Ne izlesem okusam dinlesem

Buckingham Sarayı’nda olup bitenleri ve kraliyetin bitmeyen dertlerini ekranlara taşıyan Altın Küreli “The Crown”, Margaret Thatcher ve Prenses Diana’nın da dahil olduğu 4. sezonuyla Netflix’te. Roberto Benigni’nin Geppetto’ya can verdiği “Pinokyo”, korku filmi arayanlara “Sıra Dışı” ve Luca Guadagnino’nun arzu üçlemesinin son halkası “Beni Adınla Çağır”, haftanın film seçenekleri... Haftanın albümü Santi & Tuğçe ikilisinin 4 şarkılık EP’si “A Twice Told Tale”, haftanın kitabı da Patti Smith’in yol günceleri ve fotoğraflarından oluşan “Maymun Yılı”.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

THE CROWN (Netflix)
Yaratıcı: Peter Morgan Oyuncular: Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Gillian Anderson, Emma Corrin / 2016-İNGİLTERE-4. SEZON-10 BÖLÜM / DRAM

2016’dan bu yana ekranların çıtası yüksek dizilerinden biri olmayı başaran ve Buckingham Sarayı’nın koridorlarında, kapı arkalarında ve taht koltuğunda yaşananları anlatan “The Crown”ın heyecanla beklenen 4. sezonu Pazar günü 10 bölüm halinde Netflix’te. Olivia Colman’ı Altın Küre aldığı Kraliçe II. Elizabeth performansında izlemeye devam edeceğimiz dizi, ‘Demir Lady’ Margaret Thatcher ve Prenses Diana’nın da hikâyeye dahil oluşuyla ayrıca heyecan uyandırıyor. Thatcher’ı usta aktris Gillian Anderson hayat verirken, Prenses Diana’yı canlandıracak Emma Corrin’in adı ödül listelerini zorlayacak görünüyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

HIS DARK MATERIALS(beIN CONNECT)
Oyuncular: Dafne Keen, Kit Connor, Ruth Wilson, Amir Wilson
2019-İNGİLTERE, ABD-2. SEZON/FANTASTİK, MACERA

Haberin Devamı

Philip Pullman’ın meşhur fantastik üçlemesi “His Dark Materials”ın geçen yıl HBO ve BBC ortaklığıyla başlayan ekran yolculuğu 2. sezonuyla sürüyor. İlk bölümü geçen Pazar yayınlanan dizi, Lyra adlı yetim bir çocuğun altın pusulayı takip ederek paralel evrenlerde kayıp arkadaşını aramak için çıktığı yolculuğu anlatıyor ve okura “Altın Pusula” adlı 2007 yapımı filmden daha sadık bir uyarlama sunuyor.

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

PİNOKYO/PINOCCHIO(Sinema)
Yönetmen: Matteo Garrone
Oyuncular: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo
2019-İTALYA, FRANSA, İNGİLTERE-125/FANTASTİK, DRAM, MACERA

“Gomorra” (2008) ve “Reality” (2012) filmleriyle başta Cannes olmak üzere festivallerin ve ödüllerin gözdesi olmuş İtalyan yönetmen Matteo Garrone’nin proje aşamasından beri merak uyandıran Pinokyo uyarlaması sinemalarda. Carlo Collodi’nin 1883 tarihli “Pinokyo’nun Maceraları” kitabından esinlenerek yaratılan film, merhametli ve iyi kalpli marangoz Geppetto ile onun ellerinde can bulan meraklı ahşap kukla arasında yaşananları bir kez daha perdeye taşıyor. Kostümlerinden sanat yönetmenliğine Gorrone’nin tecrübeli ve usta ekibinin elinden çıkma ince işçiliğiyle dikkat çeken filmde, 2002’de kendi çektiği uyarlamada Pinokyo’yu canlandıran Roberto Benigni, bu kez Geppetto’ya can veriyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

