüs altından takılıyor, daha nostaljik bir görüntü için ince modeller, yine ceketler ve bluzlarla tamamlanıyor.

Beyaz gömlek

Kışın, klasik kesimli, beyaz gömlekler en feminen halleriyle yine sahnede! Viktoryen dönemini yansıtan, yakalarda fırfır ve dantellerle hareketlendirilen modeller romantik olduğu kadar ihtişamlı ve şık görünüyor. Koton, ipek veya satenden tasarlanan bu gömlekler, dar jean pantolonların üzerine veya gündüzleri pantolon-ceket takımların içine ideal.
İddialı renkler

Tarzınızı ortaya koyarken renklerin gücünden faydalanın. Sezonun favori renklerinden biri olan mürdüm ve mor tonları, bu kış gardıroplarda mutlaka yer alacak. Geceleri, siyah yerine bu canlı tonlarda bir elbise, yine benzer tonlarda saten veya kadife bir ayakkabı ile tamamlanabilir. Ya da saten mor, seksi bir üst, jean pantolon, çizmeler ve iri taşlı takılarla buluşabilir. Tercih sizin!

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Tendeki lüksler

Rengarenk,birbirinden gösterişli takıları ile Nişantaşı’nın alışveriş duraklarından biri olan Reminiscence, sonbahar-kış sezonuna 380 parçalık bir koleksiyonla giriyor. Her biri bir rüyayı temsil eden ve 11 temadan oluşan takılar dışında, onları tamamlayan anahtarlıklara da dikkat.

Romantik, zaman zaman barok izler taşıyan koleksiyonda Swarovski kristali, mine yarı değerli taşlar, gerçek inci gibi malzemeler kullanılmış. Ağırlıklı olarak tercih edilen renkler ise turkuaz, gül kurusu, yeşim, doğal inci ve gümüş tonları. Takı ve aksesuvarların fiyatları, 100-900 YTL. arasında değişiyor.

Yenilikçi adımlar

Son yıllarda giysi ve çanta koleksiyonu kadar ayakkabı modelleriyle de öne çıkan Lacoste, bu kış kadınlar için tasarladığı deri-kumaş karışımı spor ayakkabıları, günlük kullanım için ideal olacağını düşündüğümüz babetleri, tüm mevsimlerin renklerini taşıyan botlarıyla günün her saatine uygun seçenekler sunuyor. Erkeklerde renkli dikiş detaylarını tasarım ve konforla birleştiren marka, bu kez toprak ve yeşil tonlarına ağırlık vermiş.

Çalışan kadınlara özel

Benetton, çalışan-şehirli kadınlara yeni markası ‘Colors’ ile sesleniyor. Koleksiyonda, dar pantolonlarla kombinlenen uzun hırka ve tunikler dışında, şık triko, penye, pantolon-ceket takımları, elbiseler ve kürklü mantolar öne çıkıyor. Rafine bir şıklığı yansıtan kıyafetlerde, bu yılın gözdesi olan mürdüm, mor, petrol mavisi ve siyaha ağırlık verilmiş.
Yazarın Tüm Yazıları