Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yeni dokular renkler

Step’in yurtdışı pazarları için yarattığı ve İngiliz dekorasyon dergilerinde sık sık reklamlarına rastladığım Stepevi, ilk mağazasını Londra’da açmıştı.

İngiltere’de çıkan yeni koleksiyonun yolu bu kez İstanbul’a da düştü ve tüm Step mağazalarında satılmaya başlandı. Yeni dokular, geometrik desenler ve petrol mavisinden defne tonlarına uzanan yepyeni bir renk skalasıyla...

Stepevi markasına özel olarak hazırlanan halı ve aksesuvar koleksiyonu için artık Londra’ya gitmemize gerek kalmadı. Tüm Step mağazalarında satışa başlanan Stepevi koleksiyonu dört ana renk grubundan yola çıkarak hazırlanmış: Kahve tonlarından oluşan Warm, defne tonlarının yer aldığı Cool, yeşil rengin hakim oluduğu Quiet ve petrol mavisinin ara tonlarını içeren Deep konseptleri koleksiyonun temelini oluşturuyor. Kullanılan dokularda ise ’tek renk şıklığı’ vurgulanıyor.

Desenlerde yuvarlak ve gözü yormayan bir geometri tercih edilen koleksiyonda; yumuşak dalgalanmalar, elipsler sadece ışık ve iplik oyunlarıyla kendini ifade ediyor. Kullanılan floral desenler ise sadeleştirilmiş damask yapraklar ve doğada var olmayan düşsel çiçeklerden oluşuyor.

Koleksiyonun en belirleyici özelliği ise şüphesiz yaratılan yeni dokular olmuş. Yalın ve sakin geometrik desenler yepyeni dokulara ruh ve biçim kazandırmış. Dört farklı ipliğin birleşiminden oluşan Vedia ile sekiz farklı ipliğin kullanıldığı ve her ipliğin özelliğine göre farklı kalınlıklarda ve teknikte dokunduğu Organic Lines serisi ile renkleriyle yarattığı eşsiz ışık yansımaları ve yumuşaklığıyla Touch Me Long, bu koleksiyonun en çarpıcı dokularını oluşturuyor.

Aksesuvarlarda ise koleksiyon gruplarına uygun göz kamaştıran kumaşlar tercih edilmiş. Altın varaklı damask desenler, özel baskı ile parlaklığı vurgulanmış renk renk ketenler, yalın floral desenler ve bu kumaşlar ile kombin hale gelebilen sade, zarif tuşeler göze çarpıyor. Elde işlenmiş gerçek deriler, metalik deri havasını yansıtan kumaşlar ve ipek kumaş üzerine işlenen nakışlarla çok özel ve yeni tasarımlar ön plana çıkarılmış.

Step Danışma Hattı: (0212) 336 04 88.

www.stepcarpet.com

İlk mağaza Londra’daydı

Step Halı, geçtiğimiz sene Habitat, Diesel, Designer’s Guild gibi dünya markalarının bulunduğu Londra’nın ünlü caddesi King’s Road’da Stepevi isimli mağazasını açmış; geliştirdiği üst konsepti burada sunmaya başlamıştı. Step Halı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, Batı Avrupa’nın kalesi olarak nitelendirilen Londra’da açtıkları bu mağaza için ’Bu mağazadaki ürünlerin tamamı Türkiye’de Isparta’daki fabrikamızda üretildi. Yurtdışında kültürümüzü görmek istiyorlar. Türk motifleri ilgi çekiyor. Biz de halıyı yeniden tanımladık, kültürümüzün modern yüzünü Londra’ya taşıdık. Böyle bir pazar için Türk kimliğimizi korumamız gerekiyor’ diyor.

DÜZENE GİRİN

Kitaplığınız karmakarışık oldu; CD ve DVD koleksiyo- nunuz ise çok dağınık. Onlara yeni ve düzenli bir kucak arıyorsanız, gitmeniz gereken adreslerden biri kesinlikle Bilgili Mobilya!

Kestane renkleri

Sonbaharın sadece kestanesini seviyorum. Gelecek aylarda evinizi mevsime uydurmak için kestane ve çikolata renklerine yönelebilirsiniz. Monev’de bulabileceğiniz bu cam vazolar 9 - 15 YTL. arasında.

İndirim zamanı

Mobilya ve dekorasyon alanında çok uzun bir geçmişe sahip olan Bretz, Kağıthane’deki çok katlı binasında yaz indirimine girdi. %70’e varan indirimden yaz sonuna kadar yararlanabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları