“Yuh Yuh”a yeni bakış

Selda Bağcan geçtiğimiz günlerde doğum günü vesilesiyle konuştu. 69’uncu yaşını kutlayan usta sanatçı, “46 yıllık müzik hayatımın yaklaşık 20 yılını yasaklarla geçirdim” dedi.

Haberin Devamı

Daha önce de sıklıkla bahsettiğim gibi, Bağcan’a yapılan haksızlıkları silmek istercesine herkes bu ünlü isme destek çıkıyor. Tabii bir nedeni de uluslarası arenada muazzam bir şekilde adını duyurması.
Bu hikayedeki en önemli nokta, Bağcan’ın da gençlere destek olması.
Aleyna Tilki sık sık kendisiyle bir çalışma yapmak istediğini söylese de bu çalışma Mabel Matiz’e kısmet oldu.
Aşık Mahzuni’nin en bilindik eserlerinden “Yuh Yuh”la resmen özdeşleşen Selda Bağcan’la birlikte o şarkıyı yeniden seslendirdi Mabel Matiz... “Mahzuni’ye Saygı” albümü ise salı günü yayınlandı. Bu yorumu dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Mahzuni’ye her telden saygı

Gelelim albümün artılarına.
30 şarkılık “Mahzuni’ye Saygı” albümünde ilginç isimler bulunuyor. Mesela Teoman, “Boşu Boşuna”yı söylüyor. Mustafa Ceceli’nin Mahzuni’nin torunu Yiğit Mahzuni ile seslendirdiği “Merdo” ve Neyse’den “Dönme Dolap” ilk dikkat çekenlerden...
Aylin Aslım, Gripin, Cem Adrian, Azam Ali, Ceylan Ertem, Kurtalan Ekspres ve Hayko Cepkin de albümün gel gel yapan seslerinden... Demet Akalın ve Ahmet Aslan’ın beraber seslendirdiği “İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım”, Akalın’ın müziğine bakışınızı değiştirecek nitelikte.
İçimde yaşattığım halay başını en çok mutlu eden ise Kardeş Türküler’in “Dom Dom Kurşunu” oldu. Bütün bir gece elde mendil tey tey solo halay çektim kusura bakmayın.
Adını anmadığım parçalarda bile boş yok diyeyim, siz anlayın artık.
Albümün en güzel yanı, her sanatçının kendi stilini ortaya koyması. Enstrümantal zenginliği sayesinde bugüne kadar türküyle alakası olmayanları bile sarmalayacağını düşünüyorum bu çalışmanın.

Haberin Devamı

Dünyayı korursanız dinlersiniz

2117 için Pharrell Williams şarkı yazdı ama dinleyebilmenin tek şartı dünyanın gidişatını değiştirmek!
Fransız konyak markası LOUIS XIII ile 10 Grammy ödüllü Pharrell Williams, sıra dışı bir proje için bir araya geldi. Pharrell Williams, LOUIS XIII için, 2117 yılında yayınlanması planlanan “100 Yıl – Gezegenimizi Önemsersek Duyabileceğimiz Şarkı” adı verilen bir şarkı besteledi.
Şarkının kaydı, kilden bir plağa yapıldı. Plak en son teknolojiyle donatılmış bir kasaya kilitlendi ve markanın mahzenine kaldırıldı.
Dünyanın falekete doğru gidişatına dur denilmezse, gelecek jenerasyon şarkıyı dinleyemeden o kasa sular altında kalacak.

Haberin Devamı

Haftada üç gün Hypnos şart

Bizim de neden yurtdışındaki birçok kulüp gibi şehirden uzakta, izole bir kulübümüz yok diyenler Ayazağa’daki Hypnos’a buyursun.
3 bin kişilik mekanda sıklıkla ünlü DJ’ler performans sergiliyor. 23 Aralık gecesi Art Department&Edu Imbernon var örneğin... Mekan sadece çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri açık...

Geçen hafta neler oldu?

◊ Foma’nın solisti olarak tanıdığımız Evren Uysal, Pasaj Müzik etiketli ilk solo albümü “Güzel Şeyler Söyle”yi yayınlamıştı. Uysal, albümün ilk klibini de “Taş Gibi Soğuk” adlı şarkıya çekti.
◊ Cappadox’un bu yılki tarihleri açıklandı. Festival Kapadokya’da 14-17 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.
◊ Berlin’in en yenilikçi müzik festivallerinden XJAZZ’in Türkiye ayağı, dördüncü kez düzenleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda da yoğun ilgiyle takip edilen festival, 11-15 Nisan arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek.
Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, Peter Broderick ve Federico Albenese gibi farklı türleri harmanlayan birçok müzisyen katılıyor. Programın detayları çok yakında açıklanacak.
◊ Gripin, beş yıllık suskunluktan sonra “Nasılım Biliyor musun?” albümünü yayınladı.
◊ İncesaz, “Peşindeyim” albümünü yayınladı bu hafta. Dingin bir kış hayali kuruyorsanız, dinleme listenize ekleyin.
◊ Sarp Maden’in sekizinci albümü “Waning Moon” çıktı. Sekiz şarkıdan oluşan albüm, dinleyeni enstrümantal bir yolculuğa çıkarıyor.
Beş eserde çalan Volkan Öktem’in yanı sıra ikişer şarkıda Engin Recepoğulları ve Rashmi Bhatt, birer parçada ise Sebastian Studnitzky, Gilad Atzmon, Suren Asaduryan, Aziz Şenol Filiz ve Şevval Sam, Sarp Maden’e eşlik etmiş.
◊ Bora Uzer’in yeni Türkçe albümünün lansman konseri 31 Ocak günü Zorlu PSM Studio’da gerçekleşecek.
Prodüktörlüğünü yine Uzer’in üstlendiği, 11 yeni şarkıdan oluşan albüm, ocakta dijital platformlarda yerini alacak.

Haberin Devamı

Ne dinledim?

◊ Sarp Maden - Reflected on Water
◊ Teoman - Boşu Boşuna
◊ Dalganabak - Yalan
◊ Kardeş Türküler - Dom Dom Kurşunu
◊ Gripin - Beni Boş Yere Yorma

Yazarın Tüm Yazıları