‘Evet’ midir, ‘hayır’ mıdır?

İBB Meclisi eski üyeleri Sağ ve Kazanoğlu, İmamoğlu’na 2. kez dava açtılar

Haberin Devamı

EKREM İmamoğlu ne demişti; “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemeyeceğiz...”

Bakırköy’de geçmiş dönemde yapılan bir AVM, dönemin İBB Meclis üyeleri olan Av. Taner Kazanoğlu ile Hüseyin Sağ’ı, İmamoğlu ile karşı karşıya getirdi. Kazanoğlu (şimdi İzmir BB üyesi) ile Sağ mahkeme masraflarını cebinden ödeyerek AVM’ye karşı dava açtılar. Sonuçta yerel mahkemede davayı kazandılar. Son seçimlerde yönetim değişti, İmamoğlu başkan oldu.

Partisinin, yani beraber görev yaptığı CHP’li Belediye Meclis üyelerinin kazandığı karara itiraz ederek, dosyayı hukuksuz bir biçimde Danıştay’a taşıdı. Danıştay 6. Dairesi, yerel mahkemenin kararını onayarak plan değişikliğini iptal etti. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB durur mu? Hemen mahkeme kararının arkasından dolanmak, aleyhteki kararı yok saymak için yeni bir plan değişikliği teklifi İBB Meclisi’ne sunuldu ve bir önceki dönem ret oyu kullanan İBB CHP Grubu meclis üyeleri iktidar olunca bu sefer ‘Evet’ oyu kullandılar. Hatta bir önceki dönem karara şerh düşen İmar Komisyonu üyesi Sedat Özkan, bu sefer ‘Evet’ oyu kullandı. İktidar olmak oyları bile değiştiriyor. Parti politikaları çöp oluyor. Halbuki her defasında ‘adalet’ten bahseden İmamoğlu’nun yargı kararına saygı göstermesi gerekmiyor muydu? Diğer belediye başkanlarına ve İstanbul halkına örnek olmak adına derhal plansız kalan binalardan İBB’nin tüm birimlerini ve kendi makam odasını taşımalıydı. İmamoğlu yönetimindeki İBB Meclisi’nin aldığı yeni imar planı meclis kararına, ‘imar rantı’na dur demek için Av. Taner Kazanoğlu ve Hüseyin Sağ ikinci kez, bu defa İmamoğlu aleyhine dava açtılar. Dava sonucu muhtemeldir ki bir önceki Danıştay kararı doğrultusunda planlar yeniden iptal olursa, o zaman İstanbul halkı kazanacak değil mi!

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

‘TEMİZ GEÇMİŞ’

‘CHP ilkelerine bağlı olmayan ve geçmişi temiz olmayanları o makamlara Kılıçdaroğlu getirmedi mi? AKP’nin eskileri, ikinci Cumhuriyetçilerin liboşları, ‘yetmez ama evet’çileri, PKK terör örgütü üyelerini FETÖ ile bağlantısı olan şaibeli isimleri partiye alıp danışman, parti yöneticisi milletvekili yapan Kılıçdaroğlu değil mi?” Suay KARAMAN

EMEKLİ GAZETE VE DERGİ ALAMIYOR

Haberin Devamı

KAFELERDE DERGİ VE GAZETE İŞİ NE OLDU

2023 başında asgari ücretten 600 lira fazla alıyor idik. Asgari ücret 8.500 lira, biz 7.900 lira. Asgari ücret 11.400 lira, biz 9.700 lira. İktidarımız emeklilerden oy istiyorsa zor. 7.500 lirada kalan sigorta emeklimiz ekmek üstüne yemin etti. Emeklilerin çoğu kayıt dışı çalışıyor, mecburuz çalışmaya. Gazetenizi sürekli alıyorum. Gazete fiyatlarına bakıyorum, 7 lira olan da var, 9 lira olan da. Emekliye yüzde 25 sadaka, gazeteye yüzde 40 zam. Oldu mu?

Memur emeklisi Vedat Darıcı’nın bu şikâyetinden sonra aklımıza geldi. Biz geçenlerde kafe ve lokallerde gazete ve dergi (D.Hızlan) bulundurulmasını önermiştik. Hiçbir şey olmadı, bunu gazete yöneticileri, belediyeler eliyle bu müesseselere bildirim yapmalı ya da ricacı olmalı. Emekliler diyor ki; “Hem maliyetimiz düşer, hem de günlük olaylardan haberdar oluruz.”

Haberin Devamı

KİTAP FUARI’NIN İPTALİ EDREMİT’E YAKIŞMADI

EDREMİT
Belediyesi, tasarruf tedbirleri çerçevesinde, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Edremit Kitap Fuarı’nı iptal ettiğini duyurdu. Ancak Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a Edremit halkı ve çevre illerde yaşayanlardan seçim arifesinde böyle bir fuarın sudan gerekçeyle iptal edilmesi Edremit’e yakışmadı yolunda ağır eleştiriler yapıldı. Çünkü bu fuar ağırlıklı bir etkinlik olmuştu.

GÜNÜBİRLİKÇİLERE VERGİ ARALIKTA

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
günübirlik kiralama uygulamalarına dair diyor ki: “Dünyadaki örneklere bakıyoruz, orada nasılsa Türkiye’de de öyle olmalı. ‘Günübirlik kiralama’ya karşı değiliz. Uygulamayı nasıl içimize dahil ederiz? Düzenleme yıl sonunda hazır olur. Günübirlik kiralamaya sertifika belgelendirme şartı getireceğiz. Bakanlıktan bir belge almak zorunda olunacak ve konaklayan kişileri düzenli olarak bildirmekle yükümlü olacaklar. Ayrıca elde edilen gelirle ilgili de bir vergi olacak. Rekabette eşitliğin sağlanması için çok
önemli bir konu.”

Haberin Devamı

GS VE TEV BURS FONU BİRLEŞTİ

GALATASARAY
Üniversitesi Mezunlar Derneği (GSÜMED), Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında TEV-Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği Burs Fonu’nu oluşturdu. GSÜMED, bu fon ile 2023-2024 öğretim döneminden itibaren Galatasaray Üniversitesi’nde okuyan en az 10 öğrenciye burs desteği sağlayacak. TEV de GSÜMED Burs Fonu ile desteklenen öğrenci sayısına eş oranda GSÜ’lü öğrenciye burs desteği sağlayacak. Burs verilen öğrenci sayısının bu sayede iki katına çıkacağı TEV-Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği Burs Fonu’na TEV’in internet sayfası üzerinden bağış yapılabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları