Yemek odası takımını nasıl ucuza mal ettim

Evde koyacak yer yok diye yıllardır yemek masası almıyordum.

Yine almazdım da, benim yemek masası niyetine kullandığım büyük kahve sehpasında iki büklüm yemek yiyen misafirlerde ciddi mide problemleri baş göstermeye başladı, mecbur kaldım.

Yemek masası alacağım ama öyle çok para harcamaya niyetim yok. Bir de açılır kapanır bir şey olması lazım. Yanına 6 tane sandalye uydurdum mu tamamdır. Bana kalsa işi Tahtakale’de halledeceğim ama annem itiraz etti. İkna etmek için kurduğu cümlelerin içinde evladiyelik, evlilik, çeyiz, düzen, yatırım gibi kavramlar geçmekteydi ki, daha fazla duymamak için derhal ikna oldum. Ama hálá çok para harcamaya niyetim yok.

Hem para harcamayacağım, hem de eli yüzü düzgün olacak... Derhal İKEA’ya gittim. Ama açılır kapanır olduğu halde evladiyelik görünen bir şey bulamadım. Böylece eskicileri dolaşmaya karar verdim.

Bulduğum ilk birkaç masanın fiyatı uygun olmakla birlikte ciddi kurt ve cila sorunları vardı, vazgeçtim. Derken yolum Kuledibi Antikacılar Çarşısı’na düştü. Metin Usta’da pırıl pırıl, o gün yapılmış kadar iyi durumda, oysa 50-60 yaşında, açılır kapanır, lukens ayaklı, 6 kişilik bir masa buldum. 400 lira istedi, pazarlık bile etmedim. O kadar güzeldi ki, hemen aldım.

Sandalye sorununu hemen yan dükkandaki Hacı Amca çözdü. Benim masanın orijinal sandalyeleri artık bulunmuyormuş, ama tıpkısını yaptırdığı bir yer varmış. Benim için 6 tane sipariş etti, 200 liraya olur dedi. Derhal kabul ettim. Fakat sandalyelerin minderi taklit deri kaplama olacaktı, sevmedim. Fazla ofisvari görünüyordu.

Unkapanı IMÇ’nin A Blok giriş katında Gelişim Tekstil var. Cadde üzerindeki kapıdan giriyorsunuz, tam karşınıza geliyor. Mavi çerçeveli vitrini olan dükkan. Oraya gittim. Yeşilli, mürdümlü, çizgili bir kumaş beğendim. Sordum, silinmeye dayanıklıymış. Metresi 19 liraydı, nakit ödeyince 14’e verdiler. 4 metre kumaş aldım. Şimdi sandalyelerin kaplanmasını bekliyorum.

Neticede bu yemek masası operasyonu bana 650 liraya maloldu. Ve nasıl içime sindi anlatamam.

Emzirme Haftası’nda fırsatları kaçırmayın

1-8 Ekim arası tüm dünyada Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Amaç, annelere özellikle doğumdan sonraki ilk 6 ayda emzirmenin önemini anlatmak, teşvik etmek.

Bakın bu teşvik etmek kısmı epey işinize yarayabilir, çünkü anne ve bebek ürünleri satan markalar, emzirme ile alakalı ürünlerde 1 haftalık indirime gidiyor. Bugün ayın 6’sı, 2 gününüz var acele edin.

Avent, göğüs pompası, göğüs ucu çıkartıcı, anne sütü kabı, göğüs ucu çatlak kremi ve göğüs pedlerinde yüzde 20’ye varan indirim yapmış. Üstelik bu ayın sonuna kadar devam edecek.

0-4 yaş arasındaki bebeklere yönelik ürünler satan Biberon mağazaları da emzirme ürünlerinde özel fiyatlar uyguluyor. Göğüs pompası kiralama hizmeti de veriyorlar. Aylık kirası 70 lira. Niye bu kadar pahalı anlamadım, zaten bu pompalar benim bildiğim 80-200 lira arasında.

Bir de iç giyim markası Laura Baresse var. Emzirme sutyeni Mamabel BN’yi, emzirme haftası süresince Laura Baresse Shoplar’da 10 taksitle satıyor. Ayda 3 lira 70 kuruşa alabilirsiniz. Laura Baresse Shop’lar İstanbul’da Olivium, İzmir’de Agora ve Kipa, Konya’da Kule Site, Ankara’da Millenium Alışveriş Merkezleri’nde var.

Harvey Nichols’ı sel aldı

Eylülün başıydı sonuydu derken, farkında mısınız Harvey Nichols hálá açılmadı. Bir süre daha da açılmayacak, çünkü Harvey Nichols’ı sel aldı. Mağaza düzenlemeleri neredeyse bitmek üzereydi, dekorasyon büyük ölçüde tamamlanmıştı veeee derken sağanak yağmurlar başladı. Nasıl olduysa her tarafı sıkı sıkı kapalı inşaat alanını su bastı, o saate kadar yapılan her şey sırılsıklam ve dolayısıyla heba oldu. Şimdi herşeyi baştan yapmakla uğraşıyorlar.

Korkarım Kanyon, kış aylarında tam da adı gibi bir outdoor mekanı olacak. Zaten daha şimdiden içerde esen sert rüzgar insanı bir temiz dövüyor. Kışın Levent’in ayazında halimiz ne olur bilemiyorum. Giderken takoz, zincir ve çekme halatı ve sağlık sigortası bulundurmakta fayda var. Üste 2 milyar verip Harvey Nichols’tan ayakkabı alacağım diye bu eziyet çekilir mi bilmiyorum.
Yazarın Tüm Yazıları