Bir Sabancı DJ olursa...

25 yaşındaki DJ ve prodüktör Faruk Sabancı ‘Home’ teklisiyle iddialı bir çıkış yaptı. Armin van Buuren, Tiesto, David Guetta gibi dünyaca ünlü DJ’lerin de dikkatini çeken Sabancı’nın bundan sonra sıradışı başarılarını duyacağımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

Sabancı soyadının ağırlığı büyük. Kendisi Hacı Sabancı’nın torunu. Yani Sakıp Sabancı, dedesinin ağabeyi. Babası Mehmet Sabancı’yı genç yaşta kaybetti ve iş hayatında ağır sorumluluk altında girdi. Ama müzik en büyük tutkusu. Ve hem kendi işinde hem de müzik hayatında gururla taşıyor soyadını. Eminim bunun zorlukları da var... 25 yaşındaki DJ ve prodüktör Faruk Sabancı ‘Home’ teklisiyle iddialı bir çıkış yaptı.

ÖNYARGILARA RAĞMEN...

Daha önce Armin van Buuren, Tiesto, David Guetta gibi dünyaca ünlü DJ’lerin de dikkatini çeken Faruk Sabancı; bu soyadını taşımanın çok büyük özen gerektirdiğini söylüyor. O da; bir Sabancı’nın DJ oluşunun alışılageldik bir durum olmadığının farkında. Ama farklı bir açıdan bakalım; teklisini çıkarmadan önce edindiği uluslararası hayran kitlesi için, soyadının artısından söz etmek mümkün değil. İç pazardaysa soyadının avantajdan çok dezavantajları olduğunu söylüyor: “Diğer müzisyenler her türlü proje ve etkinliğe dahil olabilirken ben ve ekibimin çok dikkatli olması, müzikal anlamda katkı sağlayacak olmasına rağmen marka uyuşmazlığı sebebiyle birçok teklifi geri çevirmemiz gerekebiliyor. Ek olarak zaman zaman algısal birtakım önyargılar doğuyor ancak bu konuda şikâyetçi değilim, artık alıştım...”

Haberin Devamı

Faruk Sabancı’nın bu yılın başında İstanbul’da ünlü şarkıcı Lindsay Lohan’la baş başa yemek yerken çekilmiş görüntüleri basına yansımıştı. Gazeteci refleksiyle sorduğumda Sabancı; bu konunun merak edilmesini anlayışla karşıladığını ancak yanıtlamak istemediğini belirtiyor.

Söylediğine göre herhangi bir yurtiçi hedefi yok. Bayrağımızı dünyanın en önemli sahnelerinde dalgalandırmaktan başka bir düşüncesi olmadığını söylüyor. Ağır sorumluluklar altında çalıştığı kendi işiyle müzik kariyerini birlikte yürütürken de en çok ekibine güveniyor.

Bir Sabancı DJ olursa...

O, BİR FAZIL SAY HAYRANI...

Türk sanatçılardan biriyle ‘featuring’ yapmayı ya da yeni isimlerin şarkılarını remix’leyi düşünüp düşünmediğini sorduğumda ise yanıtı gayet net: ‘Aklımdan bile geçmiyor. Her müzisyenin bir tarzı, kulvarı ve vizyonu olmalı bence. Dolayısıyla uluslararası olmayan çalışmalar pek bana göre değil. İstisna olarak çok saygı duyduğum iki yerli sanatçımız Tarkan ve Ajda Pekkan’ın ricaları üzerine kendilerine birer remix yapmıştım. Hepsi o kadar...”

Haberin Devamı

Bu denli yurtdışı odaklı olan Faruk Sabancı’nın bizden kimleri dinlediğini merak ediyorum. O bir Fazıl Say hayranı. Zamanında Dolapdere Big Gang’in klasik eserlere yaptığı yorumları da çok beğendiğini alıyorum ağzından.

Faruk Sabancı’nın adını bundan sonra sıradışı başarılarla duyacağınıza inanıyorum. İşe ‘Home’u dinleyerek başlayabilirsiniz.

Bir Sabancı DJ olursa...

SORUNLARI BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERMİŞ GÖRÜNÜYOR

Katy Perry’nin bir hit kadını olarak 2010’ların ilk yarısına derin izler bıraktığı bir gerçek. Üçüncü albümü ‘Teenage Dream’den çıkan beş hit tekliyle Michael Jackson’ın ‘Bad’deki rekorunu yakalayan Perry’nin -bu anlamda- yeri sağlam ancak bazı sıkıntılar da yok değil. En önemlisi de türler arası gezindiği albümlerindeki bütünlük problemi. Şimdi bu albümde sound açısından bu sorunu büyük ölçüde gidermiş görünüyor ayrıca ‘Chained To The Rhythm’, ‘Swish Swish’, ‘Bon Appetit’ gibi parçaları çoktan koptu gidiyor. Elektronik öğelerle damardan piyano partisyonlarını buluşturduğu ‘Miss You More’ gibi enfes şarkılar da var içinde. Sözler yine ‘yoğurdun kaymağı, gözlerinin sürmesi’ düzeyinde. Ergen hayranlarının rüyalarındaki albüm olup olmadığıysa tartışılır.

Haberin Devamı

Bir Sabancı DJ olursa...

Katy Perry Witness

 

HAFTANIN KONSERLERİ

Yazlık Teoman...

Teoman, yarın Jolly Joker Alaçatı’da çalacak. 23.00’teki konserin Biletix fiyatı, 68-135 TL.

Yeni Türkü hayranları, toplanın!

Yeni Türkü hayranları, grubu 27 Haziran Salı 21.30’da Beyrut Performance’ta (İstanbul) dinleyebilir. Biletler, Biletix’te 45 TL.

Alternatif dinlemek isteyenlere...

Alternatif müzik akımının başarılı temsilcilerinden Cihan Mürtezaoğlu, 28 Haziran Çarşamba 22.00’de, Dorock XL’da (İstanbul). Biletler, Biletix’te 35 TL.

Caz cuma’sı

Bu yaz bomontiada, cuma akşamlarını caz konserlerine ayırıyor. Bu haftaki performans blues, swing ve funk şarkıları çalan JazzMatiz’in. 20.30’da. Ücretsiz.

Haberin Devamı

Kalenin konserleri

We Jazz Bodrum konserleri kapsamında Bodrum Kalesi’nde 26 Haziran Salı Hindi Zahra ve 27 Haziran çarşamba Karsu Dönmez sahneye çıkacak. We Jazz Bodrum yaz boyunca Bodrum’un çeşitli mekânlarında sürecek. Hindi Zahra 56-112, Karsu Dönmez 45-78 TL. Biletler, Biletix’ten alınabilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları