Dinle bilim ayrılmamalı

***

Haberin Devamı

SAYGIDEĞER Mustafa Çağrıcı Hocam... İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı anlattığınız bu haftaki yazınızda, Nobel Ödüllü Prof. Aziz Sancar’ın, dünya nüfusunun 1000’de 2’sini oluşturdukları halde bilim Nobel’lerinin yüzde 20’sini alan Yahudiler hakkındaki sözüne yer vermişsiniz: “Onlar bütün insanlardan daha üstün zekâlı mı? Yok, değiller. Onların kültüründe eğitime, bilime önem veriliyor. Bu asırlarca öyle gelmiştir.”

Bir Yahudi olan Albert Einstein da aynı şeyi söylemişti: “Benim özel bir yeteneğim yok. Sadece aşırı meraklıyım.”

İdrak ettiği çok ama çok önemli bir şeyi de çağın en önemli biliminsanı kimliğiyle dile getirmişti: “Dinsiz bilim topal, bilimsiz din kördür.”

Ayırdığımızda engellidir!

Batı’nın zulmü, İslam ülkelerinin hali, bu engelli halin ürünüdür. Bu mükemmel birliği ihtiva eden din İslam’dır.

Haberin Devamı

“Kuşkusuz, Allah katında din, İslam’dır.” (Ali İmran/19)

Bu mükemmel birliği içerdiği için tamdır, mükemmeldir. Maide mükemmel (ekmel) olduğu, hakkı, hakikati tam olarak ortaya koyduğu için, İslam’dan başka din arayanın dini kabul edilmeyecek, hüsranda olacaktır. (Ali İmran/85)

Dolayısıyla yapmamız gereken gayet açık: Dinle bilimi ayırmamak.

F. Müjgân DOĞAN

KİTLE ÖRGÜTLERİNİN ANITKABİR YÜRÜYÜŞÜ 29 EKİM’DE

‘ATATÜRK’ÜN YOLUNDA YÜRÜYORUZ’

CUMHURİYET Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu, Türkiye Sanatçılar Birliği, BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu, Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu, Şehit ve Gaziler Vakfı ile Cumhuriyetçi Hekimler dün yaptıkları basın açıklamasında ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda’ temasıyla 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyeceklerini duyurdular.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür, komite adına yaptığı yürüyüş çağrısına şöyle başladı:

“Karşınızdaki, her biri temsil ettiği alanda gücünü ve itibarını ispatlamış, Türkiye’nin tam bağımsız ve aydınlık geleceğini kararlılıkla savunan demokratik kitle örgütleri olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 29 Ekim Pazar günü Ankara’da büyük bir miting ve yürüyüş düzenlediğimizi kamuoyuna duyururuz. Toplumumuzu ‘Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda Yürüyoruz’ mitingine çağırıyoruz.”

Haberin Devamı

Prof. Oygür, yürüyüş temasında ‘Üreten Cumhuriyet’ vurgusunun öne çıkarılma sebebini anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Büyük mitingimizi bu nedenle ‘Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda Yürüyoruz’ sloganıyla düzenledik.

Toplumun öncüsü olan demokratik kitle örgütlerine büyük görev düşüyor. Başta emekçiler olmak üzere, zorluklar içindeki halkımıza, Cumhuriyetimiz ve Atatürk’te birleşerek aydınlığa çıkacağımızın umut ve inancını kazandırmak zorundayız. ‘Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda Yürüyoruz’ miting ve yürüyüşü için tüm halkımızı 29 Ekim’de, al bayraklarıyla Ankara’da toplanmaya çağırıyoruz.”

EMLAK DANIŞMANLARI YASA İSTİYOR

ANKARA Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, emlak sektöründe dizginlenemeyen disiplinsizliğin çaresinin Emlak Yasası’nın bir an önce TBMM’den geçmesinde olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

TBMM’nin yeni yasama döneminin başladığına dikkat çeken ATEM Başkanı Hakan Akçam, sektörde yaşanan sıkıntılardan herkesin rahatsız olduğunu ifade etti. Akçam, TBMM’nin 27. döneminde İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin teklif olarak sunduğu ve komisyonda olmasına rağmen görüşülemediğini hatırlattı.

MESAJ PANOSU

- HYF Fuarcılık tarafından Anfaş Antalya Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj, Bahçecilik ve Üretim Teknolojileri Fuarı Flora Expo Antalya, 25-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

GÜNÜN SÖZÜ

“Cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Bu masumlara dayanışmanın, onlarla birlikte olduğumuzun ifadesidir. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail tüm insani değerleri katletmektedir.”  Ömer ÇELİK

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

TRAKYA’DA DEPREM ZİRVESİ

- TRAKYA Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle düzenlenecek ‘Deprem Riski ve Farkındalık Zirvesi’nin bugün 14.30’da Çorlu oturumunun 14.30’da Oda’nın Süleymanpaşa oturumunun 10.00’da, Tekirdağ NKÜ Konferans Salonu’nda yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları