Geleceğiyle oyun oynuyor

Hadise’nin yeni şarkısı ‘Coş Dalgalan’ orijinal bir PUBG şarkısı olarak görevini yerine getiriyor. Aynı zamanda Ozan Bayraşa düzenlemesiyle bağımsız bir Hadise şarkısı olarak da iddialı hale gelmiş.

Haberin Devamı

PUBG’nin mobil versiyonunun ‘Poseidon’ güncellemesi için yapılan ‘Coş Dalgalan’ın audio versiyonu bir ay kadar önce oyun platformundan tanıtılmıştı. Şarkı, sonunda videosuyla birlikte tüm dijital platformlarda yayımlandı. ‘Coş Dalgalan’ orijinal PUBG şarkısına Türkçe bir prodüksiyon olarak tanımlanabilir.

KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYOR

Şenol Korkmaz yönetmenliğindeki çok konuşulan videonun çekimlerinde Hadise, 11 küsur metrelik tasarım elbisesiyle suya daldı. Kendisine 2 saati aşkın sürede yapılan suya dayanıklı makyajla, içinde köpekbalıkları olan bir akvaryuma girdi (Tabii yanında özel bir ekip de vardı).

Geçen yılbaşı gecesi; Aleyna Tilki, Ece Seçkin ve Reynmen de PUBG ile ortak bir çalışmaya girişmişti. Söylenene göre bu şarkı için Hadise çok daha fazla ücret aldı. Buraya kadarı işin magazin kısmı. Beni daha çok ilgilendirense bir süre önce TV kariyerini ‘O Ses Rap’le sınırlı tutma kararı alarak müziğe daha çok vakit ayırmaya niyetlenen Hadise…

Haberin Devamı

Açıkçası; televizyon yıldızlığıyla en meşgul olduğu dönemde bile belirli bir şarkı ve prodüksiyon kalitesinden ödün vermeyen sanatçı, bu vesileyle daha çok şarkı üretip konser yapacaksa buna seviniriz.

“Tik tak tik tak/ Kalk kızım uyuyorsun/… Günü kaçırıyorsun” şeklinde Alper Narman, Ali Barış Ata ve Reşit Özkaplan tarafından yazılan sözlerle ‘Coş Dalgalan’ orijinal bir PUBG MOBILE şarkısı olarak görevini yerine getirdiği gibi Ozan Bayraşa düzenlemesiyle bağımsız bir Hadise şarkısı olarak da iddialı hale gelmiş.

Popülerlik kaygısı olan müzisyenler, bu tür oyun platformlarından lanse edilecek yeni şarkıları, daha önemlisi yurtdışı örneklerini gördüğümüz stadyumlar dolusu insanın izlediği adı sanal, kendisi gerçeğinden öte bir deneyim olan platform konserlerini hayal edip ona göre strateji geliştirmeliler. Bu işin ‘geleceği’ henüz gelmedi çünkü.

Geleceğiyle oyun oynuyor

TÜRKÇE RAP’TE KADIN GÜCÜ

Gerek Elanur gerekse Yase, Türkçe rap âleminin en çok tanınan kadınlarından. Sadece rap’le değil sosyal medya aksiyonlarıyla da öne çıkıyorlar. Öne çıkıyorlar çünkü rap yapan genç, hoş ve yetenekli kadınların bir yaşam tarzları da olunca bunu sosyal medya hesaplarından yansıtmaları ilgi çekiyor. Tam bu noktada yeni nesil rap’çi/trap’çi kardeşlerimizin bu işin paralel gitmesi gerektiğini gayet iyi anladıklarını gördüğümü söyleyeyim. Artık hedefe giden yolda bu entegrasyonu dijital pazarlamanın kaçınılmazı olarak görmek lazım. İşin şarkı tarafı, özgünlük durumu da belirli bir kıvama geldiğinde müzikal başarı kaçınılmaz oluyor; müzik kötüyse de kimse bunu yemiyor, popülerlik kısa sürüyor.

Haberin Devamı

İlk günlerinden beri takip ettiğim Elanur ve Yase, Türkçe rap yapan kadınlar arasında gelecek vaat ettiklerini düşündüğüm isimler. Ne kadar hızlı yol alıp kendilerini geliştirdiklerini görüyorum. ‘Haset’in videosunu bir Reels kıvamında kurguladıkları için ayrıca tebrik ederim. Sonuç iyi, tavır ve görüntüler samimi. Rap dünyasında ‘stalker’lara, ‘hater’lara, çekemeyenlere, DM’den ‘yürüyen’lere atar yapılmasına; para pul, mücevherden söz edilmesine, oyuncak da olsa kaplan beslenip dolarların göstere göstere sayılmasına alışığız. Elanur ve Yase’ye diyeceğim şu; bunun üzerine şarkı yapmış, hakkını da vermişsiniz. Ama o mevzulara takılıp tekrara düşmeyin. İki genç öncü kadın olarak Türkiye’de söyleyeceğiniz çok söz olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Geleceğiyle oyun oynuyor

SON 15 YILIN GİZLİ CEVHERİ

Nick Cave & The Bad Seeds’in 2005’te yayımladığı 3 CD’lik ‘B-Sides& Rarities’, grubun 20 yılını kapsayan özel bir toplamaydı. Adından anlaşılacağı üzere önplana çıkmamış, nadir bulunan ya da hiç yayımlanmamış parçalar içermekteydi. Bana sorarsanız; hayranları çok mutlu eden bir çalışma olmasının ötesinde en önemli özelliği gelmiş geçmiş tüm Bad Seeds elemanlarının yer aldığı bir proje oluşuydu.

Geleceğiyle oyun oynuyor

Bu albümün üzerinden 15 yılı aşkın bir süre geçti. Nick Cave & The Bad Seeds o arada bir sürü şarkı ve versiyona imza attı. Kimi şarkıları da yayımlamayıp kenara ayırdı. Hal böyle olunca ikinci bir ‘B-Sides & Rarities’ albümü kaçınılmazdı.

Haberin Devamı

Daha önce yayımlanmamış ‘Vortex’ ve sonrasında geçen hafta ‘Earthlings’i haberci olarak dijital platformlara yolladılar. İki CD/LP’den oluşan ve 2006-2020 aralığını kapsayan albümse 22 Ekim’de yayımlanacak. Şu an ön satışta olan 27 şarkılık albümde 19 yayımlanmamış parça var. ‘Skeleton Tree’, ‘Girl in Amber’, ‘Bright Horses’ gibi önemli şarkıların ilk kayıtları, karantina günlerinin şarkısı ‘Euthanasia’nın stüdyo, ‘Push The Sky Away’in orkestra versiyonu ve fazlası dahil... Nick Cave ve yol arkadaşı Warren Ellis tarafından derlenen albümün ilk albümle birlikte paketlenmiş ve az sayıda basılacak bir de box-set’i olacak. Nick Cave yaptığı açıklamada bu tür şarkılarını gün yüzüne çıkardığı zaman, standart stüdyo albümü şarkılarını yayımlamaktan daha çok heyecan duyduğunu belirtiyor. Biz de dinlemekle ilgili aynı duygular içindeyiz açıkçası.

Haberin Devamı

Geleceğiyle oyun oynuyor

Yazarın Tüm Yazıları