ADD ulusun hizmetindedir

19 Mayıs 1919 sabahı Atatürk ve bir avuç insan, ‘Ya İstiklâl Ya Ölüm!’ karar ve parolasıyla başlattı bağımsızlık güneşini zapt etme yürüyüşünü Samsun’dan.

Haberin Devamı

3 yıl, 3 ay, 22 gün sonra İzmir’de güneşi zapt eden bu kutlu yürüyüşün 104. yılında, yazık ki milletçe yine iç ve dış bedhahlarla boğuşuyoruz. Emperyal güçler ve işbirlikçileri ülkemizi bölme çabalarını sürdürüyorlar. Kimi zihinler işgal altında. 

Evet, sorun çok belki, ama “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” diyen Mustafa Kemal’in askerleri olarak alabildiğine umutluyuz. Doğru önderlik, doğru kadrolar ve doğru yol haritası ile tüm sorunları aşacağımıza inancımız tam. Bu yolda; hiç yanılmayan ve kandırılmayan, değişmez önderimiz Atatürk’ün rehberliğine, başarısı kanıtlı Kemalizm’in doğruluğuna, ulusumuzun bağımsızlık aşkına ve laik Cumhuriyet bağlılığına, 104 yıl önceye göre daha eğitimli ve zengin insan kaynağımıza, kahraman kadınlarımıza, vatansever gençlerimize ve 342 şubesi, 55 temsilciliği, on binlerce üyesiyle Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak ‘Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği örgütümüze güveniyoruz.

Haberin Devamı

Bizim 19 Mayıs 1919’dan bugüne kadar yaptıklarımız, yapmakta olduklarımız, gelecek tasavvurlarımız ve devrimlerimizin esası, Kemalizm prensipleridir.

Ulusal bağımsızlık savaşçıları için yurdun her köşesinde kurulan Müdafaa-i Hukuk ve Reddi İlhak cemiyetleri nasıl umut ışığı olmuşsa, bugün de ADD günümüz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olma bilinci ile Atatürk’ten aldığı görevinin başında, ulusunun hizmetindedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği

GÜNÜN SÖZÜ

Millet İttifakı 2. turdan önce kararsız seçmenleri kendine çekebilecek bir söylem geliştirmeli, Sinan Oğan ve Muharrem İnce ile temas kurup gerekli adımları atmalıdır.” Zülal KALKANDELEN

19 MAYIS’TA, 1919 KİŞİYLE ‘TEKİRDAĞ KARŞILAMASI’

Tekirdağ merkez ilçesi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 19 Mayıs Cuma günü, ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, ünlü ‘Tekirdağ Karşılaması’ oyununun kentin sahildeki dolgu alanda 1919 kişinin katılımı ile oynanacağını açıkladı. Trakya ve Balkanlar’da en ünlü oyun parçası sayılan Trakya Karşılaması, herkesin elinde bir mendilin olduğu, kadın ve erkeğin karşılıklı olarak klarnet ağırlıklı müzikle oynadığı bir oyundur. Oyun ayrıca ‘Trakya’, ‘Kırklareli’ ‘Rumeli’, “İstanbul’, ‘Makedonya, ve ‘Yunan’ adları ile anılabiliyor. Google’dan parçanın Yunanca ve Türkçe sözleri bulunabilir. Halk oyunlarının en çok bilinenlerinden olan bu oyun; 9-8 ritmindedir. Bu karşılama oyunu son yıllarda Burhan Öcal’ın etkinliklerinde, ağırlıklı olarak dış turnelerinde yer alırken, Ata Demirer’in ‘Eyvah Eyvah’ filminde de kendisini klarnet müziği ile gösterip sevilen bir parça olmuştu.

Haberin Devamı

YAĞDAN SONRA ZEYTİN DE AB İŞARETİ ALIYOR

MİLAS HEP ÖNCÜ

Milas’ın Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin ilk ve tek zeytinyağı olarak Milas Zeytinyağı’na aldığı AB coğrafi işaretinin ardından şimdi de yöreye özgü sofralık bir ürün olan Milas Yağlı Zeytini’ne AB’den coğrafi işaret alıyor. MİTSO’nun başvurusu üzerine gerekli incelemeleri yapan AB komisyonu, Milas’ın başvurusunu AB’nin resmi gazetesinde yayınladı. Eğer üç ay içinde bir itiraz gelmez ise Milas Yağlı Zeytini de AB coğrafi işareti alacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bu kararın üreticiler adına, hem de Türkiye adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek “Sevinçliyiz, gururluyuz. Türkiye’nin ilk ve tek zeytinyağı olarak Milas Zeytinyağı’na AB coğrafi işareti almayı başarmıştık. Şimdi de Yağlı Zeytin’imiz AB coğrafi işareti alıyor. Milaslılar için ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu. Özer, Milas Yağlı Zeytini’nin yanı sıra Milas Çekişke Zeytini için de AB’ye başvuruda bulunduklarını belirterek “Çekişke zeytinimizden de umutluyuz. Bundan sonra diğer ürünlerimizin başvurusuna sıra gelecek” dedi.

Haberin Devamı

AB’DEN GEÇEN 9 ÜRÜNÜMÜZ

- AB’den bugüne kadar coğrafi işaret alabilen 9 Türk ürünü var. Bunlar sırasıyla: Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Taşköprü Sarımsağı, Milas Zeytinyağı, Bayramiç Beyazı, Giresun Tombul Fındığı ve Antakya Künefesi. Milas Zeytini 10’uncu Türk ürünü olacak.

MESAJ PANOSU

- 19 Mayıs 19.19’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle, ‘Bağımsızlık, Özgürlük, Cumhuriyet ve Değerler’ başlıklı bir konuşma yapacağım. (Çevrimiçi + YouTube / Herkese açık) Örsan ÖYMEN

BİLİYOR MUSUNUZ?

ÇYDD ÖDÜLLERİ

- ÇYDD’nin düzenlediği, sunuculuğunu Şule Aydın’ın üstleneceği Türkan Saylan Anma Töreni ile Sanat ve Bilim Ödülleri’nin bugün 19.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceğini; gecede Şef İbrahim Yazıcı ve solist Selva Erdener’in sahne alacağını...

Haberin Devamı

- İPM ve Tarih Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’ serisinde 24 Mayıs 18.00’de Minerva Han’da Erol Ülker’in ‘İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e İstanbul’un Politik Coğrafyası’ başlıklı bir konuşma gerçekleştireceğini...

- Antakya Medeniyetler Korosu’nun, 3 Haziran’da AKM’de depremzedeler yararına düzenlenen konserde sanatseverlerle buluşacağını...

Yazarın Tüm Yazıları