Yeni bir toptancı ağı kuruldu... ‘Bakkalı kurtarıyoruz’

Üretim, dağıtım, lojistik, finans, satış ve pazarlama alanlarında, Hızlı Tüketim Malları (FMCG) sektöründe 1994 yılından beri hizmet veren Enkay Şirketler Grubu bünyesinde kurulan ‘ToptanTR.com Online Mağazacılık’, Türkiye’de esnafın geleceğe güvenle bakabilmesi ve rekabet gücünü koruyabilmesi için gerekli yeni toptan alışveriş sistemi anlayışı ile çalışan bir dağıtım ağıdır.

Haberin Devamı

Deprem felaketinde önemi bir anda öne çıktı.

Geleneksel kanal perakende esnafının zincir mağazalarla rekabet edebilmesinin önündeki engel olan tedarik sorununa yenilikçi ve sürdürülebilir bir çözüm sunan, online B2B alışveriş ve tedarik platformu ToptanTR.com, geleneksel perakendecilik sektörüne yeniden hayat veriyor.

YAPAY ZEKÂ VE BAKKAL

“Yapay zekâ algoritmamız ile esnafın ihtiyaçlarını tespit ediyoruz” sözlerini duyunca şaşırmamak elde değil. Yani yapay zekâ bakkala da girmeye başlamış artık.

Özetle, “Esnafın imdadına yetişen yeni bir sistem; ToptanTR firmasının Genel Müdürü Sezgin Şener ile tanıştık, bize dedi ki:

“Amacımız, mahalle bakkalını zincir marketlerle rekabet edebilir boyuta getirmek”; iddialı bir cümle, değil mi?

Küçük esnafın aracılar vasıtasıyla ürün temin ettiğini ve bu sebeple zincir marketlerle rekabette zorlanarak kepenk indirdiğini söyleyen ToptanTR Genel Müdürü Sezgin Şener, “Tam bu noktada onların imdadına yetişiyoruz ve uygun fiyatla raflarını doldurmalarına yardım ediyoruz. Üreticilerden direkt mal alamayan bakkalı aracılara mahkûm olmaktan kurtardık. Bakkallarımız artık, binlerce çeşit ürünü kısa zamanda ve iade garantili olarak ToptanTR.com üzerinden temin edebiliyorlar” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Ailesi, Giresun-Tirebolu Yayla köyündeki ‘Bakkal Hüseyin Amca’ya dayanıyor; yola buradan çıkmışlar, yapay zekâlı örnek bir model olarak büyümüşler.

GÜNÜN SÖZÜ

“Kendisini zayıf hisseden görünüşe önem verir, büyük saraylar, yazlıklar yaptırır, yatlar alır, özgüveni eksik kişiler markalı giyinirler, konuşurken araya yabancı dilden kelimeler sıkıştırırlar.”   Prof. Dr. Üstün DÖKMEN

250 BİN ÜYE

- Türkiye’de 335 bin civarında hızlı tüketim alanında satış yapan işletme var; bunların yaklaşık 30-35 bini büyük zincir indirim marketler, 10-13 bini hipermarket ve 185 bini de küçük esnaf. Bunlar hep aracılar eliyle ürün temin ediyorlar. ToptanTR.com’un 2022’de yüzde 200’ün üzerinde büyüme ile 1 milyar TL iş hacmine ulaştığını vurgulayan Sezgin Şener, “81 il, 922 ilçeye ulaşarak Türkiye’nin tamamında dağılım sağlıyoruz. Hedefimiz 250 bin üye” diyor.

Haberin Devamı

POLİS 178. YAŞINDA DERTLİ

Polis Haftası, 3-10 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Çalışan ve emekli polisler, 10 Nisan Polis Günü’nde yine çok dertli.

Bunların başında 3600 ek gösterge konusu geliyor. Gösterge sadece 1. derecedekilere verilirken, “Ortaokul ve lise mezunu polislerin tam beklentileri niye geçiştirildi?” diye soruyorlar.

Yüksek okul mezunları ile aralarındaki fark, 2.500 liraya yükseldi. Yani 3600 ek gösterge sorunu önümüzde duruyor, diyorlar. Bu nedenle mağdurların gözleri bu sorunu çözecek yetkililerde.

Maddi sıkıntıların bir nebze azaltılması için yapılacak intibak düzenlemesi ile tahsil farkı gözetmeksizin çalışan ve emekli tüm polis memurlarına bir defaya mahsus olmak üzere 3600 ek gösterge verilmesini devlet büyüklerimizden talep ediyorlar.

