Yok mu bir Arabesk Müzikali

“Arabesk” filmiyle alakalı tam tamına 5 yıl önce bir haber yayınlanmıştı, arkadaşımla konuşurken aklıma düştü. Sahi ne oldu “Arabesk Müzikali”ne?

Haberin Devamı

Ertem Eğilmez’in yönettiği son film olan, başrollerinde Şener Şen, Müjde Ar ile Uğur Yücel gibi usta isimlerin yer aldığı “Arabesk”in müzikal olabileceğini yazmıştı gazeteci Mehmet Çalışkan. Yıl 2017’ydi.

Arkadaşımla müzikaller üzerine bir sohbetin içerisindeyken aklına birden “Arabesk” filminin müzikal olması yönündeki haber geldi. O dönem söz yazarı Zeynep Talu bu iş için harekete geçmiş, konu Ferdi Eğilmez’in “Babama, Şener Abi’ye, Müjde Hanım’a ve Uğur Bey’e yakışır bir kadro olmalı” sözleriyle haber olmuştu.

1988’de Almanya’da çıkan film müzikleri albümünde Müjde Ar ve Şener Şen’in yorumladığı, sözleri Aysel Gürel’e ait olan, müzikleri ise Attila Özdemiroğlu imzalı 13 şarkı yer almıştı.

Müjde Ar; “Bana Yazık Değil mi”, “Hadi Canım”, “Terk Edildim” ile Şener Şen’le “Kara Değil Pembe Sevda” ve “Senin Gibisi Yok”u seslendirmişti. Şener Şen ise filmde yıllar sonra bile melodisiyle akla gelecek “Allah’ım Kör Et Beni”nin yanı sıra “Aşk Olsun”, “Bilemem”, “Bırakmam”, “İsyankarım”, “Kanser”, “Salla” ve “Ümidim Var”ı yorumlamıştı.

Haberin Devamı

Sohbet konusunda hızımızı alamayınca biraz soruşturdum ve hiçbir yapımcının bu prodüksiyonun altına elini koymadığını öğrendim. Bu haber başlı başına üzücü.

Merak edenler için bir not; Aysel Gürel’in hakları için Ossi Müzik’e Hakan Eren’e sordum, o zamandan bu yana irtibata geçen kimsenin olmadığını iletti.

Film müziği albümünün Almanya’da Destan Müzik tarafından yayınlandığını, ancak burada bir yayını olmadığını, dijital dinleme platformlarında bile yer almadığını gördüm.

Bugün hâlâ “Allah’ım Kör Et Beni” şarkısını duyunca yüzümde bir gülümseme oluşur. Keşke bu yıl “Arabesk”i hem sahnede görme hem de kolayca dinleme imkânımız olsa...

Takip edin

jülide ve adakanbo birlikteliğinden “Şehir” isimli bir şarkı doğdu. Drum & bass ve indie pop’u harmanlayan “Şehir”, caz vokaliyle tanınan İpek Göztepe’nin ilk ismi jülide’yi kullanarak yayınlayacağı şarkıların ilki olma özelliği de taşıyor. Takip etmekte fayda var.

Yeni yön, yeni proje

Eren Alıcı’nın Evdeki Saat yolcuğu kendi adını taşıyan yeni projesi “Eren Alici” ile artarak devam ediyor. Bu cuma “Kördüğüm” şarkısıyla başlayacak akustik pop türündeki bu yeni yönünde Alıcı, melankolik sözlerini daha damıtılmış bir halde bizlerle buluşturuyor. Söz, beste, aranjman ve prodüksiyon koltuğunda Eren Alıcı yer alıyor. Bu soğuk günlerde Alıcı sesiyle ve projesiyle içinizi ısıtacak dersem pek de yalan olmaz.

Haberin Devamı

Zaman Sinekleri yayında

Çağrı Sinci ve Farazi’nin ilk ortak albümü “Zaman Sinekleri” yayınlandı. İsmini Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Zaman Kırıntıları” adlı şiirinden alan albümde Sansar Salvo, Şam (İstanbul Trip), Sorgu (eski 90 BPM’den), Afel’in yanı sıra 2000’li yılların sonunda underground hiphop camiasına damga vurduktan sonra uzun süredir sesini duymadığımız Raziel yer alıyor. 12 şarkılık albümde “Sağlam”, “Tuhaf Hikaye” ve “Plasebo” ilk dikkatimi çekenler oldu.

Duygusal yolculuk

Selin Baycan, “Kaçışın Yok”u geçtiğimiz haftalarda yayınlandı. Melankolik sözleri ve synth melodileriyle dinleyicileri duygusal bir yolculuğa davet eden “Kaçışın Yok”, son dönemde dinleyebileceğiniz enteresan işlerden biri.

Haberin Devamı

Karanlık

Yeni albüm hazırlıklarına devam eden Kana Kana, albümün ilk teklisi “Tadı Berbat”ı dinleyicisiyle buluşturuyor. Söz, müzik, düzenleme, mix ve mastering’i Kana Kana’ya ait olan şarkının tüm enstrümanları yine Kana Kana tarafından çalındı. Kana Kana’nın karanlık ruh hali, bu yeni albümün en merak ettiğim projelerden biri haline gelmesine neden oluyor.

Yeni üçlemeden özgün bir parça

Mert Demir’in yeni single’ı “Cehennemin Dibi”, “Ateşe Düştüm”cüleri kalbinden vurdu. Sözü, bestesi ve aranjesi Mert Demir’e ait olan şarkı, ünlü müzisyenin yeni üçlemesinin özgün bir parçası. Yeni şarkılarını mart sonuna kadar yayınlayacak olan Demir’in kariyerindeki adımlarının sıkı takipçisiyim.

Haberin Devamı

Ne dinledim

· Genjah, Kamufle-Devam Et
·SODA-Korktuklarım Kaçtıklarım
·Emre Fel-Veda Türküsü
·Baneva-Eğlen
·Aytun, Can Menek-Chromatic Brain

 

Yazarın Tüm Yazıları