Albüm dönemi başladı

Single devrine kısa bir ara veriyoruz. Bu hafta çıkan yeni albümlerle soğuk havalarda kendimize sıcak bir ortam yaratıyoruz.

Haberin Devamı

Ebru Gündeş- “Aşığım Hâlâ”

Ebru Gündeş, yeni albümü ‘Aşığım Hâlâ’yı nihayet yayınladı. 16 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı Şebnem Sungur ve Gökhan Tepe’nin imza attığı “Vakitsiz Geldin” olarak seçilmiş. Albümde ise yok yok. Ayla Çelik, Birkan Şener, Ceyhun Çelikten, Çağrı Telkıvıran, Emirkan Sitane, Gökçe Turan, Gökhan Tepe, Gökhan Türkmen, Hakkı Yalçın, Mansur Ark, Meral Turan, Mert Carim, Murat Yeter, Mustafa Ceceli, Nezih Üçler, Oğuzhan Koç, Serdar Arslan, Serhat Karan, Sıla Gençoğlu, Sinan Akçıl ve Şebnem Sungur’un şarkıları var. Albümdeki şarkıların düzenlemeleri ise Alper Atakan, Ceyhun Çelikten, Çağrı Telkıvıran, Gürsel Çelik, Mustafa Ceceli, Ozan Doğulu ve Serkan Ölçer imzalı. 58 dakikanızı ayırıp dinlediğiniz bu albümde hit kumaşına sahip şarkılar da göze çarpıyor. “İki Nefes”, “Bembeyaz” ve “Aşığım Hâlâ” gibi... Gökhan Türkmen’den dinlediğimiz “Mahşer”i de bir başka söylemiş, hakkını vermek lazım.

Haberin Devamı

Buray- “Al Senin Olsun Dünya”

Buray, 14 şarkıdan oluşan albümünü yayınladı. Bilirsiniz ki sanatçılar albüm öncesinde single çıkarır. Ama Buray, 14 şarkıyı hiç bekletmeden sevenlerine armağan etti. Buray ve Gözde Ançel şarkılarının yanı sıra albümde Emrah Karakuyu, Fikri Karayel ve Cem Belevi gibi isimlerin de besteleri yer alıyor. Bir türe bağlı kalmayarak her telden çalan Buray’ın albümü günümüz radyo playlist’i gibi hit adayı birçok şarkıyı barındırıyor. “Düştüm Durdum”, “Kibrit” ve “Gözlerimi Kuruttum” ilk gözüme çarpan şarkılar ama her zaman olduğu gibi Gözde Ançel ile yaptığı iş birliğinden uzun vadede çok verim alacak Buray.

Deniz Tekin- “Yüzyıllardır Aynı Dert”

Deniz Tekin’den beş yıl sonra yeni bir albüm geldi. “Yüzyıllardır Aynı Dert” adlı albüm; 13 şarkıya sahip. Ayrıca geçtiğimiz beş yıl içerisinde Tekin’in müzikal olarak nereden nereye geldiğinin en bariz kanıtı. Tüm söz ve müziklerin Deniz Tekin imzası taşıdığı uzun çalarda düzenlemelerde Tekin’e, Efe Demiral, Kunter Kınacı ve Berkan Tilavel eşlik etti.
Tüm ilhamını sokaktan ve deneyimlerden alan sanatçı, baştan sona bir hikaye anlatıyor albümünde.
Dinleycinin tüm şarkıları hemen sevmesi ise imkansız... Bu çalışma dinlerken biraz emek biraz da sabır istiyor. “Susarak”, “Yarın Değilse Bile Bir Gün”, “Gölgeler” kulakta kendine ilk yer bulan şarkılar. Albümün bitişi ise çok manidar; “Ben Bir Gofret Değilim”. 2023 model riskleri sırtlanan ve sözünü sakınmayan Deniz Tekin’i çok sevdim, buradan devam etmeli.

