Sivrisineklerle mücadelede doğal yollar

Yaz aylarında hepimizin yaşadığı en büyük sorunlardan biri sivrisinek ısırığı... Peki, sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına evde bulunan malzemelerden doğal çözümler üretebilir miyiz?İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...

Haberin Devamı

◊ Sivrisinek ısırdıktan hemen sonra ısırılan bölgeyi su ve sabunla yıkayın.
◊ Kesme şekeri hafif ıslatıp kaşınan bölgeye sürmek kaşıntıyı azaltır. Kesme şekeriniz yoksa toz şeker de bu konuda imdadınıza yetişecektir.
◊ Salatalarımızın demirbaşlarından biri olan limon bu kez sivrisineklerle mücadelede yanımızda! Sivrisinek ısırığını hissettiğiniz ilk an buzdolabınıza koşun ve limonu alarak ortadan ikiye bölün ve sivrisinek ısırığının üzerine sürerek bekleyin.
Limon asidik yapısıyla hem şişliklerinizi hem de kızarıklarınızı geçirecek ve sivrisineklere karşı mücadele edecek.
◊ Her derde deva elma sirkesi de limon gibi asidik bir yapıya sahip olduğu için kaşıntıyı gidermeye yardımcı olur. Birkaç damla elma sirkesini bir pamuk yardımıyla sivrisinek ısırığının üzerine tampon yaparsanız henüz kızarıklık ve şişlik oluşmadan önüne geçmiş olursunuz.
◊ Etkili bir antibakteriyel olan bal, sivrisinek ısırıklarına son derece iyi gelerek kızarıklarla ve kaşıntıyla mücadele eder. Sivrisinek ısırığının etkisini yoğun bir kaşıntıyla beraber hissettiğiniz o bölgelere bir miktar bal sürerek kaşıntısını giderebilirsiniz.
◊ Bir çay bardağı suya birer çay kaşığı tuz ve karbonat ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı kaşınan bölgeye bir saat aralıklarla sürün. Kaşıntı ve acının hafiflediğini fark edeceksiniz.
◊ Soğutulmuş çay poşetleri, ısırıkların olduğu bölgeyi nemlendirir ve kaşıntıyı alır. Ayrıca çaydaki tanen maddesi, şişliği azaltmaya da yardımcı olur.
◊ Aloe vera bitkisinin içindeki jelimsi sıvı, cilt için çok faydalıdır. Sivrisinek ısırıklarına aloe vera sürerek hem kaşıntıyı hem de enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.
◊ Mis kokusuyla evlerimizin başköşesinde her daim yerini alan fesleğen sivrisinek ısırıklarının yarattığı şişlik ve kaşıntının en büyük düşmanı. Fesleğen yapraklarını ezip suyunu çıkartın ve kaşınan bölgeye sürün. Fesleğenin içindeki uçucu yağlar, kaşıntının ve kızarıklığın da geçmesini sağlar.
◊ Sivrisinek ısırığına maruz kaldığınız an o bölgeyi sert hareketlerle kaşıma isteğinizi anında kesecek bir yöntem olan tuzlu sudur. 1 çay bardağı suyun içerisine 2 yemek kaşığı tuz ekleyin ve bu karışım ile sivrisinek ısırığını hissettiğiniz bölgeye pamuk yardımıyla tampon yapın. Bu yöntem hem yanma hissini azaltır hem de bir müddet sonra kaşıntının sona ermesini sağlar.
◊ Buz da en etkili çözümlerden biridir. Eğer kaşıntı hissiniz çok fazlaysa ve başka bir yöntem için zamanınız yoksa, bir buz tanesiyle yaklaşık 10 dakika kadar o bölgeye kompres uygulayın. Buz o bölgeyi uyuşturarak kaşıntıyı geçirir ve şişmeyi önler.

Haberin Devamı

Sivrisineklerle mücadelede doğal yollar

Haberin Devamı

Küçük sivrisineklere büyük çözüm

 200 ml suyun içine iki kahve kaşığı şeker, 2 kaşık elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bulaşık deterjanı ilave edin. Hazırlamış olduğunuz karışımı küçük sivrisineklerin evinizde gelmesini istemediğiniz alana koyun. Meraklı sivrisineklerin karışımınızın içinde yaşama veda ettiğini göreceksiniz.

Sivrisinekler hangi kan gruplarını daha çok tercih ediyor

Japonya’daki bir araştırmaya göre, sivrisineklerin kan grubu 0 olan kişileri ısırma ihtimali, A ve B grubu olanlara göre daha yüksek. Bunun sebebinin 0 kan grubunun diğer kan gruplarına göre daha sıvı olması olduğu düşünülüyor.

Egzersiz yapanlar!

Eğer koşuyor ya da egzersiz yapıyorsanız, daha hızlı nefes aldığınız ve terlediğiniz için ısırılma riskiniz daha yüksek. Bunun da sebebi nefes verirken atılan karbondioksit ve terdeki laktik asit gibi maddelerin sivrisineklerin avını daha kolay bulmasına yardımcı olması.

Haberin Devamı

Evden sivrisinek nasıl kovulur?

En etkili 5 çözüm yöntemi
Gecenin sessizliğinde huzurlu bir uykuya tam dalmak üzereyken vızıldayan sesiyle odanızda bir sinek olduğunu hissettiğinizde pusu kurup beklemek yerine aşağıdaki 5 etkili yöntemle ondan kurtulabilirsiniz.
∆ Işık yöntemi: Odanızdaki sivrisineği çıkarmak için sivrisineğin olduğu odadaki tüm ışıkları kapatın, buna telefon ışığı da dahil.
Sonrasında koridorun ışığını açın ve havluyla onu saklandığı yerden çıkarın. Sivrisinekler ışığı çok sevdikleri için odanızı terk edip koridora doğru geçiş yapıp muhtemelen duvara konacak. Artık bundan sonra ona ne yapacağınıza vicdanınızla siz karar vereceksiniz.
∆ Rüzgâr yöntemi: Sivrisinekler uçma konusunda pek iyi değillerdir. Bu nedenle odanızda rüzgar etkisi sağlayacak vantilatör veya klima çalıştırmak onları odadan kaçırma konusunda işe yarayan yöntemler arasında.
∆ Sirkeli bardak yöntemi: Bir bardağın içerisine bir miktar elma sirkesi koyun. Bu bardaklardan birkaç tane hazırlayarak odanızın belirli yerlerine koyun. Eğer bu tarifi uygularsanız odanızda artık sivrisineklerin barınamadığını göreceksiniz.
∆ Bozuk süt yöntemi: Bozuk sütünüzün içine bir yemek kaşığı karabiber ekleyip bir kasenin içerisine koyun ve odanızın herhangi bir yerinde bekletin. Bu yöntemle sivrisinekler kokudan rahatsız olacakları için o bölgeye pek yaklaşamayacaklar.
∆ Üçü bir arada yöntemi: Sirke, limon ve sarımsak yağı sivrisinekleri anında uzaklaştırır. Yapmanız gereken sirke, limon ve sarımsak yağınızı bir şişede buluşturmak ve daha sonra bu sihirli karışımı camlarınızın önüne sıkmak. Sonucuna siz bile şaşıracaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları