Kirpik uygulamaları zararlı mı?

Kirpiklerimizin uzun, gür ve kıvrık görünmesini sağlayan ipek kirpik ve kirpik laminasyonu uygulamaları, son yıllarda oldukça popüler olmalarının yanı sıra yüz güldüren sonuçlarıyla da dikkat çekiyor. Peki, gözlerimizin en şık aksesuarlarını yeniden yaratma ve şekillendirme imkânı sağlayan bu iki uygulamanın zararları var mı? Hadi gelin, bugün bakışlarımızı güzelleştiren bu iki farklı işlem hakkında merak edilenleri birlikte öğrenelim.

Haberin Devamı

Günümüzde bakışlarımıza anlam katan kirpiklerimizi istediğimiz gibi gür, uzun, kalın veya kıvrık olmasını sağlayan bazı uygulamalar bulunuyor. Gelişen tekniklerle birlikte daha da yüz güldüren sonuçlar elde edilmesini sağlayan bu uygulamaların başında ise ipek kirpik ve kirpik laminasyonu geliyor. Durum böyle olunca da bu uygulamaların göz ya da cilt sağlığımıza zarar verip, vermediği konusu da merak ediliyor. Bu nedenle ben de bugünkü yazımda iki uygulamanın kirpiklerimizde ne gibi değişimler yarattığı ve kimlerin bu işlemleri yaptırabileceğine dair konulara değinmek istedim. Eğer siz de kirpik yapınızdan memnun değilseniz ve hangi uygulamayı yaptıracağınıza henüz karar veremediyseniz, o zaman okumaya devam etmenizi öneririm.

İPEK KİRPİK NEDİR?

Haberin Devamı

İpek kirpik, saf ipekten elde edilen kılların doğal kirpiklerinizin üzerine tek tek yapıştırılması işlemidir. Daha dolgun ve uzun kirpiklere sahip olmak isteyenler tarafından oldukça sık tercih edilir. İşlemin ana amacı, kirpikleri gürleştirmek ve güçlendirmektir. Kullanılan ipek kirpikler, kişilerin ihtiyaçlarına göre hazırlandığı için farklı şekil ve boyutlarda olabilir. Kalıcılığı ise yaklaşık 3-4 hafta arasında değişir. Ancak ipek kirpiklerinizin bakımını doğru yaparsanız, daha uzun süre dayanmalarını da sağlayabilirsiniz.

Kirpik uygulamaları zararlı mı

İPEK KİRPİK UYGULAMASI ZARARLI MI?

Her ne kadar yüz estetiğine katkısı olan bir uygulama olsa da ipek kirpiklerin yapıştırılmasında kullanılan madde, kirpiklerin dökülmesi, kırılması ve büyümesinin durması gibi sorunları beraberinde getiriyor. Bu nedenle uzun süre kullanılmamasında fayda var. Ayrıca ipek kılların kirpik çizgisinin hemen üstüne yapıştırılması, göz enfeksiyonu, gözde batma, kaşıntı, kızarıklık gibi semptomların ortaya çıkmasını da tetikleyebilir. Bu tarz bir sorun ile karşılaşmamak ve ipek kirpiklerin yan etkilerini en aza indirmek için bakım ritüellerinizi ihmal etmemeniz oldukça önemli. Ayrıca alerjik yapısı olanların, göz sağlığı sorunları yaşayanların, gebelik ve emzirme döneminde olan kadınların, bu uygulamayı yaptırması önerilmiyor.

Haberin Devamı

Kirpik uygulamaları zararlı mı

İPEK KİRPİK KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İpek kirpik uygulaması, kozmetik bir işlemdir. Güvenilir güzellik merkezlerinde ve bu işin uzmanı tarafından yapılmalıdır. Uzun süre kullanmak yerine belli dönemlerde ara verilmeli ve kirpiklerin dinlenmesi sağlanmalıdır. İpek kirpik kullanımı sırasında gözlerinizi ovuşturmaktan kaçının ve göz makyajınızı hafifçe temizlemeyi unutmayın. Ayrıca ipek kirpiklerinizi yavaş ve nazik hareketler eşliğinde çıkarın. Aksi takdirde işlem sırasında kullanılan yapışkan madde, doğal kirpiklerinize zarar verebilir.

Kirpik uygulamaları zararlı mı

KİRPİK LAMİNASYONU NEDİR?

Seyrek ve aşağı dönük kirpikler için geliştirilen özel bir güzellik uygulaması olan kirpik laminasyonu ise kirpiklerin mümkün olduğunca kıvrık ve belirgin bir hale gelmesini sağlar. Uygulama sırasında doğal kirpiklere herhangi bir ekleme yapılmaz. Sadece kirpiklerin güçlenmesine destek olan keratin, protein ve vitaminlerin yer aldığı bakım ürünleri kullanılır. Bu uygulamanın en önemli avantajı ise maskara ya da takma kirpikler kullanmadan doğal kirpiklerinizi ortaya çıkarmasıdır. Böylece makyaj yapmadığınız günlerde dahi etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz. Bu işlem için ortalama bir saatinizi ayırmanız yeterli. Ancak herkesin kirpik yapısı farklı olduğu için bu süre değişkenlik gösterebilmektedir. Kirpik laminasyonunun kalıcılığı ise ortalama 8 haftadır. Ancak uzmanlar, doğru bir bakım ile bu sürenin 12 haftaya çıkabileceğini de belirtmektedir. Ayrıca işlemin etkisi azaldığında ipek kirpiğin aksine tekrar yaptırılmasında sakınca görülmemektedir.

Haberin Devamı

Kirpik uygulamaları zararlı mı

KİRPİK LAMİNASYONU ZARARLI MI?

Bu uygulama, kalıcılığı süresince kirpiklerinize ideal uzunluk, keskin kıvrım ve gözle görülür dolgunluk kazandırmaktadır. Ancak kirpik laminasyonu, kimyasal bir işlemdir ve hassas ciltlerde bazı alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Göz sağlığı ile ilgili sürekli sorun yaşayan kişilerin de hekimlerine danışmadan bu tarz işlemleri yaptırmamaları önerilmektedir. Ayrıca alanında uzman kişilerin bulunduğu ve hijyen kurallarına dikkat eden güvenilir güzellik merkezlerinde uygulamalarınızı yaptırmanızı öneririm. Aksi takdirde kirpik yaparken, göz ve cilt sağlığınızdan olabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları