Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü belediyeler unuttu

Öncelikle toplumsal sorunlara değindiğiniz için çok teşekkür ederim. Yazılarınızı keyifle takip ediyorum. Gebze Belediyesi ile ilgili köşe yazınızı okuduğumda size yazma gereği hissettim. Gebze’ye çok yakın bölgede Darıca’da ikamet etmekteyiz.

Haberin Devamı

Sitemizin önünde üçgen bir arsa bulunmaktadır. Tamamen yeşil ve ağaçlarla kaplı bir alandır. Özellikle pandemi döneminde 22 aileden oluşan sitemiz ve komşu sitelerle birlikte yaklaşık 50 ailenin kullandığı bir alandır. Bu alan ile ilgili bugüne kadar inşaat ile ilgili bir girişim olmadı çünkü müteahhit firmalara cazip gelmemişti. Ancak Darıca Belediyesi İmar Müdürlüğü (Özellikle Başkan yardımcısı Abdüllatif Özkan) müteahhit firmanın bu bölgeye istediği şekilde ev yapması ve daire sayısını arttırması yönünde İmar Kanununu hiçe sayarak tamamen müteahhit firma lehine inisiyatif hakkını kullanarak ‘imar izni’ vermiştir.

CİMER ve AKİM’e yazmamıza rağmen herhangi bir sonuç alamadık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 27 Ocak 2017’de ‘kot durumu’ ile ilgili sözleri yaşadığımız mağduriyetin çarpıcı bir ifadesidir:

Haberin Devamı

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

“Kot denilen bir olay var. Bununla ne yazık ki müteahhitler acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. Kot olayında kesinlikle kotu denizden verme diye bir anlayışı bizim getirmemiz lazım. Meyilli bir arazide beyefendi inşaatı en yüksek noktadan alıyor. Bu işi kökünden kazımamız lazım. Her taraftan bakıldığında ortaya bir güzellik çıkması lazım. Bu konularda belediyelerimizin hassas davranması lazım. Bodrum, güneş görmeyen yerdir. Toprağın altındadır. Kalkıp, etrafını açmak suretiyle bodrumu zemine dönüştüren anlayış da bana göre, ihanet içerisindedir. Kazanmak istiyorum, derken şehre ihanet ediyorsun. Geç o işleri. İnsanın şehirler üzerinden hakkı olduğu gibi şehrin de insanlar üzerinde hakkı vardır.”

Darıca Belediyesi imar durumunu düzenlerken bölgedeki komşu taşınmazların menfaatleri, mevzuat ve sokağın siluetini dikkate alarak hareket etmesi gerekirken 1829/2 parseldeki çekme mesafelerini yönetmeliğe aykırı düzenlemiştir. Baran SABAZ

GÜNÜN SÖZÜ
BİLGE Platon’a sormuşlar: “Devlet nasıl yönetilir?” diye. “Ya ilimle ya zulümle” demiş!

EĞİTİMCİLER AŞILANSIN, OKULLAR AÇILSIN

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya üzerinden yetkililere çağrıda bulundu:

Bir yılı aşkındır üniversitelerimiz kapalı, geride bıraktığımız bir yılın büyük çoğunluğunda okullarımızı açamadık.

Haberin Devamı

Yönetici, akademisyen, öğretmen, hizmetli, memur... Bütün eğitim çalışanları aşılansın.

Kesintiye uğrayan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kayıplarının telafisi yıllar sürecektir.

KENEVİRCİ DEDE ‘N’OLUR İNAT ETMEYİN’ DİYOR

ORTAM neden bu kadar kötüleşti, neler konuşur hale geldik, Kanal İstanbul’a neden inat ediliyor? Devlet inatla yürütülmez, iktidardakilerin yüzlerine bakın. Yüzler bir karış, sert bir hava. Benim de dikkatimden kaçmıyor; Türk milletinin bakışları değişti, yarın bizden nasıl oy isteyecekler? Bir büyükleri olarak diyorum ki, bu kanala ihtiyacımız yok. Cenabı Allah hiçbir millete nasip olmayan İstanbul Boğazı’nı biz Türklere nasip etmiş. Dünyada belki ortasından deniz geçen tek şehir. Trakya toprakları bölünmeseydi keşke. Bu Balkan-Trakya topraklarında Osmanlı ordusu ne şehitler verdi, ordugâhlarını burada kurdular. Son 100 yıldır da cumhuriyet orduları ve Atatürkümüzün bu sahalarda ne kayıplar verdiğini unutmayalım. Şehit topraklarımız olduğunu da. Bilin ki buraya bir kazma dahi vurulmaz. Vurulursa şehitlerin kemikleri sızlayacaktır. Öbür dünyada hesap sorulacaktır.

Haberin Devamı

‘Kenevirci Dede’ olarak sizlerin iyiliği için söylüyorum, gelin bu inattan vazgeçin. Baykal GÜNER

MESAJ PANOSU

ATATÜRK çizgisinde Türk milliyetçisi bir partinin, Türkiye’nin dertlerine son vermek için yola çıkması kararını aldık. Yazın sonunda partimiz parlamentoda temsil edilecek. Ümit ÖZDAĞ

ADALAR Müzesi’nden yeni sergi 21 Mayıs’ta Büyükada Şehir Hatları İskelesi’nde açılıyor: “Büyükada’nın ve Arabacılar Meydanı’nın 150 yılı”. 2 ay açık kalacak sergi süresince meydanda kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

BİLİYOR MUSUNUZ?

‘Ailelerden eğitimli fakat daha yoksul gençler’

SOSYAL Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) ‘Gençlik Araştırması Raporu’na göre gençlerin yüzde 53,8’inin anne ve babasından daha eğitimli olmasına rağmen daha düşük gelire sahip olduğunu, yüzde 51,7’sinin ekonomik olarak ailesine bağımlı yaşadığını ve yakın geleceğe dair umutlu olmadığını, gençlerin sadece yüzde 25,2’sinin “borcum yok” dediğini...

Haberin Devamı

TARIM 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği’nin düzenlediği ‘Tarım Zirvesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZFAŞ’ın dijital platformu üzerinden 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları