Bebek köpek

Evimize gelen yavru bir köpek, aynı yeni bir bebeğe sahip olmak gibi sevindirir. Bu dönem, keyif ve mutluluğun yanında yaşamımızı ciddi anlamda değiştirecek yeniliklere gitmemizi gerektiren, yeni rutinler, alışkanlıklar, ihtiyaçlar ve ciddi sorumluluk ile özveri gerektiren bir dönemdir.

Haberin Devamı

Bir canlının en çok ilgiye, sevgiye ve en önemlisi bakıma ihtiyaç duyduğu dönemdir bebeklik dönemi. Evimize geldiği andan itibaren bize tamamen bağımlı olan ve ilerideki hayatında sosyal, psikolojik ve sağlıkla ilgili ilk temellerinin atacağı bu dönem, onlar adına bizim açımızdan çok büyük sorumluluk taşır. Tüm bunlardan dolayı bir yavru köpeği sahiplenmeden önce bazı konuları dikkate almak önemlidir...

Bebek köpek

- Yavru köpeğinizi günde 4-5 defa besleyebilecek bir iş programına sahip olup olmadığınızı gözden geçirin.

- Uzun süreli yalnızlıklara tahammülsüz olan yavru köpeğiniz bu dönemde oldukça sık bakım rutinine ihtiyaç duyar.

Haberin Devamı

- Bebeklik dönemlerinde köpeklerin bilişsel algısı sınırlı ve zayıf olduğu için temel öğreti ve eğitimleri alması, zaman gerektirir, bu da bazı insanların sabrını ve toleransını zorlayabilir.

- Oyun oynamayı çok seven yavru köpekler bu dönemde oyun rutinine de ihtiyaç duyarlar. Onların bu oyun isteklerine karşılık verebilmek ekstra enerji gerektirir.

- Sık tuvalet ihtiyacı duyan yavru köpeğiniz bu dönemde en çok özveriyi bu konuda ister. Onların tuvalet alışkanlığını kazanması ve bu konuda yönlendirilip eğitilmeleri, yaşanılacak birçok kazaya göz yummanızı ve toleranslı olmanızı gerektirir.

- Yavru köpekler zayıf bağışıklık sistemine sahip oldukları için sık sık rahatsızlanabilirler. Onları düzenli olarak veteriner kontrollerine götürmek ekstra mesai ve maliyet anlamına gelir.

- Yavru köpekler sizin kılavuzluğunuza ihtiyaç duyarlar.

- Onların sosyal algılarını geliştirmek, toplumsal yaşantıda uyumlu olmalarını sağlamak ve eğitmek, yoğun ilgi ve zaman ayırmayı gerektirir.

Bebek köpek

Bu sıralanan nedenlerden dolayı yavru köpek sahiplenme isteğinin büyük bir sorumluluk olduğunu adım atmadan önce bir kez daha düşünün. Bir anda hevesle alınan bir kararın bir canlının ömür boyu taşıyacağı bir mutsuzluğa dönüşmesine izin vermeyin. Sizi ve yavruyu adaptasyon konusunda en çok zorlayacak bu dönemin köpek terk etme vakalarının çoğunluğunu oluşturduğunu unutmayın... Ömrünü size adayan bu canlının hayatını mutlu ve sağlıklı yaşaması için ilk temelleri atacağınız bu dönem sonrasında sizlere, sorumluluk, sabır ve özverinin yanında keyif ve bir dost kazanmanın mutluluğunu da getirecektir...

Yazarın Tüm Yazıları