Biz başardık siz de gelin

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, çoğu ABD merkezli global şirketlerin Türkiye’deki CEO’ları ile 14-16 Kasım’da  New York ve Washington’da ülkemizdeki yatırım ortamının avantajlarını anlatacak. CEO’lar, “Biz Türkiye’de yatırım yapmış olmaktan çok memnunuz. Biz başardık, siz de gelin” diyecekler.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la sohbet ederken ABD’ye dönük hazırlıklarını aktardı:

 

- Çoğu ABD merkezli global şirketlerin Türkiye’deki CEO’ları ile 14-16 Kasım 2016’da New York ve Washington’a ülkemizdeki yatırım ortamının avantajlarını anlatmaya gidiyoruz.

 

Ermut’un bu sözleri üzerine 2013 yılı eylül ayı sonlarını anımsadım. Dönemin Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, “Türkiye’ye Yatırım Çekme Milli Takımı” olarak tanımladığı bir ekiple New York’ta benzeri bir tur yapmıştı.

 

Haberin Devamı

Citibank, PepsiCo, GE, P&G başta olmak üzere ABD merkezli global şirketlerin Türkiye’deki CEO’larının yer aldığı “Milli Takım”, New York’taki toplantılarda şu mesajı vermişti:

 

- Biz Türkiye’de yatırım yapmış olmaktan çok memnunuz. Biz Türkiye’de başardık, siz de gelin.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belarus seyahatinden bir gün önce Ankara’da Yatırım Ajansı’na uğradım. Arda Ermut, Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ve Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet İhsan Erdem’le ABD turuyla ilgili son detayları gözden geçiriyordu.

 

Ermut, bugün başlayacak tura katılanları sıraladı:

 

- Selçuk Yorgancıoğlu (Abraaj Group Türkiye ve Orta Asya Başkanı), İsmail Esin (Baker McKenzie Yönetici Ortağı), Cenk Kıvılcım (Cisco Türkiye Genel Müdürü), Serra Akçaoğlu (Citibank Türkiye Genel Müdürü ve ABD-Türkiye İş Forumu-ABFT Başkanı), İhsan Necipoğlu (Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü), Canan Özsoy (GE Türkiye CEO’su), Ayşegül Aydın (Heidrick & Struggles Türkiye Kurucu Ortağı), Amanda Horan (MetLife Başkan Yardımcısı), Murat Kansu (Microsoft Türkiye Genel Müdürü), Levent Yüksel (PepsiCo Türkiye Genel Müdürü), Tankut Turnaoğlu (P & G Türkiye ve Kafkaslar CEO’su, YASED Başkan Yardımcısı), Mahmut Ünlü (Ünlü & Co Başkanı), Prof. Ege Yazgan (Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı).

 

Programı özetledi:

 

Haberin Devamı

- ABD medyası, yatırım bankaları, kredi derecelendirme kuruluşları, uluslararası hukuk firmaları, çeşitli politika enstitüleri, yatırımcı kuruluşlar ile görüşmeler, toplantılar yapacağız.

 

2013’e döndü:

 

- Dünyadan Türkiye’ye yönelebilecek yatırımcılarda olumlu algıyı pekiştirmek üzere “İş Dünyası Gönüllü Elçileri” programı başlatmıştık. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu programa daha fazla yoğunlaştık.

 

Serra Akçaoğlu ve Tankut Turnaoğlu’nun 2013 Eylül’ündeki tura da katıldığını anımsattım, şu yorumu yaptı:

 

- Öncekilere de, bu turumuza da katılan tüm CEO’lar ajansımızın gönüllü elçisi gibi çalışıyor. Turlarımıza büyük istekle katılıyorlar.

 

Yönelebilecek siyasi sorularla ilgili hazırlıklarını merak ettim, şu yanıtı verdi:

 

Haberin Devamı

- Elbette bizim de gelebilecek siyasi sorulara cevabımız hazır. Ancak, yaptığımız ön toplantıda tura katılan bir-iki isim “Siyasi soruları siz bize bırakın” dedi. Yani, o sorulara aramızdaki CEO’ların cevap vermesi daha etkili olabilir.

 

Donald Trump’ın Başkanlık yarışını kazanmasıyla ABD’de yeni bir sayfa açılıyor... Bu sayfada Türkiye ile stratejik ilişkinin daha da gelişmesine dönük yol haritasının olması bekleniyor...

 

Yeni sayfa ABD’den Türkiye’ye daha fazla yatırımı tetikler mi?

 

Biz başardık siz de gelin

 

EURONEWS’TE ‘TARGET TÜRKİYE’ YAYINI VAR

 

YATIRIM Ajansı Başkanı Arda Ermut, 15 Temmuz darbe girişim sonrası projesini takip ettikler, yakın ilişkide oldukları 170 şirketle birebir irtibat kurup bilgilendirdiklerini belirtip, ekledi:

 

Haberin Devamı

- Türkiye’de yatırımı bulunan Coca-Cola, GE, P&G, DP World’ün tepe yöneticilerinin katıldığı, Teknopark İstanbul, Gebze OSB ve TAYSAD OSB’den görüntülerin yer aldığı “Target Türkiye” program serisi çekildi. Program Euronews kanalında yayına girdi. Kanalda 30 kez yayın yapılacak.

 

Biz başardık siz de gelin

 

HANGİ GLOBAL ŞİRKET TÜRKİYE’DEN KAÇ ÜLKEYİ YÖNETİYOR

 

YATIRIM Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye’nin global şirketler için önemli bölgesel yönetim merkezine dönüştüğü belirtti. Kimi şirketlerin Türkiye’den yönettiği ülke sayısının 100’e yaklaştığını kaydedip, örnekleri sıraladı:

 

Coca-Cola: 94 ülke

 

 GE Healtchare: 80 ülke

 

 Microsoft: 80 ülke

 

 Intel: 67 ülke

 

 Unilever: 36 ülke

 

Haberin Devamı

 Verifone: 36 ülke

 

 Scheinder: 27 ülke

 

 Ericsson: 22 ülke

 

 Cargill: 20 ülke

 

 Pfizer: 20 ülke

 

 Volvo: 20 ülke

 

 BASF: 18 ülke

 

 PepsiCo: 14 ülke

 

 P&G: 11 ülke

 

 LG: 9 ülke

 

Adobe: 9 ülke

Yazarın Tüm Yazıları