Muğla’da 11 milletvekili belediye başkan adaylığına başvurdu: Ballı börek yarışı

Muğla’nın eski milletvekilleri, şimdi de belediye başkan aday adaylığı için sahaya çıktılar.

Haberin Devamı

Muğla’da belediye başkanlığına heveslenen eski milletvekillerinden beş CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olurken, AK Parti’den de iki eski milletvekili aday adaylığını koydu. Milas’a CHP’den üç, AK Parti’den de bir eski milletvekili adaylığa başvurdu.

Büyükşehire aday adayı olan eski milletvekilleri şöyle:

◊ CHP’den Prof. Dr. Nurettin Demir (24, 25 ve 26. Dönem), Akın Üstündağ (26. Dönem), Mürsel Alban (27. Dönem), Süleyman Girgin (27. Dönem), Burak Erbay (27. Dönem).

◊ AK Parti’den Yelda Erol Gökcan (27. Dönem), Hasan Kökten 5.5 aylık (7 Haziran 2015, 25. Dönem).

MİLAS ADAYLARI

CHP’den Milas adayları: Fahrettin Üstün (22. Dönem), Fevzi Topuz (23. Dönem milletvekili; 1989-1994 ve 1999-2004, 2004-2007 Milas Belediye Başkanlığı), Suat Özcan (27. Dönem).

Haberin Devamı

AK Parti Milas adayı Mehmet Yavuz Demir (27. Dönem).

‘HEP BİZ SEÇİLELİM’

Eski milletvekillerinin milletvekili olamayınca büyükşehir veya ilçe belediye başkanlıklarına aday olmaları parti tabanlarında hiç de hoş karşılanmıyor. Özellikle CHP tabanı eski milletvekillerinin aday olmalarına “Kendileri Kılıçdaroğlu’na karşı ‘değişim de değişim’ diye tutturdular ve Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan gitmesini istediler, fakat kendilerine gelince hiç de değişimden yana olmuyorlar. Yeni isimlerin, gençlerin partinin adayı olmasının önünü tıkıyorlar. İstiyorlar ki ömür boyu hep onlar seçilsinler. Seçilsinler de ister milletvekili olsun, isterse büyükşehir veya ilçe belediye başkanı olsunlar, hep onlar olsun!” diye tepki gösteriyorlar.

GÜNÜN SÖZÜ

“Yiyecek ekmeğimiz, içecek suyumuz, başımızı sokacak bir evimiz, geçinecek kadar gelirimiz; sağlığımız, huzurumuz, mutluluğumuz, bir de hakiki dostlarımız olsun yeter. 2024’de bütün insanlara hayırlı yaşamlar diliyorum.”

İbrahim SOYER

ANAP ve CHP eski milletvekili Aydın Ayaydın AK Parti’den Muğla adayı oluyor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’E SÜRPRİZ

ANAP ve CHP’de milletvekilliği yapan eski Emlak Bankası Genel Müdürü Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önerinin AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığını açıkladı. Ayaydın’ın kızı Derya Ayaydın, son seçimlerde AK Parti’den İstanbul milletvekili olmuştu. AK Parti, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı (MBB) için seçmenin desteğini sağlayacak aday adayı bulmakta oldukça sıkıntılı görünüyor.

Haberin Devamı

CHP’nin kalesi sayılan Muğla’da, kentin Atatürkçü, çağdaş, ilerici seçmenini başlangıçta 27. Dönem Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökçen’in çağdaş bir kadın görünümü ile etkileyebileceği umuluyordu. AK Parti bu konuda umulan yaklaşımı görememiş olacak ki, sürpriz bir ismi gündemine aldı. Erdoğan’ın MBB Başkanlığı için Aydın Ayaydın’a öneride bulunduğu, Ayaydın’ın da bu öneriyi kabul ettiği konuşuluyor.

Daha önceki gelişmelere bakılırsa Ayaydın, Cumhuriyet’te yayımlanan, “Muğla’dan başkan adaylığına MHP’nin karşı çıktığı” yönündeki haber üzerine Cumhuriyet’e açıklama yaptı. Ayaydın, “Cumhurbaşkanı’nın 1.5 ay önce bana, Devlet Bahçeli’nin de olumlu görüşü ile yaptığı adaylık teklifini arkadaşlarımla istişareler yaparak kabul ettim” dedi. Ayaydın, haberde yer alan “CHP adayının karşısına Kürt seçmenin oyunu alacak bir adayı çıkarmayı sağlayacağı” iddiasının da doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

İŞSİZLERİN ÜÇTE BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

◊ CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversite mezunu işsizlerin sayısının çığ gibi büyüdüğünü, birçoğunun da üniversiteyi bitirmeden eğitimden çekildiğini belirterek, sıkıntıların ortaya çıkarılması amacıyla Meclis araştırma önergesi verdi. “İşsiz nüfusun üçte birinin üniversite mezunu olması vahim bir durumdur” dedi.

ÇILDIR’IN KIYMETİNİ BİLMEK

Suat İncedere anlatıyor: “Yüzeyi tamamen buzla kaplanan ‘Çıldır Gölü’ dünyanın en büyük doğal buz pistidir. Üç, beş işletme dışında dünya mirası bu eşsiz doğal güzellik kimsenin umurunda değildir.”

Mustafa Dolu soruyor, “Çıldır’da sualtı balıkçılığı olur mu? Olur da proje geliştirmek gerekir.”

Haberin Devamı

DR. MEHMET ÖZCAN YENİDEN

◊ EDİRNE Keşan’da CHP’nin önseçiminde, üç dönem belediye başkanlığı yapan Dr. Mehmet Özcan, önseçimde 2.288 üyeden 818’inin oyunu alarak 1. çıktı, 2. sırada Şenol Yalı 522, 3. sırada Mustafa Bezbaş da 294 oy topladı. Edirne İl Genel Meclisi seçiminde de Sezgin Gündoğdu 826, Vedat Koyuncu 780, Aladdin Öztürk 740, Mehmet Güneş Yılmaz 728 oy aldı.

ATATÜRK ABD’DEN TRAKTÖRLERİ KAÇA ALMIŞ

1927’de basılan ilk Türk Lirası, 103.73 ABD Doları etmekteydi. Atatürk, “Ben traktörleri Amerika’dan bir avuç bozuk paraya aldım” demişti. Peki Türk Lirası ile ne alınırdı? 1927 yılında basılan, Türkiye’nin ilk ve en küçük kağıt parası olan 1 lira ile o yıllarda 2.300 ekmek, 142 kilo et, 10.000 adet yumurta ya da 400 litre süt alınabiliyordu.

Haberin Devamı

TUVALE DÖKÜLEN ‘SUSKU’LAR

RESSAM Ilgın Erdem, ikinci kişisel sergisi ‘Susku’yu Ankara Çankaya Yıldız Şehit Mustafa Doğan Caddesi’ndeki Soyut Galeri’de beğeniye sunacak. 5-25 Ocak tarihleri arasındaki sergi ile ilgili konuşan Erdem, “Çocukluğumuzdan uzaklaştıkça yitirdiğimiz masumiyetimizi sorgulayan saf ve masum anlar” dedi. Sergide sanatçının 20 eseri yer alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları