Kılıçdaroğlu’na verdiği sözler soruluyor: Kılıçdaroğlu parti ve seçmenle oynuyor

'Tartışmalı, kavgalı’ CHP il kongreleri yapılırken, K. Kılıçdaroğlu ile yakın çalışma arkadaşları olan, görevden aldığı geçmiş genel başkan yardımcıları arasındaki farklılıklar, söz düellosu ve çekişmeler de artıyor.

Haberin Devamı

Partiyi birlikte yönetmiş Genel Merkez ekibi arasında, özellikle ‘seçim stratejisi, helalleşme, milletvekili adaylarının belirlenmesi, ittifak partilerine verilen (39) milletvekilliği’ konularında birbirlerini itham etme, yalanlama ve kumpas kurmakla suçlama giderek dozunu arttırıyor.

CHP’deki ‘tek adam’ yönetimi, dengelenemez ve denetlenemez. Genel Başkan yetkilerinin nasıl kullanıldığı, örgütte, PM ve MYK’da ‘Roma Barışı’nın nasıl tesis edildiği, ‘hikmetinden sual olunmaz’ liderliği, ‘şeyh uçmaz müritleri uçurur’ anlayışı ve biat kültürü ile kademe kademe nasıl inşa edildiği, cumhurbaşkanı adaylığının nasıl kotarıldığı, bu karşılıklı suçlamalar ile daha iyi anlaşılacak, gerçekler ortaya çıkacak, Genel Başkan dahil köklü bir değişimin şart olduğu daha çok kabul görecektir. Bu süreci yaşayalım ki, sağlıklı karar alınabilsin” görüşünü bizimle paylaşan deneyimli bir eski CHP milletvekili, devamla şunları söylüyor:

Haberin Devamı

KAFADAKİ TİLKİLER

“Toplanacak ilk kurultayımızda, tüzüğümüzü örgütümüzün istediğinden daha ileri demokratik hale getireceğiz. Önümüzdeki yerel seçimler dahil her yerde, her adaylıkta yargı denetiminde ön seçim yapacağız” diyen Kılıçdaroğlu; mevcut belediye başkanlarının imkânlarını da kullanarak ilçe ve il kongrelerinde istediklerini seçtirdiklerini görerek, ‘Kazan-Kazan’ formülü ile “Tüm belediye başkanlarımız çok başarılıdır, hepsini anketler yaparak, başarı değerlendirmesi ölçümleri ile genel merkezce tekrar aday göstereceğiz” demiş ve konuyu PM’ye, MYK’ye karar için getirmeden yine tek başına, Aydın Büyükşehir Başkanı’nı tekrar aday olarak ilan etmiştir!

Bu yapılan ‘Ben sizi kazandırıyorum, siz de beni kazandırınız’ demek değil midir? Evet ama belediye başkanları kurultay delegeleri üzerinde etkilidir, fakat tüm delegeler asker de değildir! Ayrıca mevcut başkanların, meclis üyelerinin yerine pek çok kurultay delegesi, parti yöneticisi de adaydır. Kılıçdaroğlu, kurultayda adaylıklarda ön seçimi savunsa, mevcut belediye başkanlarını karşısına alacak; merkez yoklamasını savunsa, örgütteki, delegelerdeki yeni adayları karşısına alacak.

Haberin Devamı

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KURNAZLIĞI

Kılıçdaroğlu’nda formül tükenmez; kurultay gündeminde tüzük değişikliği olmayacak; Tüzük değişikliği, Aralık 2023 sonunda yapılacağı söylenen Tüzük Kurultayı’nda görüşülecekmiş! 

Milletin isteğine rağmen kurultayda Kılıçdaroğlu kazanır ise, tabii seçimli kurultay geçtikten sonra da, “1 Ocak’ta Yerel Seçimler Takvimi” başlıyor denilerek, Tüzük Kurultayı’nın da yapılmayacağı anlaşılıyor.

CHP, ‘tek adam tüzüğü’ ve ‘tek adam’ ile devam  edecek! Ve hep kaybedecek endişesi parti örgütünde ve seçmende yaygındır.”

Halkta güvenini kaybeden Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde aynı başarısızlığa uğrayacağını hiç düşünmüyor mu? Bu ülkeye ve Atatürk’ün partisi CHP’ye yazık değil mi?”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN SOYER’E DÜĞÜN HEDİYESİ ADAYLIK MI?

İzmir’de yerel seçimler ne olacak? CHP’nin hedefi büyükşehir ve ilçe belediyelerinin çoğunluğunu almak ama bu kolay  değil. İzmir’de kulislere göre, Kılıçdaroğlu 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kurultayda genel başkan seçilmesi durumunda 2024’te büyük bir değişimin fitilini yakacak ve yerel seçimlerde CHP’nin kozu genç ve toplumda sevilen yeni yüzler olacakmış. Kılıçdaroğlu, 30 Ekim’de İzmir’e gidiyor; İBB Başkanı Tunç Soyer’in kızının düğününe katılacak. Büyük bir davetlinin bulunacağı belirtilen düğünde Kılıçdaroğlu’nun Soyer’e ‘düğün hediyesi’ olarak adaylığını açıklayabileceği kulislerde yaygın şekilde konuşuluyor.

