Satın alma sahiplen...

Hepimizin bildiği gibi ülkemizde sayıları ciddi rakamlara ulaşan sokaklarda, barınaklarda ve geçici yuvalarda yaşamaya çalışan hayvanlar var.

Haberin Devamı

Bir kedi ya da köpek sahiplenmeye karar verdiğinizde ihtiyacı olan bir cana yuva olmak ve kontrolü sağlanamayan merdiven altı üretimi tetiklememek için sokak hayvanlarını tercih etmek en doğru seçim olacaktır. İhtiyacı olan bir cana yuva olma seçiminde öncelik tanımanız gerekenleri şu şekilde değerlendirmeniz doğru olur.

Satın alma sahiplen...

Yaşlı olanlar: Yaşlılık sokak hayvanlarında zorlu bir süreçtir. Daha özenli bir bakıma ve huzura ihtiyaç duydukları bu dönemde onlardan birine yuva olmak en anlamlısı olacaktır.

Engelli olanlar: Engelli hayvanların sokaklarda mücadele ederek yaşaması çok zordur. Onlardan birine yuva olarak hayatını yaşanabilir kılıp destek olup mutlu edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yavru olanlar: Salgın hastalıkların yoğun yaşandığı sokaklarda yavru olanların hayata tutunması çok daha zordur. Yavru bir köpek ya da kediyi sahiplenip tüm büyüme sürecini izleyebilmek her iki taraf için de keyifli olacaktır.

Düşük kondisyonlu olanlar: Sokakta yaşamak zayıf ve güçsüz olanlar için çok daha zorlu bir mücadele gerektirir. Onlardan birine evinizi açarsanız yaşamaları için güçlü bir umut olursunuz.

Şiddet görmüş olanlar: Birçok sokak hayvanı yaşadıkları alanlarda itilip kakılarak şiddete maruz kalırlar. Bu durum onlarda derin fiziksel ve duygusal travmalara sebep olur. Onlardan birini sahiplenerek kötü tecrübe ve anılarını unutmalarına yardımcı olabilirsiniz.
Bunca güzel ve sevgisinin tümünü sizinle paylaşmayı bekleyen sokak hayvanlarından birine yuva olmak istemez misiniz?

Satın alma sahiplen...

Yazarın Tüm Yazıları