İhtiyaç anında dinleyiniz

Kargo... 90’lı yılların sonu rock grupları furyasının belki de en çok hatıralara kazananları arasında yer alanlardan biri. Bu haftaki konumuz bir saygı albümü ve yayınlanacak şarkıları...

Haberin Devamı

Koray Candemir, Selim Öztürk, Serkan Çeliköz, Mehmet Şenol Şişli ve Burak Karataş’tan oluşan Kargo en parlak yıllarına geri döndü. Yani grubun hatıralarımıza kazınan eserlerini yeni bir solukla dinleyeceğimiz “Kargo-Yarına Kalan Şarkılar” isimli saygı albümü serisinin ilk kısmı yayınlandı.
Albümün tamamını dinleyen şanslı azınlıktanım. Albüme dahil olan Abkountry, Aleyna Tilki, Barış Demirel, Batu Akdeniz, Buray, Cem Adrian, Deniz Tekin, Evdeki Saat, Gece, Gökçe, Jabbar, maNga, mor ve ötesi, Nilipek., Rashit, Sattas, Selin, Simge Pınar, Sufle, Şanışer, TNK, Vega ve Yalın’lı şarkılar pek konuşulacak.
Kargo, 30 yıllık geçmişinin en bilindik şarkılarından 23’ü bu saygı albümünde yer alıyor. mor ve ötesi “Boğaziçi”, Jabbar “Sonbahar”, Nilipek. “Ayrılık Şarkısı”, Simge Pınar “Sen Uyurken” ve Şanışer “Bad’lik Amiri”ni seslendiriyor ilk bölümde. İlk gençlik dönemi benim gibi 2000’lerin başına denk gelenlerin ezbere bildiği birçok şarkıyı yeni sesler, yeni düzenlemelerle dinlemek başka yerlere ışınladırdı. Yeni neslin belki de ilk kez dinleyeceği şarkıları zamanında hissettirdikleriyle anımsadım elimde olmadan. O ilk isyanlar, asilikler, hayal kırıklıkları, mutlu anlar...
“Boğaziçi” mor ve ötesi’nin tarzından pek uzakta değil, “Sen Uyurken”i Simge Pınar’ın vokaliyle dinlemek farklı ama lezzetli geldi, Jabbar’ın kendi stilinden ödün vermediği “Sonbahar”, Şanışer’in kendine yaklaştırdığı “Bad’lik Amiri” ve Nilipek.’ten o sakin duruşuyla modernleşmiş “Ayrılık Şarkısı”nı yadırgamadım.
Bunu da başarmak pek kolay değildir hele de böyle köklü grupların içlerde derinleşmiş şarkılarını söylerken...
Kısacası üzerine iyi düşünülmüş bir albüm geliyor. 2 haftada bir beşer şarkı ile sırasıyla 2 Şubat’ta Buray, Cem Adrian, Deniz Tekin, GECE, TNK; 16 Şubat’ta Evdeki Saat, Rashit & Gökçe, Sattas & Selin, Sufle, Vega; 1 Mart’ta ise Aleyna Tilki, Barış Demirel ft. Abkountry, Batu Akdeniz, maNga, Yalın yorumları müzikseverlerle buluşacak. Parça parça da olsa keyfiniz yerine gelecek.

Haberin Devamı

İlker Kaleli’ye hayırlı olsun demeli

Haberin Devamı

İlker Kaleli bir süredir müzik çalışmaları yapıyordu. Sıla’nın son albümünde “Metelik” şarkısının bestesine imza atan Kaleli, bu kez kendi adıyla “Harami” isimli bir şarkı yayınladı. Son dizisi “Kara”da ilk kez duyulan ve aynı akşam online müzik dinleme platformlarında yerini alan “Harami”yi dinlerken Kaan Tangöze şarkısı duymuşum gibi bir an yaşadım. Vokal tekniği ve sözleriyle Tangöze’yi o kadar anımsattı ki dinlediğim şarkıya tekrar bakma gereksinimi duydum. Kaleli’nin sadece yetenekli bir vokal olarak değil iyi bir müzisyen olarak da bu alanda sesini sıklıkla duyuracağını düşünüyorum. Bakalım gelecek neler gösterecek.

Radar: Alara Elmas

Daha önce iki single çalışması yayınlayan Alara Elmas bu kez “İmkansızın Şarkısı” adlı parçasının akustiği ile karşımızda. Aranjesi Gürol Ağırbaş imzası taşıyan ve Ömer Öz’e ait şarkının orjinali de akustiği de Alara Elmas’ı radarınıza almak için büyük bir neden. Opera eğitimi bulunan Elmas’ı derhal dinlenecekler listenize kaydetmenizi öneririm.

Haberin Devamı

Söz-Müzik: Serra Arıtürk

Bu haftanın bir başka oyuncu-şarkıcı ismi ise Serra Arıtürk. Ekranlardan tanıyanların pek bilmediği müzik kariyeri başarılı adımlarla ilerleyen bir başka isim desem yanlış olmaz. “Yalnızlık Hikayesi” adını verdiği şarkısında kırık kalplere tercüman olacak. Arıtürk’ün söz ve müziğini şarkının düzenlemesi ise YGA (Görkem Arslan) imzalı. Vokal olarak fark edilmesini ne zamandır umduğum Arıtürk’ün yeni işleri ise merak ettiklerim arasına giriyor.

8’de 8

Emir Taha, yeni EP’Si “Mazza Meze”yi yayınladı. R&B ve lo-fi’yi Anadolu dokunuşuyla bezeyen Taha’nın 3. EP’sinde 8 şarkı yer alıyor. “Off Days”, “Baby feat. Murda”, “Astigmat”, “Lades”, “Kalp Çare Arar”, “Sakin”, “Uzak Dur”, “Abis” ve “Günün Birinde feat. Güneş” ile resmen parlıyor. 8 şarkının 8’inin de hit kumaşına sahip olması Taha’nın yolun başında kariyerinde sağlam ilerlediğinin göstergesi.

Haberin Devamı

Yeni bir boyut

Barış Demirel, Özdemir Erdoğan’ın çok sevilen eseri “Aç Kapıyı Gir İçeri”yi yeniden yorumladı. Trompet sanatçısı Demirel, düzenlemesini yaptığı şarkıyı 2024 model olarak yeniden ele alıyor ve şarkıya bir boyut daha kazandırıyor.

Emin adımlar

İkilem’in yeni şarkılarını yakından takip ediyorum. Bu yıl yayınlayacakları “Ne Mutsuzum Ne De İyi” isimli EP’lerinin üçüncü şarkısı “Vazgeçtim Kendimden”i dinleyiciye sundular. İkili, söz ve müziği Serhat Karan’a ait olan şarkıda çıktıkları yolun hakkını veriyor. Kendilerinden beklenen alternatif pop- rock eksenine sadık kalarak emin adımlarla ilerliyorlar.

Rock esintisi

Hiko Hikmetov’un yeni şarkısı “Zaten”; dört şarkılık bir serinin finali olma özelliği taşıyor. Bir ilişkinin bitişini aktaran Hikmetov, sözü ve müziği kendisine ait şarkıyı kendisi gibi müzisyen dostu Vincent Baykal Ada’ya emanet etmiş. Şarkıda bir 2000’ler rock grubu havası aldım, o esinti pek güzel geldi.

Ne dinledim

Haberin Devamı

∆ Ahmet Ali Arslan, Gülinler- “Oyun”
∆ Jehan Barbur- “Duy Diye”
∆ Akın Sevgör- “Leftovers”
∆ Şenceylik- “Gönlümün Balkonu”
∆ Mahmut Orhan, Ribale Wehbe- “Andalusian”
∆ Motive- “pVg”
∆ Paptircem- “Kaybettim Yirmilerimde”

Yazarın Tüm Yazıları