Atatürk yaşıyor!

Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım için yaptığı açıklamada özetle şöyle diyor: Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 83 yıl geçti.

Haberin Devamı

Onu suikastlarla, ihanetlerle yok etmeye çalışanlar da ebediyete intikalinden sonra yalan ve iftiralarla unutturacaklarını sananlar da başaramadılar. Tersine iç ve dış bedhahlar saldırdıkça büyüdü, yalancılar unutturmak istedikçe güçlendi. Çünkü; haklıydı, ahlaklıydı, namusluydu, aldanmıyor aldatmıyordu, bilimi rehber edinmiş katıksız devrimciydi!

Dünya çok devrimci gördü, çok devrim yaşadı. Zaman içinde devrimlerin birçoğu tükendi, yapanlar kendi yurttaşları tarafından unutuldu, lanetlenenler bile oldu. Oysa her geçen gün, ona ve eserlerine saldırı ve ihanet arttıkça halkımız, daha büyük bir özlemle ‘Anıtkabir’e koşuyor. Dünyada örneği yok. 10 Kasım 1938’den bugüne pek çok kişi ve siyasi akım kendi Atatürk’ünü üretmeye çalıştı. Artık çok iyi tanıdığımız kimileri saldırılacak, hakaret edilecek, bazıları da sahip çıkar gibi yaparak, en önemli özelliklerini gizleyip sadece kendi çıkarlarına yarayacak Atatürk’ler yarattıklarını sandılar.

Haberin Devamı

Askeri dehasını över gibi yaparken Meclis’e verdiği önemi, antiemperyalist ve tam bağımsızlıkçı Atatürk’ü anlatmadılar.

Bütün “izm”leri ezberlediler de ‘Kemalizm’i yok saydılar, ‘Mustafa Kemal Paşa’ dediler de, zorda kalmadıkça ‘Atatürk’ diyemediler. Bütün bu sinsi ve açık saldırılar Atatürk’ü daha da büyüttü. Ona olan özlemi artırdı.

Milletimizin büyük çoğunluğu Atatürk’ü daha iyi anlıyor, daha çok özlüyor artık. Ama sadece anlamak ve özlemek yeterli değil elbette, gereğini yapmak, hep birlikte Atatürk olmak zorundayız. ADD olarak varlık nedenimiz bu ve görevimiz de; Kemalizm’i kutup yıldızı bilip Aydınlanma Devrimleri’ni sürdürmek, devletimizi yeniden hukuk devleti yapmak, üretim tesislerimizi, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı yeniden harekete geçirmek, köylümüzü yeniden efendi yapmak, kadınlarımızı yeniden özgürleştirmek, gençlerimizi, çocuklarımızı laik ve bilimsel eğitimle buluşturup yeniden geleceğe güvenle bakar hale getirmek, “Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye” hedefini yeniden önümüze koyup Kemalist Cumhuriyet’i yeniden kazanmaktır.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“İKTİDAR cenahına soracak olursanız, AKP’nin oy oranı yüzde 40’ın üzerinde seyrediyor. Yani yerel seçimden bu yana ekonomik göstergeler gün geçtikçe bozulurken AKP’nin oy oranı artmış. Dolayısıyla ‘Ne kadar çok enflasyon, ne kadar yüksek döviz kuru ve ne kadar çok işsizlik varsa oy oranı da o kadar artar’ şeklinde bir yeni seçmen davranışı teorisi ile karşı karşıyayız. İnanıp inanmamak tabii ki size kalmış.” Dr. İbrahim USLU

ODTÜ YOLLARINDAKİ DETAY!

ODTÜ Rektörü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 2017 yollar protokolü, toplam güzergâhın sadece üniversite sınırları içinden geçen yol bölümü için düzenlenen idari bir tasarruftur.

Haberin Devamı

ODTÜ’den geçirilen yollara ODTÜ özelinde sit davası açan meslek odaları yol güzergâhının iptalini Ankara ulaşımı bütüncü bağlamından soyutlayınca davalar tek tek kaybedilir. Projenin, “Mahkemeler kamu idare(lerinin) takdir hakkına aykırı karar alamaz” hükmü statüsü ile gerekçelendirilmemesi için öncelikle rektörün halen daha geçerli 2017 protokolünden imzasını çekmesi ve md. 3/6 konusuna açıklık getirmesi ile mümkündür.

Tahir ÇALGÜNER-Y.Şehir ve Bölge Plancısı

ÇİFTÇİ GÜBRESİZ EKİM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSA VAH HALİMİZE!

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Meclis’te çiftçilerin sorunlarını anlatırken şöyle konuştu:

Çiftçimizi yok sayanlar başka ülkelerin çiftçilerine milyar dolarlar akıtıyor. Zamlar yağmur gibi devam ediyor.

Haberin Devamı

Elektriğe 3 kez, doğalgaza 9, kömüre yüzde 30, mutfak tüpüne yüzde 42 zam yapılmış; gıda fiyatlarındaki artış yüzde 45’leri geçmiş; saray hâlâ gelip buralarda 3 maymunu oynuyor.

Kırklareli’mizin ayçiçeği, kanola, buğday, mısır üreticisi borç sarmalından hâlâ kurtulamadı ve kurtulamıyor. Son bir yılda mazot yüzde 22, sülfat gübre yüzde 120 artmış, üre 2 bin liradan 10 bin liralara dayanmış.

İlk kez “Gübresiz nasıl ekim yaparım?” diye de çiftçimiz düşünmeye başlamış.

9 milyar 171 milyon doları biz kendi besicimize ödeseydik ne olurdu biliyor musunuz?

Türkiye beslenirdi, yetmedi Ortadoğu’yu beslerdik, yetmedi Kafkaslar’ı beslerdik.

Bitmedi, AK Parti hükümetleri döneminde yem ham   maddesine tam 58 milyar dolar ödemişiz.

Haberin Devamı

Biz niye üretmiyoruz peki bunları?

BİLİYOR MUSUNUZ?

MUHTARLAR POSTACI YAPILDI

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un, icra ve trafik cezası tebligatı ile boğuşan muhtarlar için Tebligat Kanunu’nda değişiklik yapılması istemiyle hazırladığı yasa teklifini Meclis’e sunduğunu, muhtarların adeta postacı gibi kullanılmaya çalışıldığını aktaran Barut’un, “Muhtarların omzundaki yükünü azaltın, ekonomik ve özlük haklarını iyileştirin. PTT gibi kurumlarımıza atama yaparak personel eksikliğini giderin” dediğini...

İZMİR Milletvekili Atila Sertel’in, sayıları 70 bini bulan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun teklifinin bugün Meclis’te görüşüleceğini...

HÖH İÇİN 3. KEZ SANDIK BAŞINA

KOMŞUMUZ Bulgaristan’da 14 Kasım 2021 pazar günü 3. kez cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacak. Tüm soydaşlarımızı istisnasız sandığa davet ediyorum. Bulgaristan Cumhurbaşkanı adayımız Mustafa Karadayı’ya başarılar diliyorum. Safımız bellidir. Hedef Hak ve Özgürlükler Partisi’nin (HÖH) 40 milletvekilidir, son sözümüz “Demokrasi kazansın”dır.

Ercan KILIÇLI

Yazarın Tüm Yazıları