Ne izlesem okusam dinlesem

Edmond Rostand’ın ünlü tiyatro oyunu Cyrano de Bergerac’ın müzikal versiyonu olan “Cyrano”, sinemalarda haftanın en iyi seçeneği. Perdede bu kez “Game of Thrones”un Tyrion Lannister’ı olarak tanıdığımız Peter Dinklage’in hayat vereceği Cyrano’nun şiirler yazdıran aşkı Roxane’ı da genç yetenek Haley Bennett canlandırıyor. Romantik komedi arayanlara “I Watt You Back”, polisiye tutkunlarına “The Responder” ve Vikings hayranlarına da devam dizisi “Vikings: Valhalla”, ekranlardan tavsiyelerimiz.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

CYRANO (Sinema)

Yönetmen: Joe Wright
Oyuncular: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr.
2022-İNGİLTERE, ABD, KANADA-124’/DRAM, MÜZİKAL, AŞK

“Pride&Prejudice/Aşk ve Gurur” (2005), “Atonement/Kefaret” (2007), “Anna Karenina” (2012) gibi başarılı edebiyat uyarlamalarıyla tanıdığımız İngiliz yönetmen Joe Wright bu kez, Edmond Rostand’ın 1987 tarihli tiyatro oyunu Cyrano de Bergerac’ın müzikal uyarlamasıyla karşımızda. Acımasız kelime oyunlarıyla ve mükemmel kılıç oyunlarıyla düelloda rakip tanımayan Cyrano’nun tek korkusu fiziksel görünümüdür ve reddedilmekten korktuğu için aşık olduğu Roxanne’a açılamamaktadır. Kendini ifade etmenin yolunu da Roxanne’ın ilk görüşte aşık olduğu Christian’a yardım etmekte bulur. 1950’de Jose Ferrer, 1990 yılında Gérard Depardieu’nün unutulmaz performanslarıyla izlediğimiz Cyrano rolünde bu kez, “Game of Thrones”un Tyrion Lannister’ı Peter Dinklage var. Seamus McGarvey imzalı görüntüleri ve Oscar’a aday kostümleriyle de göz dolduran filmi, müzikal meraklıları ve dönem filmlerini sevenler kaçırmasın.

Ne izlesem okusam dinlesem

I WANT YOU BACK (Amazon Prime)

Haberin Devamı

Yönetmen: Jason Orley
Oyuncular: Charlie Day, Jenny Slate, Scott Eastwood
2022-ABD-116’/KOMEDİ, AŞK

Senaryosunu “Love, Simon” (2018) filmiyle yakaladıkları başarıyı “Love, Victor”, “This Is Us” ve “How I Met Your Father” gibi dizilerle ekranlarda sürdüren Isaac Aptaker ve Elizabeth Berger ikilisinin yazdığı Amazon filmi “I Watt You Back”, 30’larındaki Peter ve Emma’nın beklemedikleri anda sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrası yaşadıkları komik olayları anlatıyor.

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

THE RESPONDER (BluTV)

Oyuncular: Martin Freeman, Adelayo Adedayo, Ian Hart, MyAnna Buring
2022-BİRLEŞİK KRALLIK-MİNİ DİZİ-5 BÖLÜM/SUÇ, DRAM, GERİLİM

Haberin Devamı

“Sherlock” dizisinin Dr. John Watson’ı Martin Freeman’ın başrolünde olduğu BBC dizisi “The Responder”, gerilim yüklü bir polisiye. Liverpool’da acil aramalardan sorumlu polis memuru Chris Carson’ın temposu yüksek gece görevini sürdürürken bir yandan da kişisel hayatını toparlamaya çalışmasını izleyeceğimiz dizi, 5 bölüm halinde yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

VIKINGS: VALHALLA (Netflix)

Oyuncular: Bradley Freegard, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Caroline Henderson
2022-ABD-1. SEZON/AKSİYON, TARİH, MACERA

Büyük ilgi gören ve geçen yıl 6. sezonuyla veda eden “Vikings”ten 100 yıl sonrasında yaşananları konu alacak dizi, bizi tarihten yeni kahramanlarla tanıştırırken Viking çağının nasıl sonlandığını da anlatacak. Birinci sezonu 24 bölümden oluşan dizinin ilk 12 bölümü Netflix’te izlenebilir.

Haberin Devamı

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

KADINCA BİLMEYİŞLERİN SONU: 1960-1980 DÖNEMİNDE FEMİNİST EDEBİYAT-Duygu Çayırcıoğlu, İletişim, Edebiyat
KÖPEK-Pilar Quintana, Can, Roman
FREUD’UN TEORİSİNDE VE PSİKANALİZİN TEKNİĞİNDE BEN-Jacques Lacan, Metis, Felsefe
DÖNGÜ-Ben Oliver, Çınar, Roman
BİR ROMAN KAHRAMANI ORHAN VELİ-Haluk Oral, Everest, Edebiyat
MEKSİKA GOTİĞİ-Silvia Moreno-Garcia, İthaki, Roman
KÜLE DÖNEN BEDENLER-Rory Power, Epsilon, Roman

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

DÜŞ REMİKS-Güneş Özgeç&Nilipek.&Taner Yücel, Tekli

Alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından Güneş Özgeç’in 2021 sonunda çıkardığı ve çok dinlenen teklisi “Düş”e özel hazırlanan iki remiks yayında. Türkçe Synth-Pop grubu Jakuzi’den tanıdığımız Taner Yücel’in remiksi, 80’ler disko sound’u ile 90’lar pop’unu buluştururken, başarılı şarkıcı ve söz yazarı Nilipek.’in yorumu ise orijinal şarkıyı daha karanlık tonlara sürüklüyor. Her iki remiksin mastering’inde Çilekeş grubunun vokalist ve bas gitaristi Görkem Karabudak’ın imzası bulunuyor.

Haberin Devamı

GEÇÇEK-Tarkan, Tekli
GİZLİ-Cem Belevi, Tekli
EN ÇOK SENİ-Cem Adrian, Tekli
KIRMIZI LAVLAR-Yasemin Mor, Tekli
REMOTELY CLOSE: SILKWAY-Kutiman&Elif Çağlar, Tekli
İZ-Goss&Deniz Tekin, Tekli
İÇİÇE-Alaca, Tekli
RIGHT ON TIME-Metronomy, Tekli
REMOTELY CLOSE: SILKWAY-Islandman&Alek Lee, Tekli
ARDINDAN-Nuri Harun Ateş, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları