10 bin hayat kurtaran Alper Hoca’yı kaybettik

Türkiye’de 10 bini aşkın böbrek, karaciğer ve pankreas naklini gerçekleştiren ve 28 yılda binlerce aileye hayat veren Prof. Dr. Alper Demirtaş’ı geçen hafta sonu kaybettik. Böbrek ameliyatında ilk cerrah sayılırdı. Prof. Dr. Haberal’ın öğrencisiydi.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi organ naklindeki başarılı çalışmalarıyla ünlendi. Daha sonra Antalya’da özel bir hastanede 15 yıl boyunca hayat kurtarmaya devam etti. Dost canlısıydı, biraz da siyasiydi. Baykal kendisini çok severdi. Daha önceki dönemlerde kendisine Antalya milletvekilliği önerdi, ancak dostları ve hasta yakınları - özellikle de kızını tedavi ettiği rahmetli gazeteci dostumuz İsmet Solak’ın baskıyla - siyasete girmemesi için kendisine baskı yaparak “Böbrek ve karaciğer hastaları arkandan ağlar” diyerek vazgeçirdiler. 

Kılıçdaroğlu’nun da son dönemde kendisine Antalya Belediye Başkanlığı’nı önerdiğini, ancak hastalarının ‘kırılacağı’ gerekçesiyle reddettiğini bizlere anlatmıştı.

Biz bu süreçte tanıdık kendisini, gazeteci ve sanatçı Fikret Otyam’ın ölümünden sonra oluşturduğumuz ‘Sarı Zeybek’ grubunun ‘komutanı’ yaptık hocamızı. Her yıl 21 Aralık’ta Otyam’ın dostları bir araya gelir anılarımızı tazelerdik. Bu grupta kimler mi vardı; Ben, Kadir Dursun, Bülent Ecevit, Dursun Gündoğdu, Salih Uçar, Haşmet Öyken, Feridun Uyar, Sümer Ezgü, Ramazan Aslan, Hüseyin Turan, Kubilay Yücel, Edip Akbayram, Kahtalı Mıçı, İbrahim Yıldız ile Yalçın Bayer ve eşlerimiz...

Haberin Devamı

2023 yılı ağustos ayında akciğer kanseri teşhisi konulan başarılı profesör tedavisini devam ettirmek için çok sevdiği mesleğine geçtiğimiz ekim ayında ara vermek durumunda kaldı. İstanbul’da süren tedavisi olumlu gelişmekte iken bize “Yırttım!..” diye mesaj atmıştı. Ancak Covid’e yakalandı. Corona mücadelesi sürecinde dirençli enfeksiyon oluşunca yoğunbakıma alındı. Bir ara Antalya’daki gazeteci dostlarıyla yemek yedik. Yurtdışından getirttiği kırmızı şarabı içerken bize “Yılbaşına kadar yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum, bu şarabı artık sizlerle beraber içemeyeceğim” dedi. Bu bizi çok etkiledi. Üç haftalık zorlu süreçte çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata veda edince, yılbaşından sonraki bir ayı bize ‘armağan’ etti!

Bir doktor bu kadar mı sevilir. Prof. Dr. Alper Demirbaş için hastaları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Vasiyeti üzerine cenazesi ‘az bir kalabalıkla’ sakin bir yerdeki Çakırlar (köy) mezarlığında toprağa verildi. Cenazesine, anne, babası başta olmak üzere eşi göz doktoru Nilüfer hanım, sevgili çocukları Yağız ve Alara ile kardeşi Prof. Dr. Murat Demirbaş, dostları, ‘Sarı Zeybekler’ grubu üyeleri, Antalya Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Özlenen Özkan, eski milletvekilleri Prof. Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak, Tuncay Ercenk ve yurttaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye büyük bir hekimini 61 yaşında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Sevenlerinin ve tıp dünyasının başı sağ olsun. Işıklar içinde uyu Hocam!         Abdullah KELEŞ

GÜNÜN SÖZÜ

“Kırsaldaki hayat standartlarını yükselterek insanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz. Dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız.” Recep Tayyip ERDOĞAN

MARMARAEREĞLİSİ’NE İDDİALI ADAY

Marmaraereğlisi’nin ünlü Sultanköy Papazlı çiftliğinin sahiplerinden Hacı Hüsnü Albayrak’ın torunu, Beşiktaş yöneticilerinden Sami Albayrak’ın yeğeni Onur Bozkurter, “Marmara’nın incisi belediyemizi halkın ve örgütümüzün belediyesi yapacağız” dedi.