GENÇ ADAYLAR

Haberin Devamı

Bu arada önümüze bir sürü aday adayı ismi düştü. Adı geçen isimleri ilçelerine göre aktaralım: Torbalı (Övünç Demir), Dikili (Tamer Topçu), Menemen (Ömer Güney), Balçova (Muharrem Dayanç) ve Bergama (Ali Bor). Bakalım yarış ne olacak?

GÜNÜN SÖZÜ

Kediler doğanın başyapıtıdır.

Leonardo Da Vinci

(Volkan Yıldırım’dan)

AB MİKROPLASTİK İÇEREN ÜRÜNLERİ YASAKLADI

AB Komisyonu, mikroplastiklerin eklendiği veya kullanıldığında mikroplastik açığa çıkaran ürünleri yasakladı. Böylece neredeyse yarım milyar ton küçük plastik parçacığın çevreye salınması önlenecek. Yasak, beş milimetreden küçük, çözünmeyen ve parçalanması zor plastik parçacıkları kapsıyor. Gelecekte deterjanların, gübrelerin, tarım ilaçlarının, oyuncakların ve farmasötik ürünlerin mikroplastik içermesine izin verilmeyecek. Parçacıklar balık ve kabuklu deniz ürünleri de dahil olmak üzere hayvanlarda birikiyor ve bu nedenle gıdalara da karışabiliyor. Türkiye’de de AB uyum yasaları kapsamında mikroplastik seviyelerinin takibi yapılıyor. Bu konuda akademik çalışmalar yürütüldüğü biliniyor. Umarız Türkiye’de de yasaklanır.

 

Haberin Devamı

İYİ PARTİ NE YAPMAK İSTİYOR?

1. CHP mevcut yönetimine muhalif kişileri uygun görülen yerlerde belediye başkan adayı göstermek.

2. CHP’ye tepki oylarını partisine yönlendirebilmek.

3. Muharrem İnce’yi İstanbul Belediye Başkan adayı göstererek; zaten gönülsüz görev yapan İmamoğlu’nu İYİ Parti’ye transfer etmek.

4. Orta vadede gerçekleşmesi muhtemel ‘büyük sağ’ partiler birleşmesinde elini yükseltmek ve yer tutmak. Hesap edemediği şey ise; parti tabanı olmasa bile; kendisinin siyaseten orta vadede tasfiye edileceği...

Bunu önleyebilmek için her şeyi yapıyor.

Aldatan aldanır!     Tahir ÇALGÜNER

MESAJ PANOSU

- TÜRK biliminsanı Doç. Dr. Hande Özdinler, ölü beyin hücrelerini yeniden canlandırmayı başardı. ALS, parkinson, Alzheimer ve beyin kanaması hastalarına çare olacak. Pek haber yapılmasa da biz gururla paylaşıyoruz.

- SPORUN her dalının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması için İstanbul’da faaliyet gösteren yarım asırlık sivil toplum kuruluşu Kastamonu Şenpazar Derneği masa tenisi turnuvasının ikincisi, Ali Rıza-Ziya Gündüz’ün babaları merhum Abdullah Gündüz adına düzenleniyor. Final müsabakaları 1 Ekim Pazar günü dernek merkezinde yapılacak.

-KUZEY Ege’nin en önemli ve tanınmış yazar ve sanatçıları, 1 Ekim Pazar günü 15.00’de Ayvalık Şeytanın Kahvesi’nde tüm okur ve hayvanlarıyla bir arada olacaklar.

BİLİYOR MUSUNUZ?

KILIÇDAROĞLU’NA KIZGIN DEĞİLİM

-BAĞIMSIZ Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, kendilerinin 6’lı koalisyona 7. parti olarak katılma istekleri konusunda Kılıçdaroğlu’nun gerekli çabayı göstermediğini belirterek “Ama, Kılıçdaroğlu’na verdiğimiz destekten pişman değiliz” dediğini...

ADANA’DA SİYASET ATEŞİ

-GAZETECİ Ayhan Ongun’un “Genel Merkez yöneticileri müdahale etmez, kendi içlerindeki kavgayı da yansıtmazlarsa Zeydan Başkan yerel siyasi dinamikleri en iyi şekilde, işbirliği etrafında bir araya getirmeyi başaracak potansiyele sahiptir. Bu bakımdan siyaset ateşi Adana’da harlanmışa benziyor” diye yazdığını...

Yazarın Tüm Yazıları