Bu savaş kimin

YİNE terör, yine ölüm ve kan.

Haberin Devamı

Yine gözyaşı ve acı. Ülkemizin güneydoğusundaki terör olayları ‘çözüm süreci’ gafletinden sonra kendi şehir ve kasabalarımıza yerleşti.



Yine Suriye’nin meşru yönetimini devirmek isteyen, kimin desteğiyle nasıl ortaya çıktığı bilin(mey)en, başta IŞİD olmak üzere muhtelif dinci kılıflı terör örgütleri şimdi büyük şehirlerimizde bombalı eylemlere başladılar. O terör örgütleri ki, ülkemiz sınırları içinde bürolar açıp sosyal medya üzerinden tanıtımlar yaparak taraftar toplamalarına göz yumulan, askeri eğitim ve tedavilerinin Türkiye’de yapıldığı defalarca basına da yansıyan örgütlerdir.


Ancak, şu 3 hususu net olarak görmez ve değerlendiremezsek terörün devam etmesini maalesef önleyemeyeceğiz.



1- Artan ve yaygınlaşan terör süreci, ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ne uygun olarak ülkemizi istikrarsız bir Ortadoğu ülkesi haline getirmeyi ve siyasi yapımızı bozmayı amaçlamaktadır.

Haberin Devamı



2- Terörün arkasında emperyalist devletlerin desteklediği gizli örgütler vardır.



3- Ülkemizi terör bataklığına dönüştüren olayları önleyecek irade ve yeteneğe sahip yöneticilerimiz yoktur.



Ülkemizin geleceği açık ve ciddi tehditler altında iken yapay ‘anayasa’ ve ‘başkanlık’ tartışmalarıyla kişisel hırs ve ikballeri öne alarak gündemi tıkayan yaklaşımlara derhal son verilmelidir.


Ancak, kendi hayal dünyalarının çağdışı hedefleri peşinde ısrarla sürüklenen ve halkımızın kutsal dini değerlerini araç yapmak suretiyle ele geçirdikleri devlet gücünü kendi çıkarları için kullanan yöneticilerin önceliği kanunlar çıkararak kendilerinden hesap sorulacağı günleri uzaklaştırmaya çalışmaktır.



Bırakın devletlerarası ilişkileri din kategorisine göre tasnif etmeyi... / 

Celal TOPKAN - Sosyal Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu üyesi, eski Adıyaman milletvekili


EMEKLİ 'PROMOSYONLA' YİNE KANDIRILDI


ATATÜRK’ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran ‘Emekliler Günü’ olarak kutlanıyor. “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilere karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli göstergesidir” diyen Atatürk, bu sözleriyle ülke kalkınmasına emek harcayan kitlenin önemine dikkat çekmiştir.


Ne yazık ki geçen süreç içinde emekliler hep arka planda kaldı, hiçbir zaman yeterli ilgiyi görmedi

Haberin Devamı



Özellikle işçi ve Bağ-Kur emeklileri 900-1500 lira arasında değişen aylıklarla adeta yaşama mucizesi göstermektedir.



Ekonomik durumları düzeleceği yerde, giderek bozulan yüzde 3, 4, 5 gibi son derece düşük zamlarla çarşı-pazar fiyatlarına hep yenik düşen emekli, deyim yerindeyse ‘sefilleri’ oynamaktadır.



Hani 1 Temmuz’a kadar ‘promosyon’ bedelleri ödenecekti? Gene mi kandırılıyorlar?




İSTİHBARAT ZAFİYETİ


ARTIK bu durum istihbaratta ne kadar zaaf altında olduğumuzu gösteriyor. Oğlum ABD vatandaşı olduğu için bu sabah ABD Konsolosluğu’ndan “havaalanlarından uzak durması” konusunda uyarı e-postası aldık. İlginçtir, bu ülkede yaşayan benim, kendi devletimden uyarı almayı geçtim ama 3 teröristten haberdar olmayı beklemek hakkım değil mi? “Devlet olarak sizin göreviniz düşmanlarınızı alt etmek midir, alt edilmek midir? / Dr. Okan ÖZTÜRK


'YENİ EKSENİMİZ NE OLUR'

Haberin Devamı


CHP İstanbul Milletvekili, gazeteci Enis Berberoğlu, İsrail’le anlaşma ve Rusya ile yapılan son diplomatik ilişkileri analiz etti. “Yanlış politikalar neticesinde bu açmaza sürüklenen Recep Tayyip Erdoğan’ın umudunu bağladığı İsrail ve Rusya’dan beklentisi nelerdir?” diye soran Berberoğlu, ‘bazı hesaplara’ işaret etti. “Peki, bu hesaplar tutarsa ne olur?” diyen Berberoğlu, “Yeni dış politika eksenimiz Şii ve Kürtlere karşı oluşur. Mısır barışı ile Batıcı Sünni dünyaya yeniden döneriz. Karşılığında ABD ve AB ile mesafemiz açılır. Nur topu gibi IŞİD terörü sorunumuz büyür. Askeri hassasiyetlerin siyasi yansımalarına alışırız” diyor.


HER YER 'MÜLTECİ KAMPI'

Haberin Devamı


KONU TOKİ ve Göç İdaresi’nin Türkiye’de kurmak istediği mülteci kampları... Dikili ve Bergama belediyeleri, kent halkıyla birlikte mücadele ettiler ve kampların kurdurulmasını engellediler. Tekirdağlıların merkez Süleymanpaşa ilçesinde kurulacak kamp için sesleri ‘cılız’ çıkıyor; tehlikenin farkında değiller... “İşsizliği artıracak, sosyal huzuru bozacak, güvenlik sorununa yol açacak” demek yetmiyor. Trakya’nın en büyük kenti Çorlu’nun arazisinin dörtte biri ve tarihi askeri mülkleri elinden alınıyor; onda da tık yok. Seymen’de meraya organize sanayi bölgesi kurulmak isteniyor. Belediye başkanları korkuyor. Trakya halkı için uysal ve sakin denir; demek ki, dürüst olmak yetmiyor. Derken K.Maraş’tan Mehmet Sunaoğlu’dan bir mektup: “Maraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük köyünde Suriyeli mülteciler için 27 bin kişilik mülteci kampı yapılıyor. Kampın yapılacağı alan daha çok Alevilerin yaşadığı bir bölge. IŞİD ve benzeri grupların Alevilere olan kin ve düşmanlığı hepimizin malumu. Hal böyleyken böyle bir kampın bu bölgeye yapılması ne derece doğrudur?”


MESAJ PANOSU

Haberin Devamı


TÜRKİYE Maarif Vakfı Kanunu, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu vakıf ile adeta ‘paralel’ bir Milli Eğitim Bakanlığı oluşturulması hedeflenmektedir. / Prof. Dr. Aysel ÇELİKEL

BUGÜN dokunulmazlığı kaldırılan HDP’lilerin önemli bir kısmı “Belki Erdoğan’ı devirirler” diye ‘Silahlı Kürtlere’ destek veren sosyalist Türklerdir. 1994’te Meclis’ten atılanların dördü de Kürt milliyetçisiydi! / Muhsin KIZILKAYA

VATANDAŞA verilen iftarlık karşılığında onun beynini ütülemek, zorla siyaset dayatmak hangi ülkede var. / Melih AŞIK

DÜN dündür, bugün de bugün... Yarını hiç sorma!... / Umur TALU

Yazarın Tüm Yazıları