CHP’li belediyelerde billboard skandalları

Reklam panoları konusu ortaya dökülünce bir gazeteci rahatsız olur. Bu her yerel yönetim iktidarında böyle olmuştur. Bu şirketler arasında inanılmaz bir savaş olur. Rekabetin boyutu o kadar büyüktür ki, hesap yapmak zordur. Bundan kim ne pay alır, ayrı bir sorundur.

Haberin Devamı

Önümüze ilginç bir dosya geldi; Universal Medya sahibi Sedat Kapudağ haksızlığa uğradığını belirterek gelişmeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar iletmiş. Hatta görüşmüş.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin reklam panolarını uzun zamandır elinde bulunduran İlbak Holding’in sahibi olduğu “Ströer Kentvizyon” şirketi hakkında bu iki kentle birlikte iddialarına Muğla ve Bodrum belediyelerindeki iddialarını da katmış.

Uzun yıllar İBB’nin billboard’larını elinde bulunduran ve Abdullah Gül ile olan yakınlıkları ve işbirlikleri bilinen Mustafa İlbak ve Murat İlbak kardeşlerin sahibi olduğu Ströer Kentvizyon Reklam Pazarlama A.Ş., ERA Reklam Hizmetleri A.Ş., 3. Mecra A.Ş. ve CORE Medya Tanıtım ve İletişim A.Ş. şirketleri ile faaliyetlerini sürdürmekteler.

Haberin Devamı

Daha önce CHP Genel Merkezi’nin istediği zaman billboard kullanmasına engel olan Murat İlbak’a tavır koyan, ancak buna rağmen CHP’li belediyelerde yaşanan ve CHP’nin başını çok ağrıtacak olan reklam panoları skandalları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok rahatsız olduğu ve parti içindeki görüşmelerden sonra olaya müdahale edeceği söyleniyor.

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir insanın yaşayıp yaşamadığı şahdamarından değil ar damarının atmasından anlaşılır.” T. Ç.

TALİBAN’I TANIYIN!

TALİBAN’ın Müslümanlığı ile bizim Müslümanlığımızın bağdaşır bir tarafı var mı? Taliban’ın bildirisini burada verdim. Girdiği yerde dağıttığı bildiride, halka “Bize 15 yaşından büyük kızları ve dul kadınları verin. Mücahitlerle evlendireceğiz” diyor. Ve giyiminden, sakalına, yaşama tarzına kadar her şeye müdahale ediyor. Bu durumda Taliban demek, despot, tecavüzcü grup demektir. Bildirinin aslını gördüğüm halde içimde şüphe vardı. Olamaz bu kadarı diyordum. Bin bir zorlukla Türkiye’ye kaçan bir kadınla görüşüp konuşmuşlar. Anlattıkları tüyler ürpertici:

“15 yaşındaki kızları götürüp zorla askerlerle evlendiriyorlar. Benim iki tane oğlum şehit oldu. Sonra bir damadımı her gün aramaya başladılar. Tehdit ettiler. Kocamı evde öldürdüler. Ben de en sonunda dördü erkek biri kız beş çocuğumla kaçıp geldim. Çünkü askerler beni tehdit ediyordu, evlenmek istiyorlardı. Tecavüze uğramamak için kaçtım. Kadınlar taciz edilmemek için korkuyla evlerinden bile çıkamıyor Afganistan’da.” (Röp. Meral Danyıldız - Zilan Akay, Birgün, 18 Temmuz 2021)

Haberin Devamı

Taliban’ın Müslümanlık anlayışının özü bu. Eğer bu Müslümanlıksa!

NE DEVLETİ...

ESKİ Devlet, Milli Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Cumhurbaşkanının, Taliban’ın inancıyla Türkiye’nin ters yanının olmadığını söylemesi üzerine bir açıklama yaptı. Türk özetle şöyle dedi:

“Eğer Taliban örneğine bakılarak, Türkiye’de de şimdiye kadar takiye yapılarak açıkça söylenmemiş bir düşüncenin gerçekleştirilmesi, şeriat devletinin kurulması zamanının geldiği, Cumhuriyet’in 100. yılında böyle bir değişikliğin yapılabileceği düşünülüyorsa, bu tam bir yanılgıdır. 97 yıl önce hilafetin kaldırılmasıyla o defter tamamıyla kapatılmıştır. Türk Milleti, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’e Anayasa’da yazılı bütün nitelikleriyle sahip çıkmasını bilecektir.”

Haberin Devamı

GÖÇMENLER ÜLKELERİNE DÖNMEZ

GÖÇLERİN siyasi nedenlerini masaya yatırmadan, siyasi iktidarları ve sistemleri sorgulamadan Suriyelilere ve Afganlılara karşı tavır almak hiçbir sorunu çözmez, sorunu derinleştirir. Suçlu buraya gelen göçmen değil, onun buraya gelmesine neden olan sistemin kendisidir!

Dünyanın hiçbir yerinde, geliş gerekçesi ne olursa olsun göçmenle, mülteciler teşvike ve normalleşmeye rağmen toplu olarak ülkelerine geri dönmemiştir.

Necdet SARAÇ

FINDIKÇI ERDOĞAN’I BEKLİYOR

FINDIK taban fiyatının önümüzdeki günlerde kapsamlı Karadeniz gezisine çıkacak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Giresun’da kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Üretici, kıyı kesiminden başlamak üzere aşamalı olarak ağustos başında bahçeye girecek. Resmi rakam henüz açıklanmamasına karşın rekoltenin yüksek olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Geçen yıla göre gübre, ilaç ve diğer girdi maliyetleri ile işçi ücretlerinin hayli artmasından ötürü fındıkçı taban fiyatın 30 ile 35 lira arasında saptanmasını şiddetle talep ediyor. 30 liranın altında açıklanacak rakam üreticiyi hoşnut etmez, şoke eder, harcamalarını bile karşılamaz. Dış satımından yılda 2 milyar dolar gelir elde edilen fındıkta üreticiye hak ettiği para verilmeli.

BU UZMANLAR NEREDE?

KARADENİZ’de yaşanan heyelanlar canımızı yakıyor. Gittikçe daha da büyüyen bu sorunun çözümü yok mudur? Uzmanların çözüm önerileri niye dikkate alınmaz ki? Yazılan raporlar raflarda niye çürümeye terk edilir ki? Bakanlarımızın görevi heyelanlardan sonra çamur toplamak mı? Yoksa heyelanlara neden olan sorunları çözecek yasal ve yapısal değişiklikleri yapmak mı?

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU
UYGUR TÜRKLERİ YOK EDİLİYOR

HÜKÜMETİN Uygur Türklerine yönelik işgalci Çin hükümetinin hoşuna giden sözleri doğru bir politika değildir. Binlerce yıllık Türk yurdu Uygur Devleti, tanrıtanımaz Çin Devleti tarafından işgal edilmekte, bir ulus yok edilmektedir. Uygur Türkünün soykırımına Türkiye sessiz kalamaz.

Ahmet Reyiz YILMAZ

 

Yazarın Tüm Yazıları