CHP’den belediye başkanlığı için beş yıldır Ereğli’de hazırlıklarını sürdüğünü belirten Bozkurter, belediyeye hizmet eden eski belediye başkanlarının isimlerini sayarak teşekkür etti. Onur Bozkurter, en büyük projelerinin turizm yatırımları olacağını bildirdi ve yeni bulunan antik Perintos kentinin ayağa kaldırılmasıyla bölgemizin esas İstanbul ve Trakya’nın Efes, Datça, Didim gibi bir sahil kendi olacağını söyledi. Beş yıldır Marmaraereğlisi için çalıştığını, Yeniçiftlik dahil bütün sahil sitelerinin altyapı sorunlarını çözmek için hemen faaliyete başlayacaklarını duyurdu. Bu arada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti, yeni aday Dr. Candan Yüceer’e başarılar diledi.

Haberin Devamı

FAY DOLU DEPREM KÖPRÜSÜ

ÜLKEM 
üzeri fay dolu deprem köprüsü gibi. Ne zaman, neresi ne kadar kırılacak belli değil. Ülkemdeki mevsimlerin kimyası bozuldu. Kış kış olmaktan çıktı. Ülkemin bu dengesiz sıcaklığı korkutuyor beni. Bu durum karşısında, özellikle Kahramanmaraş, Hatay ve çevresi fay zonlarına dikkat. Özellikle olası deprem bölgelerinde ‘acil kurtarma’ ekipleri hazır bulundurmalıdır. Deprem manifestomun bir maddesi de; yeraltında deprem tünelleri oluşturmalıdır; kıyamet tünelleri gibi. Tüm deprem toplama alanların altına bu tüneller inşa etmelidir, ille de İstanbul’da. Evet; acil kurtarma ekipleri, insan kurtarma ekipleri hazır olmalıdır.    Şevket ÇORBACIOĞLU- İnşaat Mühendisi

Haberin Devamı

CHP İZMİR MUTSUZ

BİR 
dostumuzla sohbet ederken, şu cümlelerini kayıt ettik:

“Karşıyaka’da ciddi oy kaybedecek aday olan Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir adayı oldu. İşi zor. Çiğli adayı yoğun tepki alınca değiştirildi ama Çeşme, Karabağlar, Güzelbahçe, Karşıyaka en ilginç olanı örgüt tarafından parti binasına alınmayan Karaburun’da isyan var adeta. Buca adayı Görkem Duman ilçeyi birleştiren aday oldu.”

Daha çok şey anlatıyor.

BEŞİKTAŞ’A BAĞIMSIZ ADAY

* BEŞİKTAŞ Belediye Başkanlığı’na ‘güçlü kaynağı’ nedeniyle yeniden aday gösterilen Rıza Akpolat’a karşı tepki gösteren Nasuh Mahruki ‘bağımsız aday’lığını Barbaros Bulvarı üzerindeki seçim bürosunda yarın 14.00’de açıklayacak.

Haberin Devamı

*SARIYER Belediye Başkanı Şükrü Genç’in henüz aday gösterilmemesi üzerine CHP’li gruplar ve hemşehrileri tepki göstermeye başladılar. Bu konuda Genel Merkez’e ve İmamoğlu’na taleplerini ileten partililer, Genç’in istifasını durdurmaya çalıştıklarını söylüyorlar.

 

Yazarın Tüm Yazıları