Haberin Devamı

Genç Caz+ - “3”

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen ve bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, Genç Caz+ projesinin üçüncü albümünü yayınladı. Albümde 30 yaşın altındaki genç müzisyenlerden oluşan 6 müzik grubunun kendilerine ait ve daha önce yayımlanmamış birer özgün besteleri yer alıyor. Bu yıl 21. yaşına giren Genç Caz+ programı için yapılan başvurular arasından seçilen gruplar ve solo projeler, tarzlarına göre eşleştirildikleri deneyimli müzisyenlerle birlikte çalıştı.
Eggmann Quartet’e Volkan Öktem, BÜMK Orkestra’ya Korhan Futacı, Keskin Band’e Okan Kaya, Zonda 4’e Ayşe Tütüncü, Projektiles’a Selen Gülün, Esra Gürçay Quartet feat. Peter Shalamov’a ise Önder Focan prodüktör olarak destek verdi. Projektiles’ın “Şeytan Pazarı”, Esra Gürçay Quartet feat. Peter Shalamov’un “For Next Season”ı, Zonda 4’ün “Time Invariant”ü, BÜMK Orkestra’nın “Did I Fall?”u, Eggmann Quartet’in “Crowded Windows”u ve Keskin Band’in “Gökyüzü” şarkısının yer aldığı albüm tam şu an açıp dinlemeniz gerekenlerden. Hepsi birbirinden iyi!

Güneş- “POP”

Haberin Devamı

Güneş ikinci albümü için “POP” adını seçti. Albüme adını veren “POP”, “Mahvet”, “Bayadır Keyfim Yok” ve “1999”da söz ve müzik imzası ise başarılı müzisyen Güneş’e ait. Yeni şarkıların aranjör koltuğunda ise The Ironix, Berkin Laleli (LLL), Ateş Berker Öngören, Alper Çakır ve Spake oturuyor. Albümden daha önce 6 şarkı yayınlandı ve milyonlar ligine ulaştı. Yeni şarkılarından ise en çok “Mahvet”i sevdim. Güneş’in bu albüm öncesinde tüm şarkılarını görünür kılma çabasını da... Böylece dinleyiciye ulaşmamış şarkı kalmamış olacak.

Yangın- “Plastik”

Yangın grubunun post punk’ı günümüze getirdiği albümü “PLASTİK” yayınlandı. Her gencin geçirdiği farkındalıkları, çatışmaları ve sancıları 11 şarkıda toparlayan albüm, alternatif rock sevenleri de tatmin edecek. “Düşerdi Yıldızlar”, “Bir Yaz Daha Bitti”, “Arabesk” ve “Pembe Tatlı İftira” gibi şarkılarıyla hızlıca keşfedilmeliler. Kalabalıkları mutlu edeceğine eminim!

Haberin Devamı

Bırakın öveceğim

Paptircem’i ayrı severim ama öyle bir şarkı çıkardı ki bir süre öveceğim. Sözü müziğe kendisine ait olan “Öl İçimde’”nin prodüktörlüğünü Şener Ergin üstlendi. Şarkı melodisiyle, sözleriyle, ruhuyla, kendi sesini koro olarak kullanmasıyla baştan sona Paptircem’in kariyerinde bambaşka bir yere oturuyor. Sözlerin vuruculuğu ise kalbinize saplanıyor.

Acı verdi

Robbie Williams’ın mini dizi şeklindeki belgeselini izleyenlerdenim. Williams’ın olaylı 90’lı yılları, söz ve besteleri birlikte yazdığı Guy Chambers ile yollarını ayırışı gibi dönüm noktalarına şahit oluyorsunuz. Ama en çok iç çamaşırıyla kendini izlerken verdiği tepkilere kitlendim. Hem başına gelenleri hatırlıyordu hem de başka birinin hayatını izliyor gibiydi... Belgeselde onun gözünden 30 yılını izlemek yer yer de acı vericiydi.

Ne dinledim

Haberin Devamı

· Fikri Karayel- “Daha Süper”
· Burak Bedirli, Çağan Şengül- “Acın Ezberim”
· Motive, Pango- “Lacivert”
· Can Kazaz- “Önce Sessizlik”
· Kum, Holistik Tsunami- “Takvim Kız”
· Çakal, Teoman- “Beni Her Yerden Engellemiş”

 

 

Yazarın Tüm Yazıları