Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yeni yılla köşe kapmaca

İçimizdeki süs perisi uyandı bir kere!.. Mum ışıkları melekler, yıldızlar ve yaldızlarla hazırladığımız kutlama iksirini evin, ofisin ve bahçenin her yerine döküyoruz; köşe bucak yeni yıla bulanıyor

Haberin Devamı

Girişte
İşe kapınızın önünden başlayın. Müstakil ev ya da apartman dairesi fark etmez; kırmızı toplarla dolu yılbaşı sepetleri, fenerler ve çam dallarıyla süsleme yaparak daha ilk adımda kutlama atmosferini yakalayabilirsiniz. Hazır kapı çelenkleri de işe yarayacaktır. /images/100/0x0/55ea2656f018fbb8f86e41b7

Işığın gücü
Dekorasyonun en hızlı değişim yapan elemanlarından biri çiçekse diğeri de ışıktır. Süslemenizi sadece farklı formdaki ışık dizileriyle sınırlandırmayı tercih ederseniz, İkea’dan bol bol aynı renkte garland alarak tavandan sarkıtın, kapıların kenarlarına sabitleyin; hatta bisikletinizin tekerlerine dolayın.


Kanatlanın

Yemek masanızın etrafında beyaz kanatlı melekler dolaşsın isterseniz, Tahtakale’den ya da oyuncakçılardan bulabileceğiniz kanatlarla onlara etkileyici bir yeni yıl kıyafeti giydirebilirsiniz. Rustik görünümlü ağaçlar ve yüksek şamdanlar bu masalın tamamlayıcısı olur.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea2656f018fbb8f86e41b9
Pırıl pırıl
Parlak bir yılın simgesi olan dore ve gümüş, yılbaşı koleksiyonlarının da baştacı. Yatak odanızda kutlama havası estirmek istiyorsanız, Zara Home’daki cam, gold ve kristal toplara bir göz atın. Kuşlar ve Ren geyikleri de bu senenin popüler süslerinden.

Sadece kırmızı
Sevin ya da sevmeyin; yeni bir yıla girmenin rengi çok uzun zamandır kırmızı. Heyecan, cesaret ve güvenle eşleştirilen bu renk, sadece ağaç süslerinde değil mobilya, tekstil ve aksesuar olarak kullanıldığında da odanın enerjisini değiştirecek; kendi başına güçlü bir yılbaşı sembolü yaratacaktır.


Minimalistlere
“Tarzım minimalist, evim modern, yeni yıl için sunulan rengârenk şatafat bana göre değil” diyorsanız, size ahşap üzerine beyaz patine yapılmış yıldızları önerebilirim. Farklı boyutlarını yan yana asarak ya da duvardaki uygun nişlerin içine yerleştirerek sade bir kutlama temasını eve dahil edebilirsiniz.

Çocukça /images/100/0x0/55ea2656f018fbb8f86e41bb
Yeni yılın gelişine en çok heyecanlanan, hediyelerini açmak için en çok sabırsızlanan tabii ki çocuklardır. Onları bütün ay boyunca eğlenceli bir ruhta tutmak için odalarına küçük ilaveler yapın. Duvara yapıştıracağınız kartpostallar ve Noel Baba temalı nevresimler kutlama havasını başlatmaya yetecektir.

Haberin Devamı


Ayna ayna söyle bana
Küçük saksı bitkileri ve mini boy çam ağaçlarını sehpaların üzerine, dresuarlara ve pencere kenarlarına yerleştirdikten sonra sıra aynalarda… Duvardaki aynaları ışık dizileri ve çam garlandlarla çevirirseniz, yansıma etkisiyle birlikte görsel olarak güzel bir yeni yıl köşesi oluşturacaktır.

Mini köşeler
Kızılcık dalları, kokinalar, t-light’lar ve cam mumluklarla düzenleyebileceğiniz mini yılbaşı köşesinin en sempatik misafiri bir kardan adam olacaktır. Mumların etrafına tarçın çubukları ya da portakal dilimleri koyarak sadece göze hitap etmez; aromatik olarak da puan kazanırsınız.

Yaratıcı olun
Bir mekânı neşeli ve eğlenceli kılmak için ille de dev ağaçlar kurmaya ve vitrinlerdeki en yeni yılbaşı süslerini almaya gerek yok. Çam kozalakları, farklı boyutlarda mumlar, kuru dallara asacağınız küçük toplar ve yastıklar bohem-şık bir süsleme yaratır.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları