19 Mayıs’ta Atatürk’ü anıyoruz ‘Yürüyenler asla yorulmaz’

"GENÇLER, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” (Mustafa Kemal Atatürk)

Haberin Devamı

104 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan doğan güneş, bir bağımsızlık simgesi olarak ülkenin her karış toprağına yayılmıştır. Biz bugün de Samsun’dan aldığımız meşaleyi taşımaya, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.

“Ey Büyük Atatürk; açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.”

19 Mayıs hürriyetimizin, çağdaş ve laik Cumhuriyet’in temel taşlarının atıldığı şanlı bir gündür.

Bu şanlı günün 104. yılında Atatürk’ün vatan kadar kıymet verdiği Türk Gençliği; Bu ülkenin umudu sizlersiniz, bizler bu umuda sahip çıkmak, gençlere aydınlık bir gelecek yaratmak için Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine daha büyük kararlılıkla sarılacağız.

Bugün Cumhuriyet’le, laiklikle vedalaşmak isteyen zihniyete karşı en büyük güç, ulusun birlik ve beraberliğidir. Türk ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir.

Haberin Devamı

19 Mayıs’ta emperyalist işgalcilere karşı başlatılan ulusal kurtuluş mücadelesi bugün, Cumhuriyet’in kazanımlarına, Atatürk adına, Atatürk ilkelerine, milli varlıklarımıza, vatan topraklarımıza, sınır kapılarımıza düşmanca yaklaşanlara karşı devam ediyor.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Cumhuriyetimize, gençlerimizin, çocuklarımızın aydınlık geleceğine sahip çıkmaya, durmadan, yılmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz.

Atamızın dediği gibi: “Gençler; sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.”

Yok öyle yılgınlığa düşmek. Bizler bu vatanın evlatları olarak bağımsızlık mücadelesinden, Cumhuriyet değerlerinden hiç vazgeçmeden günümüzü ve geleceğimizi korumaya, aydınlık yarınları yaratmaya ant içtik!

Biliyoruz ki yurdumuzu karanlık emellerine çekmek için uğraşanlar hep olacaktır! Biz elimize aldığımız özgürlük meşalesini sizlere devrettik, sizler de sizden sonrakilere elden ele bu umudu, bu inancı aktarıp büyüteceksiniz...

Vazgeçmiyoruz!

Kadim DURMAZ

Haberin Devamı

SİNEMA VE KADIN

TÜRKİYE Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler (TFAYY) Konferansı’nın 22’ncisi 11-13 Mayıs 2023 tarihlerinde ‘Sinema ve Kadın’ başlığı ile düzenlendi. Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ev sahipliği yaptığı konferansta, toplumsal cinsiyet ve sinema çalışmaları kesişiminde Türkiye sineması tarihi yazımını, eleştiri kültürünü, dönemleri, yıldızları, kadınların çektiği filmleri, kadınları konu eden filmleri, üretim kanallarını, işgücünü, geçmişini ve bugününü tartışmaya açan akademik oturumlar ve sektör panelleri düzenlendi. Bunun yanı sıra davetli konuşmacı olarak konferansa katılan Prof. Patricia White ve yapımcı Elhum Shakerifar’ın sunumları ilgi topladı.

Haberin Devamı

‘MEM Ü ZİN OPERASI, HESSEN’DE

KÜRT edebiyatının başyapıtlarından ‘Mem ü Zin’, opera versiyonuyla ilk kez Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde düzenlenen Uluslararası Mayıs Festivali’nde seyirci ile buluştu. Farklı uluslardan dünyaca ünlü opera sanatçılarının performansıyla izleyicileri büyülen ‘Mem ü Zin’, uzun süre ayakta alkışlandı. Operanın bestesi Cem İdiz, librettosu ise Cuma Boynukara tarafından yazıldı. Rejisörlüğünü İhsan Othmann’ın üstlendiği opera; Soprano Özlem Bulut, Tenor Angelo Pollak ve Piyanist Fiona Pollak’ın performansı ile uluslararası Mayıs Festivali’nde iz bıraktı. (Yapım: Rain Media)

GÜNÜN SÖZÜ

HALKIN inancını ve köken farkını piyasaya araç yapmadan, sanata sırtımızı dönmeden, bilimsel olandan başka doğru tanımıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, dün olduğu gibi bugün de önderimizdir, sonsuza dek öyle kalacaktır. Bayramımız kutlu olsun.”

Haberin Devamı

Sevgi ÖZEL-Dilci, yazar

OYBİRLİĞİ PLATFORMU

TÜRKİYE’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi seçim gözlemciliğinin desteklenmesi için bir çok sivil toplum örgütü var;  bunların aralarına ‘Oy Birliği Platformu’ gönüllüleri de katıldı.

Platformun sözcüsü, eğitimci yazar Ömer Şahan şu açıklamayı yapıyor:

“Platformumuza her dünya görüşünden kişiler gönüllü olabiliyorlar. En son yapılan seçimde bir çok gönüllümüz sandık başlarında görev yaptı ve bu seçimde daha da kalabalık gönüllülerimiz ile seçimin daha güvenli bir ortamda geçmesini sağlayacağız.” diyor.

MESAJ PANOSU

28 Mayıs seçimi bir referandumdur. Ahmet DAVUTOĞLU

- SEÇİM çalışması yapmak üzere Kars ilimize görevlendirildim. 12 milyon seçmenin olduğu, sokak sokak bildiğim İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim. Gürsel TEKİN

Haberin Devamı

- OYLARIN “çalındığı” iddiaları, sonunda yarardan çok zarar getirebilir. Alican (Uludağ) adım adım anlatmış. Sosyal medyada dolaşan bazı ekran görüntüleri YSK’nın değil, CHP’nin kendi sistemine ait, bu sisteme veriler yanlış girilmiş. Nevşin MENGÜ

ÇEVRE Bilimi, ekosistem ilminin (büyük bilgi) bir alt kademesi olarak görülmekle beraber; pozitivizm ile bütüncü paradigmanın düşünsel zıtlıklarını da içinde barındırır. Dolayısıyla birbirinin yerine kullanılmasının bilimsel ve dilsel bir geçerliliği yoktur. Tahir ÇALGÜNER

BİLİYOR MUSUNUZ?

- KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik’in, “Kamu hizmet yayıncılığı yapması gereken TRT, 21 yıldır tarafsız yayın politikaları izlememektedir. Seçim sürecinde de Cumhur İttifakı’nın çalışmalarını yayınlayarak eşitsiz ve yanlı yayın yapmıştır” dediğini...

PEYNİR-ZEYTİN FUARI

18-21 Mayıs tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde düzenlenen 3. İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı’nda Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas Zeytinyağı’nın ve başvurusu şu anda AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanan Milas Yağlı Zeytini’nin de MİTSO standında tanıtıldığını... 

Yazarın Tüm Yazıları