BENİ ADINLA ÇAĞIR/CALL ME BY YOUR NAME (Netflix)
Yönetmen: Luca Guadagnino
Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
2017- İTALYA, BREZİLYA, FRANSA, ABD-130’/DRAM, AŞK

Haberin Devamı

Luca Guadagnino’nun 2009’da “Benim Adım Aşk” (Io sono l’amore, 2009) adlı sarsıcı filmiyle başlayan, yine Tilda Swinton’ı başrole taşıdığı “A Bigger Splash / Sen Benimsin” (2015) ile devam eden arzu üçlemesinin son halkası… Üç yıl gibi kısa süre içinde kendi kültünü yaratan ve devam filmi ihtimalini doğuran film, 17 yaşındaki Amerikalı İtalyan Elio ile babasının Amerikalı asistanı Oliver arasında yaşanan etkileyici aşk hikâyesini anlatıyor. James Ivory’nin André Aciman’ın 2007 tarihli aynı adlı romanından uyarlama Oscarlı senaryosu ve Armie Hammer ile Timothée Chalamet’nin müthiş uyumuyla hafızalara yer edinen film, Pazartesi gününden itibaren Netflix kataloğunda olacak.

Ne izlesem okusam dinlesem

SIRA DIŞI/FREAKY(Sinema)
Yönetmen: Christopher Landon
Oyuncular: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’connor
2020-ABD-101’/KORKU

Haberin Devamı

“Paranormal Activity” korku serisinin son dört filmini kaleme alan Christopher Landon’un yazıp yönettiği film, bir lanet sonucu birbirlerinin bedenlerinde uyanmış meşhur bir seri katil ile 17 yaşındaki lise öğrencisinin arasındaki kovalamacayı anlatıyor.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

MAYMUN YILI-Patti Smith, Domingo Yayınevi, Günlük

Ermiş olduğuna artık kanaat getirdiğimiz şair ve müzisyen Patti Smith, “Çoluk Çocuk” ve “M Treni” kitaplarından sonra şimdi de “Maymun Yılı” ile karşımızda. 2015 sonunda San Francisco’nun efsanevi konser salonu Fillmore’da verdiği yeni yıl konserlerinin ardından çıktığı yolculuğun günlüklerinden oluşan kitap, Smith’in kendine has polaroidlerini de içeriyor. Sürekli keşfeden, düşünen, yazan, müzmin meraklı Smith’in hayata bilge bakışını ve özgün dilini özleyenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

TOSUN BANK-İsmail Saymaz, İletişim Yayıncılık, Politika-Araştırma
DÖRT ODALI KALP-Anais Nin, İthaki Yayınları, Roman
KALPTEN SEVEN İNSANLAR-Müge İplikçi, Can Yayınları, Kısa Roman
KÜL GÜNLÜKLER-Onat Kutlar, Kırmızı Kedi, Günlük

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

A TWICE TOLD TALE-Santi&Tuğçe, Elektronik, EP
Paraguaylı besteci ve prodüktör Santiago Ferreira ile Türkiyeli müzisyen Tuğçe Kurtiş’in Berlin’den seslendikleri müzik projeleri Santi & Tuğçe’nin 4 şarkılık EP’si dijital müzik kanallarında yayınlandı. Yıl içinde tekli halinde sundukları “Hikâye”, “Kuyu” ve “Bulut” adlı şarkıları bir araya getiren ve “Hikâye” parçasının alternatif bir düzenlemesini de içeren albüm, ikilinin sürekli üreten ama ilhâmını da yitirmeyen müziklerinin şimdilik son halkası.

Haberin Devamı

KURTULDUN DEDİLER-Melek Mosso, Alternatif Pop, Single
KYLIE MINOGUE-Disco (Deluxe), Pop, Albüm
40 MELODIES-Ibrahim Maalouf, Dünya, Albüm
NEW LIGHT-Gidge, Elektronik, Albüm

Yazarın Tüm Yazıları