Gebze Belediyesi bizi boğazlıyor

“Gebze Belediyesi’nden 2001’deki ihale sonucu yapılan sözleşmeyle işletmemiz, ülkemizin en büyük ve AB standartlarındaki kamyon ve TIR garajı olarak hizmete açılmak üzere faaliyete geçti. 2014 yılına kadar tarafımızdan hiçbir sorun çıkmadan işletildi.

Haberin Devamı

10 yıllık sözleşme sonunda idare ile aramızda sözleşmenin yenilenmesi konusunda çıkan ihtilaf nedeniyle mahkeme lehimize tedbir kararı verdi ve işletmemiz 9 Temmuz 2019’a kadar faaliyetine devam etti. 5 yıl süresince işletmemiz mahkeme kararına dayanarak, kira bedelini Gebze Belediyesi’ne yıllık enflasyon oranında artırarak ödedi. Daha sonra ise ‘haksız nedenlerle’ işletme zorla tahliye ettirildi. Gebze Belediyesi tahliye sonrasında ihtilafa düştüğümüz 2014 yılından, zorla tahliye edildiğimiz 9 Temmuz 2019 tarihine kadar olan dönemde, mahkemenin ‘tedbir kararını’ yok sayarak, işletmemizi ‘işgalci’ gibi gösterdi ve ecrimisil tahakkuk ettirdi. Oysaki işletmemizin faaliyetine devam etmesinin nedeni yargının verdiği karardır. Aksi halde 5 yıl süresince faaliyette bulunmamız mümkün olamazdı.

Haberin Devamı

SAYIN ERDOĞAN BİLMELİ

‘İşgalci’ gibi gösterilerek ecrimisil tahakkuk ettirilmesi tam bir haksız uygulamadır. Firmamız 10 yıllık süre zarfında çeşitli engellemelere karşın son derece başarılı bir yönetim gösterdi. 10 yıl sonunda da 5 yıl süresince mahkeme kararı ile aynı koşularda düzenli kira ödenerek işletildi. Bu 5 yıl sonunda ise zorla davanın sonuçlanmasıyla tahliye edildi. (Davanın aleyhimize sonuçlanmasının gayri hukuki nedenlerini, işinsanlarının karşılaşabilecekleri olası engelleri detaylı bir şekilde tarafınıza arz etmek isterim. Bunları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilmesini arzu ederim.)

Gebze Belediyesi bir yıl sonra ne yapmıştır? 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un kamu kurumlarına verdiği yetkiye dayanarak, şirket ortağı Muhammet Akif Kaymak (yani ben) hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı ve borç bulunmamasına rağmen bankadaki hesaplarına, taşınmazlarına ve araçlarına haciz tatbik ettirdi.

Gebze Sultan Orhan Mahallesi (Barış Mahallesi) 1805. sokaktaki kamyon-TIR parkımızı işleten şirketimizin (Avrasya İşletmecilik), Kocaeli İdare Mahkemesi’nde açmış olduğu davalarda lehimize kararlar ve yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen, şirket ortağına ait taşınmazların bir kısmındaki ve araçlar üzerindeki hacizleri kaldırmasına rağmen, hesaplarında ve çoğu taşınmazlarda bulunan hacizleri kaldırmamıştır.

Haberin Devamı

Gebze Belediyesi’nin hukuk işlerini arka planda yöneten ve hakkında FETÖ’den hüküm bulunan Av. İrfan Öge (Google’dan bakın) idaresinde belediye hukuksuz işlerine devam etmekte; hiçbir dayanağı olmayan, tarafımıza tebliğ edilmeyen, ödeme süresi verilmeyen yalan yanlış belgelerle ve bankanın genel müdürlüğünü baskı altına almaya çalışarak, banka hesabımızdaki parayı almaya ve bizi mağdur etmeye çalışmaktadır.”

