Cildinizi kışa hazırlayın

Ani hava değişimlerinin yaşandığı bu günler, özellikle cilt sağlığımız açısından zorlu dönemlerdir. Soğuk havayla birlikte yıpranan cildimizi korumak içinse özel bakımlar yapmak neredeyse zorunlu hale gelir. Kışın her türlü dış etkene karşı daha savunmasız olan cildinizi korumak için neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, o zaman okumaya devam. Çünkü bugün size önereceğim taktiklerle cildinizi kolaylıkla koruma altına alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cildinizi kışa hazırlayın

Vücudumuzdaki en büyük organımız olan cildimiz, aslında her mevsim özel bakımlara ihtiyaç duyar. Çünkü mevsim geçişleriyle birlikte cildimizin ihtiyaçları da değişir. Özellikle soğuk havalar, cildimizin en çok bakıma ihtiyaç duyduğu zamanlardır. Kış aylarına girdiğimiz ve soğuk havaların kendini iyice gösterdiği bu günlerde öncelikle cildinize profesyonel bir bakım yaptırarak, cildinizin yenilenmesini sağlamanızı öneririm. Çünkü bu mevsimde cildimizin koruyucu bariyeri zedelenir ve cildimiz her türlü dış etkene karşı daha savunmasız kalır. Bunun önüne geçebilmek için de cilt bakım ritüellerinde bazı değişiklikler yapmamız gerekir.

Haberin Devamı

IŞILTILI BİR CİLDİN OLMAZSA OLMAZI: CİLT TEMİZLİĞİ

Parlak ve ışıltılı bir cilde sahip olmanın ilk adımı kesinlikle cilt temizliğinden geçer. Çoğunlukla ihmal edilen bu detay, cilt sağlığınızı koruma anlamında çok önemlidir. Kirli hava, sigara dumanı, egzoz dumanı gibi çevresel etkiler ile makyaj ürünleri, cildimizin kirlenmesine ve gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Bu durum, cildimizin hava almasının da önüne geçer. Bu nedenle cildimizi sabah ve akşam olmak üzere sert içeriğe sahip olmayan ve kurutmayan ürünlerle temizlememiz gerekir. Özellikle yüz bölgesi temizliği için nemlendirici nitelikteki yüz temizleme jellerini kullanmanız çok daha faydalı olacaktır. Cildinizi temizledikten sonra tıkanan gözeneklerin açılmasını sağlamak amacıyla da yüzünüze uygun bir tonik kullanabilirsiniz.

NEMLENDİRMEYİ UNUTMAYIN!

Cildinizi kışa hazırlayın

Nemlendirme adımının her mevsim önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ancak kış aylarında doğru bir nemlendirici kullanmak daha da önem kazanır. Nemsiz ve soğuk hava, cildimizin kurumasına ve pul pul görünmesine neden olur. Cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyle bu istenmeyen durumların önüne geçebilirsiniz. Nemlendiricinizin içerisinde, zararlı kimyasallar olmamasına dikkat etmeyi unutmayın. Bunun dışında vitaminler, glikolik asit, retinol, peptid ve hyalüronik asit gibi cilt bariyerini güçlendiren aktif içerikli ürünleri tercih etmeniz çok daha faydalı olacaktır. Kış aylarında cildinizin nem dengesini daha etkili koruyabilmek için haftada bir nem maskeleri de uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

CİLDİNİZİ ÖLÜ DERİDEN ARINDIRIN

Cildinizi kışa hazırlayın

Kış mevsiminde cildimizin daha çok ölü deri üretmek gibi bir özelliği vardır. Bu nedenle peeling uygulaması parlak ve canlı bir cilde sahip olabilmek için yapılması gereken elzem işlemlerden biridir. Birçok güzellik merkezinde peeling uygulaması başarıyla yapılabilmektedir. Ancak evde kendiniz bu işlemi yapmak istiyorsanız, doğal ürünlerle de bunu yapabilirsiniz. Ancak kullanacağınız ürünün kalitesine ve cildinize uygun olup olmadığına çok dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde cilt sağlığınıza zarar verebilirsiniz.

GÜNEŞ KIŞIN DA CİLDİNİZE ZARAR VERİR

Cildinizi kışa hazırlayın

Güneş koruyucu kremlerinizi bir kenara kaldırdıysanız o zaman hemen gidip geri çıkarın. Çünkü güneşin zararlı ışınları, havanın kapalı olduğu kış günlerinde bile cildinize zarar verebiliyor. Cildinizi lekelenmelerden ve kırışıklıklardan korumak için güneş koruyucu kreminizi dışarı çıkmadan 15-20 dakika önce sürmeye ve 3-4 saatte bir tekrarlamaya özen gösterin.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI CİLDİN YOLU SAĞLIKLI BESLENMEDEN GEÇER

Cildinizi kışa hazırlayın

Cildimizi dıştan korumanın yanı sıra sağlıklı beslenerek de içten korumamız gerekir. Kış sebze ve meyvelerinin içeriğinde bulunan vitaminler, antioksidanlar ve mineraller, cildimiz için oldukça faydalıdır. Özellikle beta karoten bakımından zengin olan havuç, cildinize oldukça fayda sağlar. Bunun yanı sıra E ve C vitaminleri, tam bir cilt dostudur. Her iki vitamin de yoğun bir antioksidan kaynağıdır. Bu özellikleriyle cildi serbest radikallere karşı korur ve cilt yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olurlar. Yumurta sarısı, ceviz, fındık, zeytinyağı, patates, lahana ve marul, E vitamini bakımından zengindir. Mesela bir avuç fındık ve beş adet ceviz, vücudunuzun ihtiyacı olan E vitaminini büyük oranda karşılayabilir. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, ananas gibi meyveler ile ıspanak, roka, maydanoz, marul gibi yeşillikler de C vitamini bakımından oldukça zengindir.

Haberin Devamı

Cildinizi kışa hazırlayın

SU İÇMEYİ SAKIN İHMAL ETMEYİN!

Cildinizi kışa hazırlayın

Cilt kuruluğunun ana nedenlerinden biri de yeterli miktarda su tüketilmemesidir. Çünkü susuz kalan cilt, nemini kaybeder. Bu durum da cildin soluk görünmesine ve kırışıklık oluşumuna açık hale gelmesine yol açar. Cilt kırışıklıklarıyla mücadelede bol bol su tüketmenin oldukça önemli olduğu asla unutulmamalıdır. Çünkü vücudunuzun ihtiyacı doğrultusunda su tükettiğiniz zaman cildiniz nemini ve elastikiyetini koruyacaktır. Bu nedenle sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için günde en az 2.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları