Kılıçdaroğlu, kendine 7. Genel Başkan dedi... Kılıçdaroğlu’ndan TBMM Başkanı’na çağrı

Eski milletvekili Sabri Ergül’ün köşemizde iki gün süreyle yayınlanan Kılıçdaroğlu’na dönük ‘Sayın Kılıçdaroğlu ne istiyorsunuz CHP’den ve bu güzelim ülkeden’ ve ‘Sabri Ergül, Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyor: Kendi gerçeğinizi gördünüz mü?’ başlıklı yazıları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Ergül, Kılıçdaroğlu’nun kurultay sonrası yeni yönetime dönük konuşma ve tavırları yanında parti binasına yakın büro kiralamasının kurultay yönetimine karşı tavırlarını sergilerken dün Cumuhuriyet’te yayınlanan Kılıçdaroğlu’nun ‘TBBM Başkanı’na açık mektup’ başlıklı uzun mektubu dikkat çekti. Yerel seçimlere giderken ve partinin birlik ve dayanışmaya muhtaç olduğu bir dönemde sanki görevdeymiş (Genel Başkan) gibi davranmasının partide iki başlılık ve kaos yaratacağını söyleyen Sabri Ergül, “Bu siyasette alışık olunmayan bir durumdur. Görevinden çekilen bir eski genel başkan kendisini (7’nci) diyerek numaralandıramaz. CHP’nin daha önceki başkanları hiç böyle bir şey yapmadılar. Kılıçdaroğlu partiye zarar veriyor, kaybederse kendisine muhtaç kalınacağını sanıyor. Demek ki hâlâ kendisini genel başkan gibi görüyor. Aslında yeni kadrolar kendisine sık sık danışıyor, onun değerini biliyor. Kenan Evren’in 12 Eylül faşizmindeki davranışlarını, Ali Baransel’in anılarını, Yılmaz Erdoğan’ın belediye başkanlığını anlattığı filmini Kemal Bey unutmamalıdır. Hiçbir genel başkanın CHP’nin başarısızlığını istemediğini Sayın Kılıçdaroğlu bilmelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

(Kılıçdaroğlu Cumhuriyet’teki makalesinde kendisini ‘7. Genel Başkan’ olarak numaralıyor. Ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u görevlerini layığı ile yapmaya davet ediyor. “Türkiye’de Anayasa’nın, hukukun, ayaklar altına alınmasına artık izin vermeyin, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararına uyulmasının Anayasal zorunluluk olduğuna ilişkin bir çağrı yapın, vekil Atalay’ın hemen yemin etmesini isteyerek hukuksuzluğa ortak olmayın” diyor.)

ADAY ADAYI OLSAM MI, OLMASAM MI?

Malum tüm partilerde aday adayları müracaatlarını yapıyorlar. Diğer partilerden pek ses çıkmıyor ama CHP aday adaylarında sıkıntılar çok ve telefonumuz susmuyor. Serzenişleri toparlarsak, CHP Genel Başkanı değişti, kurultay süreci sancılı geçti. Dolayısı ile parti ikiye bölünmüş görünümünde. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’i destekleyenler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişmesini doğru bulan ancak gönderiliş şeklini doğru bulmayan küskünler. Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yanında olan kişiler ‘Aday olsak bizi yazmazlar’ diyor. Ya da İmamoğlu ile irtibat kurma şansı olmayanlar yine aday olmuyorlar. Yine Özel’in kurultay konuşmasında söz verdiği ‘Ön seçim ve Tüzük Kurultayı’nı yapmayacağını’ açıklaması, hatta Tüzük Kurultayı’nı 2024 Eylül ayına ötelemesini sözünde durmayan bir lider olarak yorumluyorlar ve aday olmuyorlar. Alevilerin birçoğu Kılıçdaroğlu’na yapılanlardan dolayı aday olmuyor. “İmamoğlu’ndan icazet almadan aday olma şansımız yok” diyorlar. Bu çekincelerden aday sayısının düşük olması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Hatta müracaat tarihleri uzatıldı. Bu kopuş sandığa yansırsa yerel seçimlerde seçim kazanmak hayal olabilir!

PROF. TOPRAK’IN BAĞIŞI

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Toprak’ın ailesi tarafından İBB’ye bağışlanan 60 bin eserlik arşivi, akademisyen ve araştırmacıların kullanımına açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek ‘Zafer Toprak Kütüphanesi ve Cumhuriyet Tarihi Araştırma Merkezi’nin tanıtım toplantısı dün Metrohan’da yapıldı.

BAKANLIK BİLGİ VERMELİ

Kalp damar rahatsızlıklarından gidiyor insanlar. Ölümler öyle arttı ki. Covid ve aşılar sebep oldu yargısı yaygın. Sağlık Bakanlığı durumu aydınlatacak, kaygıları giderecek bir açıklama yapamaz mı? Metin ALTAY

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Hayatın amacı mutlu olmak değildir. İşe yarar olmaktır. Onurlu olmaktır. Merhametli olmaktır. Yaşadığın süre boyunca bir fark yaratmaktır. Empatili olmaktır, anlayışlı olmaktır.”          David ICKE

ADAY OLMA HAKKIM ELİMDEN ALINIYOR

CHP’nin 30-50.000 TL adaylık başvuru bedeli; emekçi ve emekliye “Aday olmayın” demektir. Öncelikle belirtmek isterim ki; aday adaylık bedeli alınması yasal zorunluluk değildir. Ayrıca böyle bir bedelin alınması kendini sosyal demokrat addeden CHP’nin tüzük ve programını çiğnemesi demektir. Her koşulda fırsat eşitliğini bayraklaştıran CHP’nin tarihi kökünü yadsımak demektir. Benim belediye başkan adaylarım bellidir, parasal güç esastır demektir. Benim diğer düzen partilerinden yok aslında farkım demektir. 40 yıldır kişisel kazanç yerine; hak hukuk adalet mücadelesini bayraklaştıran, asgari emekli maaşı ile geçinen; aday olma hakkının elinden alınmasına direnen devrimci 68’li emekli avukat... Av. Sedat VURAL

Haberin Devamı

8 ÖNERGELİ CAMİİKEBİR

15 Eylül 2010’da 3318 sayılı kararla ‘I. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı’ olarak tescillenen Elazığ’ın Maden ilçesindeki Camiikebir ve minaresinin restorasyonu, 20 Ekim 2014 tarih ve 2569 sayılı kararla projenin onaylanmasına rağmen bir türlü başlatılamadı. 2014’ten beri milletvekilleri Altan Tan, Cihangir İslam, Garo Paylan, Naci Cinisli’nin; bakanlar Bülent Arınç, Veysi Kaynak, İdris Güllüce, Fuat Oktay, Mehmet Nuri Ersoy’a yazılı olarak verdikleri malum soruyu bu kez de CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol 24 Kasım 2023’te Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu:

“Camiikebir ve minaresi ne zaman restore edilecek?” (Turan Gazetesi)

Yazarın Tüm Yazıları