Ne izlesem okusam dinlesem

Bu hafta ekranları yeni nesil süper kahramanlar ele geçiriyor. Emekliliğe geçmiş süper kahramanlar ve onların çocuklarının hikâyesini anlatacak “Jupiter’s Legacy” 8 bölümlük ilk sezonuyla ‘merhaba’ derken, Ryan Murphy imzalı “Pose”, üçüncü sezonuyla hayranlarına veda ediyor. Haftanın film önerisi Kundura Sinema’da gösterilen çarpıcı belgesel “Denizaşırı Hizmetçiler”, haftanın oyunu da dans, bale ve tiyatronun birbirine karıştığı Moda Sahnesi projesi “Balerin”.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

JUPITER’S LEGACY (Netflix)
Yönetmen: Rupert Wyatt
Oyuncular: Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels
2021, ABD, 1. SEZON, 8 BÖLÜM/AKSİYON, MACERA

Mark Millar ile Frank Quitely’nin meşhur çizgi roman serilerinden uyarlanan dizi, yeni nesil süper kahramanlarla tanıştırıyor bizi. “Angel” (2002), “Spartacus: Blood and Sand” (2010), “Daredevil” (2015) gibi dizilerin yaratıcısı Steven S. DeKnight’ın imzasını taşıyan 8 bölümlük dizi, 1930’lardan bugüne insanlığın hayatını defalarca kez kurtarmış ve artık emekliliği hak etmiş yaşlı süper kahramanlar ile onların gücüne erişmek için yarışan çocuklarının hikâyesini anlatacak.

Ne izlesem okusam dinlesem

POSE (FX, Netflix)
Yaratıcılar: Ryan Murphy, Steven Canals, Brad Falchuk
Oyuncular: Mj Rodriguez, Dominique Jackson, Billy Porter, Indya Moore
2018-2021, ABD, 3. SEZON, 7 BÖLÜM/DRAM

Haberin Devamı

Ryan Murphy’nin en renkli dizi projelerinden FX dizisi “Pose”, üçüncü sezonuyla seyircisine veda ediyor. 80’ler New York yeraltı kültürünü görkemli balo sahneleriyle ekranlara taşıyan dizinin son sezonu, seyirciyi 90’lar New York’una götürüyor ve kahramanlarımız büyürken kirlenen dünyanın eskisi kadar eğlenceli olmadığını anlatıyor. Yeni başlayacaklar için ilk iki sezonun Netflix’te yayında olduğunu da hatırlatalım.

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

DENİZAŞIRI HİZMETÇİLER/OVERSEAS (Kundura Sinema)
Yönetmen: Sung-A Yoon
Oyuncular: Mélanie Laurent, Mathieu Amalric, Malik Zidi
2019, BELÇİKA, 90’/BELGESEL

Güney Koreli yönetmen ve sanatçı Sung-a Yoon’un Varşova, Hamptons film festivallerinde En İyi Belgesel seçilmiş filmi, denizaşırı ülkelerde göçebe ev işçiliğine zorlanan Filipinli kadınların ülkeden çıkmadan önce eğitim gördükleri bir merkezde yaşananları konu alıyor. Temizlikten yaşlı bakımına, birçok ev işinin öğretildiği bu merkezde kadınlar, ailelerinden ayrılırken yaşayacakları travmaya ve onları bekleyen korkutucu izolasyona karşı da eğitiliyorlar. Ödüllü yönetmenliği ve sarsıcı hikâyesiyle dikkat çeken “Denizaşırı Hizmetçiler”i 16 Mayıs’a kadar kundurama.beykozkundura.com adresinde Türkçe altyazılı ve ücretsiz izleyebilirsiniz.

FESTİVAL

Ne izlesem okusam dinlesem

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ (YouTube)
1 Mayıs’ta başlayan ve 16. yaşını pandemi koşullarında çevrim içi kutlayan festivalin son iki günündeyiz. Dünyadan ve Türkiye’den emekçilerin, işsizlerin, kadınların, LGBTİ+’ların ve gençlerin mücadelesine odaklanan filmleri buluşturan festivalde bu hafta sonu ücretsiz izleyebileceğiniz filmler arasında Emin Alper’in “Kız Kardeşler”i ve Zeynep Dadak’ın nefis belgeseli “Ah Gözel İstanbul” tavsiyemizdir.

TİYATRO

Ne izlesem okusam dinlesem

BALERİN (Moda Sahnesi)
Tasarım, Yönetim, Koreografi: Bedirhan Dehmen
Yaratım, Dans: İlke Kodal
Tek perde, 50’

Haberin Devamı

Dans, bale ve tiyatronun birbirine karıştığı bu gösteri, seyirciyi bir balerinin içsel dünyasında yolculuğa çıkarıyor. Tasarımını, yönetmenliğini ve koreografisini üstlenen Bedirhan Dehmen “Balerin”i yaratırken, insan olduğumuz noktayı referans aldığını ve bir balerinin teknik mükemmelliği kadar hatalarını, kusurlarını ve takıntılarını da göstermek istediğini söylüyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ödüllü baş balerinlerinden İlke Kodal’ın performansıyla dikkat çeken gösteriyi, 9 Mayıs Pazar akşamı 20.00’de modasahnesi.com’da izleyebilirsiniz.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

YOK ÇÜNKÜ TELAFİSİ-Zeynep Göğüş, Everest Yayınları, Roman
ORHAN VELİ- AZILAR VE KONUŞMALAR-Orhan Veli Kanık, Everest Yayınları, Deneme
KALFA UYKUSU-Mustafa Çiftci, İletişim Yayıncılık, Deneme
BELİRSİZ BİR ANIN KIYISINDA-Murat Gülsoy, Can Yayınları, Öykü
KONTROLLÜ PATLAMA-Tuba Bozkurt, İthaki Yayınları, Şiir
JÜPİTER’İN MİRASI-CİLT I&II-Mark Millar, İthaki Yayınları, Çizgi Roman

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

GÜLMEMİZ GEREK-Kardeş Türküler, Dünya, Single
YOUR POWER-Billie Eilish, Pop, Single
KÜÇÜK BİR EVDE-Pinhani, Pop, Albüm
ÇÖLDE Bİ’ VAHA-Göksel, Pop, Single
SENİNLE-Sufle, Pop, Single
SAKİN-Feridun Düzağaç & İsimsiz Orkestra, Pop, Albüm
MAVİYE-Yasemin Mori, Alternatif, Single
BRING THE LIGHT-Büşra Kayıkçı, Klasik, Single
BUZUL-Tuğçe Şenoğul&Karakter, Elektronik, Single

Yazarın Tüm Yazıları