Yavru köpeğinizi sağlıklı büyütmek için neler yapmalı

Tıpkı insan yavrusunda olduğu gibi yavru köpekler de kısa aralıklarla ilgiye ve bakıma muhtaçlardır.

Haberin Devamı

Anne ve kardeşlerinden ayrılarak evlerimize gelen yavru köpeğin yeni yaşantı modeline adaptasyonu ve oryantasyonunda bizlerin yardımına ihtiyacı vardır. Yavru köpeği sağlıklı ve mutlu büyütebilmek için atacağımız adımları şu şekilde sıralamak gerekir...

Yavru köpeğinizi sağlıklı büyütmek için neler yapmalı

İLGİYE İHTİYAÇ DUYARLAR

*Sorumluluk Bilinci: Köpeklerin hayatının merkez noktasında sahipleri oturur. Bebek bir köpek sık ve yoğun ilgiye ihtiyaç duyar. Bu bağlamda yavru bir köpeğin sorumluluğunu almak ciddi bir mesai gerektirir.

*Beslenme: Yavru köpekler sık sık acıkırlar. Bu sebeple günde en az 3-4 kez sağlıklı gelişebilmelerine imkân sağlayacak şekilde kaliteli besinlerle beslenmeleri gerekir.

Haberin Devamı

Yavru köpeğinizi sağlıklı büyütmek için neler yapmalı

*Oyun: İnsan yavrusunda olduğu gibi yavru köpekler de sağlıklı bir fiziki ve zihinsel gelişim için oyuna ihtiyaç duyarlar. Köpekler interaktif canlılar oldukları için oyun kurgusunu ancak bizlerin iştirak etmesiyle sağlayabilirler. Bu sebeple gün içerisinde 3-4 seans oyunu planlayıp yönetmek bizim sorumluluğumuzdadır.

Yavru köpeğinizi sağlıklı büyütmek için neler yapmalı

VETERİNER KONTROLÜ ÖNEMLİ

*Sağlık Kontrolleri: Yavru köpeği, ihtiyaç duyduğu paraziter mücadele ve aşı programlarının uygulanması hedefli olarak rutin veteriner kontrollerine götürmemiz gerekir. Güçlü bir bağışıklık sisteminin oluşması için bu uygulamaların takvimine sıkı sıkıya bağlı kalmak oldukça önemlidir.

*Eğitim: Yavrunun şehir ve insan hayatına adaptasyonu kolay bir kurgu değildir. Onların kural ve öğretileri anlayabilmesi için bizim kılavuzluğumuza ihtiyaçları vardır. Yeni yaşantılarına uyumlanabilmeleri için pozitif yaklaşımlarla kısa eğitim seansları kurgulamamız önemlidir.

Haberin Devamı

DÜNYAYI TANIMA HEYECANI

*Gezinti ve Egzersiz: Yavru köpekler dış dünyayı tanımaya meraklı ve heveslidirler. Bu doğrultuda gezinti yapmak onlara heyecan verir ve çok sevdikleri bir ihtiyaçtır. Yavru köpekle beraber yeni yerler keşfetmek, bu keşiflerinde onlara rehberlik yapmak, gezintileri kısa fiziksel egzersizlerle harmanlamak bizim sorumluluğumuzdadır.

*Rutin Bakımlar: Köpekler öz bakımlarını bizim yardımlarımız olmadan gerçekleştiremezler. Tüylerinin taranması, göz ve kulak temizliği, aralıklarla tırnaklarının kesilmesi, dişlerinin fırçalaması gibi ihtiyaçlarını rutin olarak karşılamamız oldukça önemli ve gereklidir.

Yazarın Tüm Yazıları