Kırık kalplere dinleme listesi

Sonbaharın geldiğini havaların soğumasından değil, sanatçıların peşi sıra çıkardığı slow şarkılardan anlıyorum artık. Cem Adrian ft Fatma Turgut, Çağan Şengül, Tendertwin ve daha birçok ismin slow parçaları, “Ekimde ayrılık başkadır” dedirtiyor. Toplanın kırık kalpliler, size önerilerim olacak.

Haberin Devamı

Geçen hafta Canozan’dan ve “Ağlama Ben Ağlarım” şarkısından bahsederken “Sonbahar geliyor” demiştim, müzikle geldi. Cem Adrian’ın Fatma Turgut ile iş birliği “Bensiz”, Çağan Şengül’ün “Çok Yazık”tan sonra yeni hit adayı “Bana Artık Şarkı Yazdırma”nın ardından bu hafta Tendertwin’den “Ode to the Past” yayınlanıyor. Geçmiş hislerinizi gıdıklayacak, anı tarihinizden en uygun ‘an’ınızla bağdaştıracağınız, hissi yüksek, orta acılı bu şarkılar yeni mevsimin de habercisi.
Yoğun bir konser programında olan Cem Adrian, yeni albümü öncesi birbiri ardına çıkardığı yeni şarkılarının sonuncusunda Fatma Turgut’la düet yaptı. Yayında olan “Bensiz”, kırık kalplere merhem gibi bir ağıt aslında. Sözü, müziği Cem Adrian, düzenlemesi ise Özgür Aksüyek imzası taşıyan şarkıyı bütün yıl dinleyeceğimize emin olabilirsiniz.
Çağan Şengül’ü bu yaz “Çok Yazık” ile keşfedenler için yeni bir şarkı geldi: “Bana Artık Şarkı Yazdırma”. Şarkı, Şengül’ün önceki çalışmalarıyla da bir bütünlük taşıyor. Yine bir giden, yine bir kalan hikâyesi. Sesi tüm bu sancılara iyi gelen Şengül’ün cebinden daha çok ayrılık çıkacak. O yüzden listelerinize ekleyin, belli ki bu yıl kendisiyle uzun mesai yapacağız.
İlk single’ından bu yana takip ettiğim Tendertwin’in bu hafta yayınlanacak yeni şarkısı “Ode to the Past” da bu geleneğe uyanlardan. Bilge Nur Yılmaz’ın İstanbul, Philadelphia ve Londra arasında büyüttüğü kariyerindeki çok sesli, yer yer folk’a kayan katmanlarıyla beslediği şarkılarından “Ode to the Past”, Londra’daki Roundhouse Müzik Kolektifi üzerinden uzun süredir birlikte çalıştığı Michael Crean ile yaptığı bir düet. Şarkının havasından ve suyundan bu kez geçmiş aşkların yasını birlikte tutuyoruz.
Bu hafta çıkacaklarla birlikte sonbahara hoş geldin diyor, yaz aşklarına veda ediyor, heyecanlı ve hareketli günleri ardımızda bırakıp biraz içimize dönüyoruz. Umarım kırık kalplere özel bu listeden size hitap eden o şarkı ile buluşursunuz.

Güçler birleştirilmiş

Haberin Devamı

Bu cuma pop müziğinde yeni bir ismin parladığına tanıklık edeceksiniz. Söz ve müziği Mabel Matiz’e ait olan “Yağmur Olsam”ı seslendiren Bengü Beker hem vokal yetenekleri hem de sesiyle sizi kendine hayran bırakacak. Şarkının düzenlemesi ise Brek imzalı. Yani güçler birleştirilmiş ve Bengü Beker’e şarkı bir özel dikim elbise gibi dikilmiş. Radarlarınızı açık tutun, daha çok sesini duyacaksınız.

Haberin Devamı

İşte o sıcaklık

Latin ezgilerini her parçasında değerlendiren Grammy ve Latin Grammy jüri üyesi, besteci, gitarist ve prodüktör Alper Tuzcu bu kez “Şehir, Akşam ve Sen”i yayınlıyor. Nâzım Hikmet şiirine yaptığı besteyle dikkat çekecek olan Tuzcu, cuma günü dinlenebilecek şarkıda bolero ezgilerini kullanmış. Serin akşamlarda üzerinize şal attığınızda hissettiğiniz sıcaklık bu şarkıda mevcut.

Pembe dizi

Berlin’de yaşayan şarkıcı-söz yazarı Pina Berlin, 13 şarkılık albümünün altıncı single’ı “My Man”i yayınladı. Latin esintilerine sahip şarkının sözü ve müziği Pina Berlin imzalı. Pembe dizi esintileri taşıyan şarkı hem nostaljik hem hareketli.

Bu kez Bergen yorumu

Haberin Devamı

Kemal Kekeva’dan gelen mail’e kayıtsız kalmam imkânsızdı. Yaşar Kekeva Plak, Bergen’in 1988 yılında kaydedilip yayınlanmamış yorumu “Kaybolan Sabahlar”ı yayınladı. Müslüm Gürses’in yorumuyla da tanınan şarkının sözü İlhan Behlül Pektaş’a, beste ve düzenlemesi Bergen’in müzik kariyerine büyük katkısıyla bilinen Cengiz Tekin’e ait. Bergen’in sesinden de dinlemesi bir farklıymış, YouTube’dan dinleyebilirsiniz.

Dans etmemek imkânsız

Bulut Atlası, yeni şarkıları “Eskiden Daha Güzeldi”yi yayınladı. Geçmişe dönük özlemlerini kendi süzgeçlerinden geçirerek paylaşan Bulut Atlası, pop rock bu şarkıda dans etmenize de yardımcı oluyor. Sözleri Kaan Cengiz’e, bestesi ise Kaan Cengiz ve Göksel Kadir Yüksel’e ait bu parçada hareket etmemek imkânsız.

Ne dinledim

Haberin Devamı

· Maya Perest-Üç Çiçek
· Müge-Günahkar
· Ah!Kozmos, Hainbach-Drips
· Emrah Demiralp-Yakar Kor Gibi
· Ege Can Sal-N’aptım Ben Sana
· İslandman-Kalpler
· Deniz Tekin-Uyumsuz
· Hadise-Sevmiyo

Yazarın Tüm Yazıları