Haberin Devamı

Halis KAHRAMAN-POLEMDER

İstanbul Basın Sözcüsü

‘GÖZ YAŞARTAN ARSA’ ÖYKÜSÜ SÜRÜYOR

Köşemizde zaman zaman dile getirdiğimiz, Ulus’taki ‘Göz yaşartan arsa’ başlıklı yazımız kamuoyunda büyük yankı yaratmıştı. Kısaca özetlemek gerekirse, İBB İmar Komisyonu Üyesi Sebahattin Öztürk’e arsa sahipleri iş takibi için vekâlet vermişlerdi. Daha önce aynı dosyaya ret oyu kullanan İBB CHP Grubu, bu sefer “Evet” demişti. Hatta 14 yıldır İmar Komisyonu üyesi olan Sedat Özkan şerhini geri çekmişti. ‘Muameleci’ tekrar İmar Komisyonu’na seçildi. Plan değişikliği ile ilgili son gelişme şöyle; mutlu sona az kaldı, şu an plan değişikliği Beşiktaş Belediyesi’nde askıda... Plana, Beşiktaş CHP Meclis Üyesi Akın Keskin, partisi adına Memleket Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Levent Serdaroğlu, Eski CHP Meclis Üyesi Mustafa Mercan itiraz ettiler ve dava açacaklarını duyurdular.

Haberin Devamı

Ancak süreç hızlıca devam ediyor. Muhtemeldir ki konu cuma günü mecliste karara bağlanacak.

BİR KENTE SAHİP ÇIKMAK

Yıkımdan sonra şehri terk etmek zorunda kalan, şehri terk etmeyen ancak uzun zamandır uzakta yaşayan Antakyalıların ve Antakyalı olmayıp gönlü bu şehirde olanların ortak derdi, ‘mirası korumak’. Bu konu ile ilgili kurulan muhtelif platformlar, kentin kültürel ruhunu yeniden canlandırmak için çalışıyorlar. Gila BENMAYOR

KADIN 93 YILDAN BERİ VAR

Belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 93’üncü yılı idi 3 Nisan tarihi! 1930’da Belediye Kanunu kabul edildi ama hâlâ kadının eşit temsil mücadelesi sürüyor. Artvin, Yusufeli Kılıçkaya’da Türkiye’nin ilk kadın Belde Belediye Başkanı seçildi Sadiye Hanım. Mersin’de Türkiye’nin ilk kadın Belediye İl Başkanı seçildi Müfide İlhan Hanım. Kadınlara sahip çıkalım.

Haberin Devamı

ARİF SAĞ’DAN GÖKSEL’E...

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu, 8-20 Nisan tarihlerinde dayanışma konserine ev sahipliği yapacak. Teoman’dan Göksel’e, Yalın’dan Gripin ve Rubato’ya kadar birçok ünlü isim ve grubun sahne alacağı, Arif Sağ ve Erdal Erzincan’ın konser vereceği etkinlik takviminin geliri, İBB İstanbul Vakfı’nın ‘Büyüt Hayallerini’ projesine bağışlanacak. Etkinliklerden bilet alarak siz de depremzede üniversiteli kız öğrencilerin eğitimlerine katkı sunabilirsiniz.

HATAY’A ODTÜ’LÜ ELİ DEĞMELİ

Hatay’ın dünya markası Antakya Medeniyetler Korosu, 3’ü kadın 7 üyesini, saatlerce enkaz altından sesleri duyulmasına rağmen depreme kurban verdi. Bu koroyu ayağa kaldırmanın, Hatay’ı manen ayağa kaldırmanın ilk ve en güçlü adımı olacağı konuşuluyordu.

Komşu illeri Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar destek verince, terziden ödünç alınan kıyafetlerle ilk konserleri Adana’da, ikincisi de İstanbul’da gerçekleşti.

Adana’da bir şey daha oldu. Konser için kente gelen ODTÜ’lüler, Hatay’dan seçilecek milletvekilleri için de kulis yapıp, ‘ODTÜ damarı taşıyor’ dedikleri şantiye deneyimli mühendis arkadaşları Yaşar Ateşoğlu’nu bir bakıma görevlendirerek CHP’den milletvekili aday adaylığını kararlaştırdılar, deniliyor.

MESAJ PANOSU

- Rizeli Ömer Şan’ın dostu Fatih Sultan Kar bir not düşmüş: “Deprem olunca ‘kirayı’, virüs olunca ‘gıdayı’, ramazan olunca ‘pazar’ı 3 katına çıkaran bir toplum; ne İslamidir ne de insanidir.”

Yazarın Tüm Yazıları