Hangi belirtiler köpeğimizin hasta olabileceğine işarettir

Dostlarımızın sağlıklı bir hayat sürebilmesi bizim dikkatimizin üzerlerinde olması ve kontrollerimizle mümkündür.

Haberin Devamı

Hangi belirtiler köpeğimizin hasta olabileceğine işarettir

Köpeklerimiz her ne kadar bizlerle konuşamasalar da iyi bir gözlemle onları anlayabilmek ve çözümlemek mümkündür. Onların sağlık açısından ne durumda olduklarını anlayabilmek ve yardımcı olabilmek için dikkat edeceğimiz bulguları şöyle sıralayabiliriz:
-Köpeğimizin davranış rutininde genel bir canlılığı ve neşesi olmalıdır. Eve geldiğimizde sevinmesi, birlikte gezmeye çıkmaktaki hevesi ve isteği bu durumun göstergesidir. Eğer dostumuzun her zamankinden daha az enerjik ve heyecan duyduğu şeylere karşı isteksiz olduğunu fark ediyorsak bir şeylerin onun açısından ters gittiğini düşünmeliyiz.
-Köpeğimizin yemeğe karşı olan isteği ve iştahı sağlıklı olup olmadığı konusunda dikkat edeceğimiz donelerden biridir. Yemeğe karşı olan ilginin azalması yada iştahın kesilmesi onun bir problemi olduğunu işaret edebilir.

Hangi belirtiler köpeğimizin hasta olabileceğine işarettir

DEĞİŞİMLER SİNYAL OLMALIDIR

Haberin Devamı

-Köpeğin dışkılama sıklığı ve dışkının karakteri bize özellikle sindirim sistemi ile ilgili ciddi bilgiler verecektir. Sık tekrarlanan ve kıvamı bozulmuş dışkı sindirim sistemindeki rahatsızlıklara işaret edebilir. Ayrıca dışkının muhteviyatında parazit ya da kana rastlanması bazı ciddi problemlerin habercisi olabilir.
-Dostumuzun vücut dili rutinindeki değişimler de bizim için sinyal olmalıdır. Yürümede ve koşmada isteksizlik, aktarım armonisindeki bozukluklar bize iskelet ya da kas sistemindeki veya yumuşak dokulardaki bir problemi işaret ediyor olabilir.
-Köpeğin deri ve tüy bütünlüğündeki genel ahengin bozulması, tüylerin cansız, mat görüntüsü, yer yer oluşan kelleşmeler bir takım akarların, parazitlerin ya da mantar enfeksiyonlarının habercisi olabilir. Ayrıca bazı endokrin sistem hastalıklarında da bu tür semptomları gözlemek olasıdır.

Hangi belirtiler köpeğimizin hasta olabileceğine işarettir

SIK SİLKELENME VE KAŞINMA

-Rutin dışındaki sıklıklarda idrar yapımı esnasında ağrılı işeme yine bize dostumuz açısından bir şeylerin ters gittiğinin bir göstergesi olabilir.
-Dostumuzun sık sık silkelenmesi, kulaklarını kaşımaya çalışması kulağa yabancı cisim kaçmış olması ihtimalini ya da akut bir kulak enfeksiyonunu işaret ediyor olabilir.
-Köpeğin genel ruh hali ve duygu durumundaki bozukluklar, mutsuzluk, korku, agresyon gibi davranış değişiklikleri bir takım psikolojik problemlerin varlığını gösterebilir.
Tüm bu bulguların ışığında gözlemlediğimiz problemleri ivedilikle veteriner hekimimizle paylaşmak ve dostumuzun bir an evvel sağlığına kavuşmasına yardımcı olmak bizim sorumluluğumuzdadır.

Hangi belirtiler köpeğimizin hasta olabileceğine işarettir

Yazarın Tüm Yazıları