Lady Gaga’nın sinemada doğuşu

Lady Gaga’nın eleştirmenlerce övgüye boğulan performansıyla yılın en beklenen filmlerinden birine dönüşen “Bir Yıldız Doğuyor” gösterimde. Oscar sezonunun en çok konuşulacak filmlerinden “Ay’da İlk İnsan”, Maggie Gyllenhaal’ın oyunculuğuyla öne çıkan “Anaokulu Öğretmeni” ve Mahmut Fazıl Coşkun karakomedisi “Anons”, haftanın diğer seçenekleri…

Haberin Devamı

Bir Yıldız Doğuyor
A Star is Born
Yönetmen: Bradley Cooper / Oyuncular: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay / 2018-ABD-88’ / DRAM, MÜZİK, AŞK

William A. Wellman ile Robert Carson’ın ortak hikâyesinden yola çıkarak 1937’de Janet Gaynor’a, 1954’te Judy Garland’a, 1976’da da Barbra Streisand’a, Oscar heykelciği olmasa bile şöhretlerine şöhret getiren Bir Yıldız Doğuyor efsanesi, şimdi de Lady Gaga’yı zirveye çıkarıyor. Alkolün ve yaşının getirdiği bunalımlarla boğuşmakta olan ünlü müzisyen ile büyük bir müzisyen olma hayalleri kuran genç bir kadının trajediye dönüşen ilişkilerini anlatan filmde Gaga, hem sesini hem de oyunculuğunu konuşturuyor. İzleyenlerin yerlere göklere sığdıramadığı performansı adının Oscar listelerinde olacağını söylüyor ve bu da, elinde Oscar heykelciğiyle Madonna’ya edeceği teşekkür konuşmasını yazmaya başladı bile demek oluyor.

Haberin Devamı

VAROLUŞÇU BİR AY HİKÂYESİ

Ay’da İlk İnsan
First Man
Yönetmen: Damien Chazelle / Oyuncular: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke / 2018-ABD-141’ / DRAM, BİYOGRAFİ, TARİH

“La La Land” ikilisi Damien Chazelle ve Ryan Gosling şimdi de, aya yapılan insanlı ilk yolculuğun arkasındaki hikâyeyi anlatmak için bir arada. James R. Hansen’ın kitabından uyarlanan film, 1969 yılında astronot Neil Armstrong’un aya adım atmasıyla sonuçlanan Apollo 11 görevinin hikâyesini varoluşçu bir dil ve görsellikle anlatıyor ve aya çıkmanın kendisine romantik bir yerden değil, tanıkları için ne denli tehlikeli ve gergin bir süreç olabileceğini birebir seyirciye duyuran bir gerçeklikten bakıyor. Eleştirmenleri bu kez arkasına almayı başaran Damien Chazelle, bu kez Oscar sahnesinde inmeden kalabilecek mi göreceğiz.

KANLI FESTİVAL

Cehennem Festivali
Hell Fest
Yönetmen: Gregory Plotkin / Oyuncular: Bex Taylor-Klaus, Reign Edwards, Amy Forsyth / 2018-ABD-88’ / KORKU

Cadılar Bayramı sırasında düzenlenen korku şenliği Hell Fest’e giden bir grup gencin, festivalde insan avına çıkan bir katile karşı verdikleri mücadeleyi anlatan film, korku türünün klişelerinden kurtulamıyor ne yazık ki.

Haberin Devamı

ORİJİNALİ KADAR İYİ

Anaokulu Öğretmeni
The Kindergarten Teacher
Yönetmen: Sara Colangelo / Oyuncular: Maggie Gyllenhaal, Gael Garcia Bernal, Rosa Salazar / 2018-ABD-96’ / DRAM

İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in 2014’te yazıp yönettiği aynı adlı filmin Amerikan uyarlaması olan “Anaokulu Öğretmeni”, öğrencilerinden birinin dâhi olduğu düşüncesine takıntılı bir şekilde bağlanan bir anaokulu öğretmeninin hikâyesini anlatıyor. Sundance’ten Yönetmen Ödülü’yle dönen Sara Colangelo’nun orijinalinin dokusunu ve ruhunu bozmadan çekmeyi başardığı filmin başrolünde Maggie Gyllenhaal çok başarılı.

Lady Gaga’nın  sinemada doğuşu

CANLI YAYINDA DARBE

Anons
Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun / Oyuncular: Ali Seçkiner, Alıcı Tarhan Karagöz, Murat Kılıç / 2018-TÜRKİYE-95’ / DRAM, KOMEDİ

Haberin Devamı

“Uzak İhtimal” (2009), “Yozgat Blues” (2013) filmlerinin başarılı yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un Venedik’ten ödüllü filmi “Anons”, 1963 Türkiye’sinde geçiyor ve ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatıyor. Yılın en iyi yerli yapımlarından.

 YILDIZ TABLOSU

Cesur Savaşçılar (Redbad) *
Çatışma (Reprisal) *
Dehşet Yolu (Downrange) *
El Royale’de Zor Zamanlar (Bad Times at the El Royale) ***
Eski Evdeki Büyülü Saat (The House With a Clock in its Walls) *
Gece Gelen (It Comes at Night) ***
İnanılmaz Aile 2 (Increbiles 2) ****
İntikam Meleği (Peppermint) *
Johnny English Tekrar İş Başında (Johnny English Strikes Again) *
Karanlıkla Karşı Karşıya (BlacKkKlansman) ***
Kayıp Aranıyor (Searching) ***
Mile 22 *
Mirasçılar (Las Herederas) ****
Predator: Avcı Güçlendi (The Predator) **
Tanrıdan Gelen (Revelator) *
Tutsak (Bel Canto) **
Uzun Kâbus (Slender Man) *
Venom: Zehirli Öfke (Venom) *
Western ***

Yazarın Tüm Yazıları