Muhammed Akif Kaymak isyanını şöyle özetliyor: “Bir belediyenin haksız nedenlerle bir yatırımcının işini elinden alması adalet midir? Yapılanlar hangi vicdana sığar? Bu koşullar altında hangi girişimci yatırım yapmaya cesaret edebilir?”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“19 Mayıs Mustafa Kemal için de bir doğuştur: 19 Mayıs 1919 tarihi hem ülkenin kurtuluş günüdür hem de Atatürk’ün doğum günüdür. 10 Kasım 1936 yılında Atatürk doğum günü hakkında şunları söyler: “Anam bana bir bahar ayında dünyaya geldiğimi, doğduğum gün ağaçlarda çiçek bulunduğunu söylerdi. Samsun’a çıktığım günden beri doğum tarihim olarak 19 Mayıs gününü kabul ediyorum.”Dr. Ramazan TOPDEMİR

19 MAYIS’TAN 9 EYLÜL’E GİDEN YOL

YOLCULUKLAR vardır, bitti sanılan yerde başlar. Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayıp 9 Eylül’de İzmir’e ulaşan yolculuğu böyle bir yolculuktu. Samsun’da Anadolu karasına bir asker olarak ayak bastı. İzmir’e varınca silahını bıraktı. Ondan sonra Gazi Mustafa Kemal’in yolu, bir dizi aksiyon, fikir ve yeni kuruluşlar davaları içinden geçer. Bu davalarla örülen yapıya, onun hayatına sığdırabildiği eseri diyoruz.

Haberin Devamı

19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümünde Atatürk’e olan minnet ve şükran borcumuzun bilinciyle, O’nun emanetine sahip  çıkan, O’nun değerini bilen, O’na sevgi ve saygı besleyen her yaştan Türk gencinin ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyoruz. 19 Mayıs, onurlu bir ulusun işgale karşı dik kuruşunun adıdır. Evet, onur günümüz kutlu olsun!

‘PAŞA’NIN ROTASI’

GAZETECİ ve TV programcısı Nuri Çolakoğlu FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında dün, eğitimci Zeki Saruhan ile uzun süredir üzerinde çalıştıkları ‘Paşa’nın Rotası’ adlı kitabı tanıttı. Paşa’nın Rotası, Milli Mücadele yıllarının en hareketli dönemlerini gün gün görsel bir dille aktarıyor. Mustafa Kemal Paşa’nın İstanbul’dan Samsun’a yola çıktığı 16 Mayıs 1919 günü başlıyor ve 23 Ekim 1922 tarihinde sona eriyor. Harita üzerinde işaretler ve dönem fotoğraflarıyla da Mustafa Kemal Paşa’nın üç buçuk yıl boyunca izlediği rotayı takip ediyor. Kültür A.Ş. imzalı kitabın piyasaya fiyatı 125 lira.

Haberin Devamı

KAFE VE RESTORANLARA GÜLE GÜLE

KORONA Bilim Kurulu, salgının daha çok kafe ve restoranlardan yayıldığı algısını yaratmaktan vazgeçsin. AVM’ler açık, okullar kapalı; metrolar, sahiller açık; restoranlar kapalı.

Bir yıla yakın zamandır kapalı olan içkili işletmelerin, 17 günlük tam kapama sonrası açılması beklenirken, süreç 1 Haziran’a kadar uzatıldı. Ülke ekonomisine ve tanıtımına faydalı olan büyük bir sektör bu kadar küçümsenmemeli. Bu denli büyük yatırımlarla kurulan yüz binlerce işletmenin kendi kaderleriyle baş başa bırakılması yazıktır, günahtır. Erdal KESKİN

YARGIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR SEÇİM

EMEKLİ Yargıtay Üyesi, eski HSYK Üyesi ve Eski Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun ile görüştük dün. ‘TBMM’de kritik HSK üyeliği seçimi’ başlıklı dünkü yazımız için “Bu konu ülkemiz ve yargımız için çok önemli” dedi ve şunları ekledi: “HSK, bağımsız, tarafsız ve etkin bir yargı için çok önemli. Ülkemizde mafya (temiz eller) operasyonlarının yapılması, yolsuzlukların üzerine gidilmesi, özetle hak, hukuk ve adalet isteniyorsa, bunun yolu HSK seçimlerinden geçiyor ve süreç devam ediyor.” Dün Adalet ve Anayasa komisyonlarından oluşan Karma Komisyon toplandı.

MESAJ PANOSU
İNCE’NİN ZORLU YOLCULUĞU BAŞLADI

CHP eski milletvekili ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, daha önce söz verdiği gibi 19 Mayıs’ta ‘Memleket Partisi’ni kurdu, kadrosunu oluşturdu. İl ve ilçe binalarından bir çoğu tutuldu. Dünkü sunuş konuşmasında her kesime eleştiri yöneltti, iktidara “Hiçbir şey 2002’den iyi değil; her şey kötüye gitti” dedi. Muhalefeti ‘korkak’ olarak nitelendirdi.

 

Yazarın Tüm Yazıları