‘Onlar konuşur AKP yapar’

KIRIKKALE: 71 tesis açılışı, ne oldukları belli değil, onlardan Nur Camisi 2011’den beri faaliyette.

Haberin Devamı

Erzincan: 83 tesis açılışı, mineralli su tesisi, kayak merkezi zaten faal, ayrıca özel sektör tesisleri ama tören hiç kaçmaz.
Kayseri: 50 tesis açılışı, bazılarının inşaatı devam ediyor, Kocasinan Anadolu Lisesi gibi, bazıları zaten açık Felahiye Spor Salonu gibi, on doğalgazlı otobüs, zaten işliyor.
Van: 155 projenin açılışı, spor salonu sekiz aydan beri faal, fuar geçen yıldan beri açık, Urartu Müzesi inşaatı sürüyor. Kültür, sağlık, spor projeleri.
Amasya: Katı atık tesisi, beşinci kez açılış töreni.
Malatya: 44 tesis açılışı, nelerin açıldığını bilen yok, açılan tesislerden biri bir fabrikaya reçel yapma makinesi.
Urfa: Açılış rekoru, 278 tesis açılıyor. Bir bölümü birkaç yıl sonra devreye girecek, olsun, biz şimdiden açalım.
Kütahya: Kız yurdu temeli, dört metrekarelik arsada.
Konya: Kent baştan başa “Asrın projesi, müjdeler olsun, Konya’ya metro” afişleriyle dolu. Büyük tören düzenleniyor, metro 2020’de işleyecek.
Küçükçekmece: Metro 19 Haziran’da açılacak iken, resmi açıklamaya göre, Bakırköy’de meydanda dükkânlarla anlaşma sağlanamadığı ve tarihi eserlere rastlandığı için bir yıl sonra. Çevre tam harabe, çiş dolu pet şişeler her tarafa yayılıyor.
Ayrıca: Çeşitli yerlerde 190 spor tesisi. CHP milletvekili Umut Oran pek çok kentte açılışları kayda geçiyor, ne olduğunun izini sürüyor. Tesis üstüne tesis, Türkiye tam bir şantiye, kıskananlar çatlasın.
Davutoğlu iptal, bir törenden diğerine Tayyip Erdoğan koşuyor. Urfa’da, “Biz yapıyoruz, konuşmuyoruz”, “biz” kim, AKP’nin seçim sloganı, devam ediyor, “7 Haziran’da bunlara gereken cevabı vereceksiniz”. Kendi söylediği gibi, “her partiye aynı mesafede”, eylemi ve sözleri tarafsızlık anıtı. Neresinden tutacaksınız, tarafsızlıktan mı, tesislerden mi, şu hale bakın.

Haberin Devamı


‘Öfkeli adam’

- DÜNYANIN en saygın gazetelerinden New York Times’ta yayınlanan Türkiye eleştirisi üzerine Tayyip Erdoğan yine hızlı, “Sen bir gazetesin, haddini bileceksin”. Gazetecilik yapıp eleştirdin mi, haddini aşıyorsun, biz biliyoruz, elin oğlu da öğreniyor. Geçenlerde yine saygın gazetelerden Guardian’da bir yorum yayınlanıyor, başlığı “İki öfkeli adam”, Erdoğan ve Putin’i ele alan yazıda Erdoğan tanımlamaları şöyle:
“Karışık milliyetçi, antiliberal, gelenekçi. Muhalefete baskı yapıyor, basın özgürlüğü ciddi tehdit altında, yargıyı ele geçirmeye çalışıyor. Dini kullanıyor. Hafta geçmiyor ki Batı’ya çatmasın”.
Sadece bu iki gazete değil, Avrupa ve Amerika’da pek çok yayın organı iki yıldır benzer görüşleri aktarıyor, New York Times’a hücumu Erdoğan’ın Batı’daki imajına denk düşüyor, içerisi bitti, sıra dışarıya “nizamat” vermekte.

Haberin Devamı


Soma sonuçları


- 301
maden işçisinin hayatını kaybetmesinden sonra Soma’ya her türlü söz veriliyor. Geride kalanları, “İşsiz bırakmayız” deniyor, Aralık 2014’te 2 bin 814 işçi işten çıkarılıyor, onlar halen işsiz. Kıdem tazminatlarının ödenmesi için nisanda yasa çıkıyor ama henüz ödenmiş değil. Kaza öncesine dönük ihmal iddialarıyla ilgili bazı bürokratların yargılanması söz konusu ama Çalışma Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı yargılama izni vermiyor.
Soma’da AKP 2011’de yüzde 52.8, 2014 yerel seçimlerinde
yüzde 43.3 oy alıyor. Maden felaketi aylarca konuşuluyor, aradan bir yıl geçmesine rağmen halk “Yaralar sarılmadı” diye isyan halinde, ben yine de Soma’da seçim sonucunu çok merak ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları