Putin’e Türk mühendisin hediyesi

Rusya Devlet Başkanı Putin’e el işçiliği ile yaptığı gramofonu hediye olarak gönderen mühendis Hüseyin Tanrıöver’e, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Buravov tarafından Putin’in minnettarlığının nişanesi olarak Moskova’dan gelen kahve takımı takdim edildi.

Haberin Devamı

Başkonsolos Buravov, gramofon atölyesine sahip olan Türk sanatsever Hüseyin Tanrıöven ve ailesini törenle Başkonsolosluk binasında ağırladı ve kendisine geleneksel Rus halk zanaatlarından ‘Gzhel’ desenli kahve takımını sundu.

Putin’e Türk mühendisin hediyesi

Mühendis Tanrıöven, el yapımı gramofonu, Kasım 2015’te Suriye’de Rus askeri pilot Oleg Peşkov’un ölümü, Aralık 2016’da Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesi ve Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu üyeleri dahil olmak üzere 92 kişinin ölümüne neden olan Karadeniz’deki uçak kazası gibi trajik hadiselerin anısına özel olarak tasarladığını söyledi. Gramofonun üzerinde Rus ve Türk bayrakları ile iki dilde bu bilgiler yer alıyor. Tanrıöven, kendisinin ve Putin’in müzik sevgisi ve tutkusunun olduğunu söyleyerek gramofon için şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Bu, dünyada olmayan bir tasarım yani Türkiye’de bir tek ben yapıyorum. Özellikle Kızıl Ordu Korosu’nun uçağının denize düşmesi ve o insanların ölmesi beni çok üzdü. Çok güzel bir tasarım olduğunu düşünerek bunu Rusya Devlet Başkanı’na sunmak istedim. Benim için duygusal bir hareket oldu. Sayın Putin özellikle çok sevdiğim ve takdir ettiğim güzel bir devlet adamı. Sayın Başkonsolos’un davetine çok sevindim” dedi.

Putin’e Türk mühendisin hediyesi


Kazdağı’nda 2. Bergama oyunları
ÇEVRECİLERE NEFES ALDIRILMIYOR

EKOLOJİ Birliği’nin eş sözcüleri Süheyla Doğan ve Derya Akyol bir açıklama yaparak, “Son dönemlerde Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Burhaniye Çevre Platformu gibi bileşenlerimize yönelik baskılar ve itibarsızlaştırma faaliyetleri artmış bulunmaktadır. Bizi yerel medyada ‘bölgedeki altın madenlerinin çıkartılmasını istemeyen Almanya’nın çıkarına çalışmakla, Alman istihbaratı ile ilişki içinde olmakla ve ülkenin ekonomik kalkınmasını engellemekle’ suçluyorlar. Bu kampanya Bergama mücadelesinden bu yana ülkemizin her yanında yaşam savunucularına yapılan saldırının aynısı” dediler.

Haberin Devamı

Bu arada Edremit Kaymakamlığı tarafından vergi dairesi uzmanları ile birlikte Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’ne denetleme ekibi gönderildi. Dernek başkanı ve aynı zamanda da Ekoloji Birliği eş sözcüsü olan Süheyla Doğan’a 51.730 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca savcılığa yapılan suç duyurusu nedeniyle Doğan’ın Küçükkuyu Jandarma Karakolu’nda ifadesi alındı. Nedeninin ise Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen deprem sonrası çocuklara yapılan bot yardımı olduğu belirtildi. Cezası da 50 günden az olmamak üzere adli para cezası. Eş sözcü Doğan, iftira, haksız suçlama ve cezalardan başka yeni iddialar ortaya atılmasına tepki gösterdi ve “Biga Yarımadası’nda dayanışma içinde yoğun bir emek ile ekoloji mücadelesi veren Kazdağı Koruma Derneği ve BURÇEP Ekoloji Birliğimizin saygın ekoloji örgütleridir. Başta altın madenciliği, termik santrallar olmak üzere JES’ler, RES’ler, derin deniz deşarjları, imar projeleri ve son dönemde de Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nın talanına karşı önemli kazanımlar elde edilmiş olması ve pek çok ekokırım projesinin durdurulması nedeniyle hedef gösterilerek itibarsızlaştırılmak isteniyoruz. İftiralar, baskılar, cezalar ve suç duyuruları ile bizi yıldıramazlar” dedi.

Haberin Devamı

BU YAĞIŞ İYİDİR DE

İBB, “İstanbul’da yağmur bereketi. Bazı barajlar tamamen doldu” açıklamasını yaptı. İki hafta önceki kar yağışının barajlara pek etkisi olmadı. Çünkü, o sular üst kuraklığı ‘demlendirdi’. Önceki hafta başında 1.5 gün yağan ‘ince yağmur’la barajlara yaklaşık bir günde yüzde 8.63 oranında su artışı kazandırdı. İSKİ’ye göre, İstanbul barajlarındaki mevcut su miktarı 667.46 milyon metreküpe ulaştı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 389 milyon metreküpte kalmıştı. İstanbul geçtiğimiz yılın ağustos ayında 3 milyon 484 bin 386 metreküp ile rekor seviyede su tüketmişti. Mevcut rakamlar İstanbullunun içme suyu açısından rahat bir yıl geçireceği ihtimalini arttırırken su tasarrufunun önemini de yeniden hatırlatıyor. Onun için açıklamanın sonunda ‘Su tüketimine dikkat’ diye uyarıda bulunuluyor.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

MİLLET eşittir ekonomi değildir. Derin anlamıyla ekonomik milliyetçilik tanımlaması: Atatürk’ün Milliyetçilik tanımı değildir. FETÖ denen A.Ş. de ‘ekonomik ümmetçilik’ modelini kullanmıştı. Asıl olan ulusal iktisattır. Ekonomik dengelere pamuk ipliği ile bağlı bir milletin, S.S. kooperatif üyeliğinden ya da Amerikan milliyetçiliğinden bir farkı yoktur. Tahir ÇALGÜNER

TARİKATLARIN, AKP’nin getirdiği dinsel eğitimin, izinli, izinsiz açılan Kuran kurslarının, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi kurslarının çocuklarımızı ‘hür ve bilimsel’ yetiştirdiği söylenebilir mi? Mustafa GAZALCI Eski milletvekili, eğitimci

TÜRKİYE Tabipler Birliği’nin açıklamasına göre, son 10 yılda göç eden doktor sayısı 24 kat arttı, yalnızca bir ayda 197 hekim TTB’ye yurtdışında çalışma belgesi için başvurdu, bu sayının 2011 yılının toplamında yapılan başvurunun üç katı olduğu ortaya çıktı.

Yazarın Tüm Yazıları