Turizmde farklı paketler şart

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un verdiği bilgiye göre, bu yılın ocak-eylül ayları arasında 45.2 milyon turist gelmiş.

Haberin Devamı

2022’de 50 milyon 450 bin turist ile dünyada 4. ülke olmuşuz. Bakalım bu yıl rekor tazelenecek mi? Ancak gelecek yıllar için bazı tedbirlerin alınması gerek. Bunu biz değil, konuştuğumuz turizmciler söylüyor.

Hafta sonunda Antalya’daydık. İsviçre merkezli Avrupa’daki tur operatörü Bentour’un yıllık toplantısı vardı. Yılda yaklaşık 150 bini Türkiye’ye getirdikleri olmak üzere 200 bin turiste hizmet veren Bentour’un Avusturya, Almanya ve İsviçre’den 600’ü aşkın seyahat acentesi temsilcisini davet ettiği toplantıydı. 2023’ün performansı ile 2024’e yönelik hedefler konuşuldu. Turizmcilerin içinde Avrupalı Türklerin sayısı da hayli fazlaydı.

TURİZM 12 AY

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, 2023 sezonunda hedeflerine ulaştıklarını, turizmi hemen hemen 12 aya yaydıklarını söylüyor. Göktaş-Rosati şirketin sayılara değil kârlı büyümeye odaklandığını ifade ediyor. Bentour Yönetim Kurulu Başkanı duayen turizmci Kadir Uğur, yelken sporuna âşık biri. Birkaç yıl önce yelkenlisiyle dünya turu yapmıştı. Şu sıralarda Karayipler’de yelken açtığı için oğlu ve Bentour Genel Müdürü Deniz Uğur bilgilendirdi konuklarını.

Haberin Devamı

Artık Türkçe’yi iyice güçlendiren siyasetini de öğrenmeye başlayan Deniz Uğur, çok önemli bir konuya dikkat çekti. Dünyadaki ekonomik göstergeler; gelirlerin düştüğünü, buna karşılık enerji, yiyecek, içecek (alkol) gibi her alanda giderlerin arttığını işaret etti. Bu yüzden geçen yıl aynı otelde aynı paket tura ödediği ücretin bu yıl önemli ölçüde artış göstermesinin turistleri ya tatilden vazgeçirecek ya da kalitesiz ama ucuz destinasyonlara yöneltebileceğini hatırlattı.

“İki yol var ya kaliteyi düşüreceğiz ya da her şey dahil konseptinde kategoriler oluşturmalıyız” diyen Uğur, “Kaliteyi düşürmeyeceğimize göre, ikinci yolu tercih etmeliyiz. Evet, kaliteli otellerde müthiş bir hizmet sunuyoruz. Ama turist diyor ki, ‘Ben bu hizmetlerin hepsini kullanmıyorum, neden hepsine para ödüyorum?’ Herkesin bütçesine göre farklı paketler olabilir. Örneğin premium, standart vesaire gibi” diye ekliyor.

Haberin Devamı

Bentour’un gelecek yıl için çeşitlendirme açısından Kapadokya-Antalya paketlerinin artıracağı, daha iyi hizmet için Antalya’da kendi incoming şirketini kurduğu, şirket merkezi için Antalya’da beş katlı bina inşa ettirdiği, dijital alana her yıl 1.5 milyon Euro yatırım yaptığı, My Bentour adlı dijital platformda şirkete ilişkin her bilgiye ulaşabildiği de verilen bilgiler arasındaydı.

Lara’daki Miracle Resort’ta yapılan dört günlük toplantı, son gece yine geleneksel Comedy Night adlı gala gecesiyle sona erdi. Gecede acentelere ödülleri verildi, Almanya’dan özel olarak gelen ünlü Türk stand-up sanatçısı Özcan Coşar sahne aldı. Coşar Almanlar tarafından ne çok seviliyormuş.

Haberin Devamı

SİYASİ KULİSLER

NE KADAR GERÇEK!

CHP Adana Milletvekili, kurultayda genel başkan yardımcısı seçilen eczacı Burhanettin Bulut’un, Manavgat kampında söylediği şu sözler dikkat çekti:

“Adaylarımızı belirlerken anketlerin sonuçlarını inceleyeceğiz, örgütlerimizi dinleyeceğiz. Bölgedeki sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kanaat önderlerinin görüşlerini alacağız. Bölgeye göndereceğimiz heyetler de bölgenin nabzını tutacak.”

Bunlar doğrudur, olabilir de... Ancak kurultayda Genel Başkan Özgür Özel’in ‘namus sözü’ diyerek vurguladığı hâkim gözetiminde önseçim, ‘eğilim yoklaması’ sonuçlarının hiçbir zaman gerçeği yansıtmayacağı bilinmiyor mu? Bu, olsa olsa ‘gaz alma’ olabilir.

Haberin Devamı

MANAVGAT TOPLANTISI

Biz oradayken Genel Başkan Özgür Özel, Antalya’ya geldi ve Manavgat’ta örgüt toplantısına katıldı. Özel’in, il başkanlığını ziyaretten sonra programda olmadığı görülen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etmesi belki doğabilecek bir ‘krizi’ geçiştirmiş oldu. CHP Milletvekili Sururi Çorabatır’ın (İber) oteldeki örgüt toplantısını Böcek de izledi.

AK PARTİ BAŞVURU SÜRESİNİ UZATTI

AK Parti aday başvurusunda rekora doğru koşuyor. Başvuru yoğunluğundan dolayı AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Av. Mehmet Semih Demir örgüte mesaj atarak müracaatların 5 Ocak Cuma gününe kadar uzatıldığını duyurdu.

Çatalca, Belediye Başkanlığı görevini sürdüren lisans eğitimini Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölümünden alan mimar, AK Parti içinde her kademede görev alan Mesut Üner yeniden aday adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

Çevre Mühendisi, AK Parti İl Gençlik Kolları’ndan yetişen 27. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Eyüp Özsoy Sultanbeyli’den, İBB Meclis üyesi, Ataşehir grup başkan vekili, eski ilçe başkanı Av. Naim Yağcı Ataşehir’den, AK Parti Meclis üyesi Haydar Gürsoy Kartal’dan aday adaylığını duyurdu.

GÜNÜN SÖZÜ

“Herhalde Atatürk’e vefa borcumu ödedim diye düşünüyorum. Türkiye’den başka hiçbir yerde Sümerler hakkında bu kadar bilinçli bir halk yok, bu da beni çok mutlu ediyor.” Muazzez İlmiye ÇIĞ

ÇAPAN, YEDEKÇİ, DER VE TOPRAK ADAYLIK İÇİN BAŞVURDULAR

MARMARA Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan, CHP’nin açtığı birçok davada ücretsiz avukatlık yapan, gençlik kollarından yetişen Av. Onur Cingil Üsküdar’dan; İBB Meclis üyesi, işletme mezunu, ADD kurucusu Bora Balcıoğlu Silivri’den; İBB Meclis üyesi işinsanı Onur Alkan Beyoğlu’ndan; eski İBB Meclis üyesi YTÜ mezunu, il yöneticisi İnşaat Müh. Nezih Küçükerden Üsküdar’dan; İBB Meclis üyesi, Kosova Doburçan doğumlu Fettah Dindar Bayrampaşa’dan; Eski İBB Meclis üyesi, Gazi Ü. Türk Dili-Edebiyat mezunu, Seyfi Oktay döneminde bakanlık müşavirliği yapan İsmail Koç Didim’den; İstanbul Mimarlar Odası Başkanı kent savunucusu, mimar Esin Köymen Maltepe’den; İTÜ mezunu mimar, eski milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekçi Avcılar’dan; Avcılar’ın eski belediye başkanı ve bir süre tutuklu kalan Dr. Handan Toprak Benli yeniden Avcılar için aday başvurusunda bulundu. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Battal İlgezdi’nin en güvendiği parti arkadaşı Abdullah Der’in Ataşehir’den; Dr. Gürbüz Çapan’ın kardeşi Çetin Çapan’ın Çekmeköy’den aday adayı olduğunu açıkladılar.

BEŞİKTAŞ’A ROBERT KOLEJLİ

- BERHAN Şimşek’ten sonra CHP’de bir süre il başkanlığında bulunan Robert Kolejli, Mülkiyeli, ABD’de siyaset bilimi ve ekonomi eğitimi alan eski bürokrat ve Doğan Grubu’nun CEO’su Nebil İlsever, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için başvuruda bulundu...

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sürekli çekişme içinde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu “Önseçim, parti içi hukuk ve demokrasi için örgütümüzün adayı olarak hep birlikte” diyerek İBB başkan adaylığını açıkladı.

Yazarın Tüm Yazıları