2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

Yeni yıl ile birlikte ev dekorasyonlarında da hareketlenmeler dikkat çekmeye başladı. Görünen o ki 2024 yılının evlerinde artık doğal malzemelerle birlikte zarif, sade ve huzurlu atmosferler yaratmak popüler olacak. Hadi gelin bugün hep birlikte yeni yılda öne çıkacağı düşünülen ev dekorasyon stillerine bir göz gezdirelim.

Haberin Devamı

Evlerinde farklı dekorasyon tarzlarını denemeyi sevenler için oldukça ilgi çekici bir konuyu bugün ele alacağız. Yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşadığımız bugünlerde belki siz de evinizin dekorasyonunda bazı değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Eğer farklı ama bir o kadar da trendlere hakim bir tarz uygulamak istiyorsanız, okumaya devam. Çünkü bu yıl öne çıkan iki dekorasyon tarzımız var. Yeni trendleri keşfetmek her zaman benim için keyifli olmuştur. Bu yıl ev dekorasyon trendlerini incelediğimde çok keyif aldığımı belirtmeliyim. Çünkü bu yıl doğal malzemelerin ve nötr renklerin hakim olduğu tarzlar, evlerimizde hüküm sürmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri sadelik, doğallık ve mütevaziliği öne çıkaran Wabi Sabi, bir diğeri ise eski ve zarif bir atmosfer yaratmayı amaçlayan Shabby Chic tarzı.

Haberin Devamı

2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

KUSURLU GÜZELLİKTEN DOĞAN FELSEFE

Sade bir yaşamı temel alarak kusurlu güzelliği ön plana çıkaran Wabi Sabi kavramının kökenleri aslında 16. yüzyıldan günümüze kadar gelen bir Zen Budist kültürüne dayanıyor. Tıpkı Feng Shui gibi Wabi Sabi de yaşam felsefesi olarak doğsa da günümüzde evlerimizin dekorasyonuna da yön vererek, popüler akımlardan biri haline geldi. Bu tarz dekorasyon anlayışının temelinde tüm eşya ve yüzeylerde sadeliğin yanı sıra yaşanmışlığın izlerinin görülmesi yer alıyor. Ayrıca doğal olmayan hiçbir malzeme öğesine de dekorasyonda yer verilmiyor. Aşırı titiz ve planlı bir düzen ise bu tarzın karşı çıktığı iki önemli unsur. Bu felsefeye göre yüzeylerdeki ya da mobilyalardaki çatlak veya çizikler, kusurların değil, güzelliğin bir yansıması olarak yorumlanıyor. Bu nedenle Wabi Sabi stilini kusurlu güzellikten doğan felsefe olarak da tanımlayabiliriz.

WABİ SABİ DEKORASYON NASIL OLUŞTURULUR?

2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

Haberin Devamı

Wabi Sabi iç dekorasyon stilinin temelinde biraz önce de belirttiğim gibi sadelik, doğallık ve samimiyet yatar. Wabi Sabi’den ilham alarak bir alan oluşturacaksanız, öncelikle kullanılan renkleri çok iyi planlamanız gerekir. Çünkü bu stilde renkler, doğanın temel tonlarından seçilir. Toprak kırmızı, kahverengisi, doğanın yeşil tonları ve gri, dengeli bir şekilde dekorasyonda kullanılır. Bu tonlara nötr bir etki yaratmak içinse bej ve beyaz gibi renklerden yardım alınır.

BIRAKIN HER ŞEY DOĞAL HALİYLE KALSIN

Wabi Sabi tarzı bir ev dekore edecekseniz eğer, kullanmanız gereken malzemeler arasında jüt, keten, doğal taş, ahşap ve kereste gibi malzemelere yer açmanız gerekiyor. Özellikle zemin ve duvarlarınızda doğal taşlara ya da beton yapıya yer verebilirsiniz. Ancak yüzeylerinizi kesinlikle cila ya da boya ile kusursuz hale getirmeyin. Doğal halleriyle kalmasına özen gösterin. Bu stil, gri rengi çok sever. Mesela gri bir duvar köşesi yapabilir ya da koltuğunuzu gri tonlarda seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

YAŞANMIŞLIKLA GÜZELLEŞEN AKSESUARLAR

2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

Bu stilde doğaya daha yakın hissedebilmek için çoğunlukla kütük tabureler ya da dal askılıklar kullanılır. Yaşanmışlıklar elbette ki aksesuarlarda da kendini gösterir. Bu nedenle büyükanne ve büyükbabanızdan kalan aksesuarlarınız varsa sakın atmayın. Özellikle de güzel anılarınızı hatırlatacak bu tarz eşyalar, Wabi Sabi tarzı için uygun seçimler olacaktır.

NOSTALJİK VE ROMANTİK STİL: SHABBY CHİC

2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

Sıra 2024 yılının trendleri arasına girmeyi başaran Shabby Chic tarzı ev dekorasyonunda. Evinize nostaljik bir hava katan bu stil, aslında eskiyi zarafetle birleştiriyor da diyebiliriz. Romantik ve feminen dokuların ön plana çıktığı Shabby Chic tarzı, özellikle beyaz ve pastel tonlarını sevenlerin de favorisi diyebiliriz. Beyaz, bu tarzın ana rengi olduğu için özellikle duvarlarda, yüzeylerde, mobilyalarda ve aksesuarlarda sıkça tercih edilir. Pastel tonlar da ortama feminen dokunuşlar ile romantik bir hava katar. Eski ve yıpranmış mobilyalar ise evinize sıcak bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olur. Bu akımı vintage tarza benzetebilirsiniz. Ancak Shabby Chic tarzının vintage’dan farkı, gerçekten yaşlanmış, yıpranmış mobilya ve aksesuarların kullanılıyor olmasıdır.

Haberin Devamı

2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

ESKİMİŞ MOBİLYALAR VE ROMANTİK RENKLER

En iyi kalitede ve sağlam malzemeyle üretilen eskimiş mobilyalar, evinize hem şıklığı hem konforu hem de sıcak bir atmosferi getirmenizi mümkün kılan en önemli eşyalar arasında olduğunu unutmayın. Bu tarz, her ne kadar salaş bir stil olarak görülse de aslında lüksün, rahatlığın ve romantizmin mükemmel bir eşleşmesini bizlere sunuyor. Bu kapsamda eski dolaplar, ahşap sandalyeler, ahşap iskeleti olan kanepeler, koltuklar ve masalar, muhteşem seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu stili evlerinize taşıyacaksınız renk paletinde de mutlaka krem, beyaz, mint ve toprak tonları, açık tonlarda pembe, mavi ile griyi kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca çizgili baskılar, kır çiçeği desenler, dantel perdeler, masa örtüleri de bu sitilin vazgeçilmez detayları arasındadır.

Haberin Devamı

2024’ün popüler ev dekorasyon trendleri

Yazarın Tüm Yazıları