Uzun Hikaye

Geçtiğimiz akşam yarın çıkacak olan yeni Deniz Seki albümü

Haberin Devamı

‘Uzun Hikaye ‘nin şarkılarını Seki’nin ev sahipliğinde hoş bir gecede hep beraber  

Uzunca bir aradan sonra çıkaracağı yeni albümünün heyecanı her halinden belli olan Seki , tıpkı yeni çalışmasına verdiği isim gibi ayrı kaldığı zamanların uzun hikayesini şarkılarında anlatmış. Alışılmış Deniz Seki tarzını koruyan şarkıcı,  albümde söylediği slow şarkılarla dinleyenleri duygusal olarak fena hırpalayacak gibi gözüküyor. Özellikle kardeşi Serkan Seki ile birlikte seslendirdiği şarkıya herkes dikkat etsin derim.

Uzun Hikaye

Sezen Aksu’nun ‘ Gidemem ‘ şarkısını yeniden yorumlayan Seki , ayrıca Ahmet Kaya’nın ‘ Nerden Bileceksiniz’ şarkısına öyle bir cover yapmış ki  dinlerken tüyleriniz diken diken olacak.

Haberin Devamı

Slow ve orta tempolu şarkıların ağırlıkta olduğu albümde Deniz Seki sessiz kaldığı zamanların uzun hikayesini şarkılara serpiştirmiş. İlk albümüymüş gibi heyecanlı olan Seki’nin

 ‘ Uzun Hikaye’si yarın çıkıyor.

Uzun Hikaye

Evelallah

Çağın Bodur çoğunuzun bilip sevdiği şarkılarda imzası olan genç bir müzisyen. Hem besteci hem de söz yazarı olan Çağın, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı ilk solo şarkısını geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardı.

Toygar Işıklı'nın "Hayat Gibi, "Sen Eşittir Ben", "Sen Bilirsin", "Ben Kötü Biri Değilim" ve Betül Demir'in "Anlat Anlat"ı Çağın’ın işin mutfağında yaptığı şarkılardandı. Şimdi o mutfaktan çıkarak, söz yazarı ve besteci kimliğine solistliği ekliyor. Genç müzisyenin zaten sosyal medyada çalışmalarını takip edip  dinleyen kemik bir kitlesi vardı. Bu yeni şarkıyla kitle genişleyecek ve Çağın’ın müziğine yeni dinleyiciler katılacak diye düşünüyorum.

‘Evelallah’ şarkısının düzenlemesi Kerem Ozan Şahin’e ait. Şarkı günümüz şarkılarında çok az rastladığımız ve hasret kaldığımız 90’lı yılların Türk Pop Müziği’nin sıcak ve samimi havasını estiriyor. Tüm bunlar Çağın’ın güzel vokaliyle birleşince ortaya tertemiz bir iş çıkmış.

Haberin Devamı

Şarkıya çekilen video klip çalışmasında yine hasret kalınan dost meclisinde sofra muhabbetlerine tanık oluyoruz. Çağın aynı zamanda iyi bir aşçı olduğu için klipte o mesleğine bir selam yollamış. Arayı soğutmadan diğer şarkılarını müzikseverlerle paylaşacak olan Çağın’ın sadece orta tempo duygusal şarkılar yapacağını düşünmeyin , yelpazesi oldukça geniş olan müzisyenin farklı türlerde şarkılarla şaşırtacağına eminim.

Uzun Hikaye

Aslında Yok

Bu hafta bir başka yeni şarkı önerim Emre Atabay’dan geliyor. Emre, Amerika’da Mercury Lounge, Crash Mansion, Drom gibi sahnelerde şarkı söyledikten sonra, 2015 yılında Türkiye’ye dönüp ilk olarak “Yok Sana” ve ardından “Deli Gibi” çalışmalarını piyasaya çıkarmıştı.  

Haberin Devamı

Şimdi söz , beste ve düzenlemesi kendisine ait olan “Aslında Yok” isimli şarkısını çıkaran Emre , pop rock türlerini iyi harmanladığı şarkısında çok sevdiğim Maroon 5 grubunun esintilerini buldum. Türkiye’de bu tarz işler çok az yapılır oldu. Bu yüzden Emre’nin var olan formülleri bir kenara bırakıp gönlünün istediği yolda yaptığı şarkılara bir kulak verin derim. Tek düze ilerleyen işleri bir kenara bırakıp arada böyle nefes aldıran şarkıları insanların duymaya ihtiyacı var.

 Uzun Hikaye

90’lardan 3 kadın vokal

Bilenler bilir ben 90’lı yılların yerli yabancı müziklerine aşık bir insanım. Ülkemizde müziğin şaha kalktığı o devrede çıkan her albüm bu yüzden ben dahil o zamanlara şahit çoğu kişi için kıymetlidir. Bu ay içinde 90’lı yıllardan 3 ismin çalışmaları müzikseverler ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Emel Müftüoğlu , Reyhan Karaca ve Bendeniz bu ay bize sürpriz yapan isimler. Emel Müftüoğlu, söz ve müziği Halil Koçak , düzenlemesi Okay Barış imzası taşıyan “ Gündem Yaratayım mı?” isimli sıfır kilometre eğlenceli bir şarkı ile karşımızda. Emel’den yeni şeyler duymak çok keyifli. Umarım devamı gelir. Şarkının video klip çalışmasını uzun yol arkadaşı ve çoğu videosunda imzası olan Deniz Akel yönetmiş.

Reyhan Karaca 90’lı yıllardan bu yana hiç ara vermeden üretmeye devam eden bir şarkıcı. Art arda single çalışmaları ile sevenlerini kendisinden mahrum etmeyen Karaca ,  “ Umarsız “ isimli şarkısıyla 10 Aralık’ta yeniden aramızda. Şarkıyı çıkmadan dinlemiş biri olarak can acıtan sözlerle bezeli imkansız aşkı anlatan saf bir pop şarkısı geliyor diyebilirim. Videosu Amerika’da Isaac Angel yönetmenliğinde çekilen ‘Umarsız’ ile başka bir Reyhan Karaca karşımızda olacak.

Haberin Devamı

Son olarak yılan hikayesine dönen ve ne zaman çıkacağı merakla beklenen Bendeniz ‘in en iyilerini topladığı “Best of” albümü ilk bölümüyle piyasaya nihayet çıktı. Müzikseverlerle 25 yıl önce ilk kez buluştuğu ’Ya Sen Ya Hiç’ şarkısından, klasikleşmiş ‘Güvendiğim Dağlara’, ‘Ağlayayım Mı’, ‘Müjdeler Ver’ şarkısına kadar 12 hit parçadan oluşan ‘Best Of’ albümünde Bendeniz’e vokallerde Hazal ve Ümit Sayın eşlik etmiş. Şarkıları dinlerken adeta bir Bendeniz konserindeymiş hissine kapılıyorsunuz. Akustik aranjelerle orijinallerine mümkün olduğunca sadık kalınan şarkılarda geçmişe çok keyifli bir yolculuğa çıktım. Canlı canlı çalınan alt yapılar gerçekten şarkıları yeniden şahlandırmış. Bendeniz’in vokali yıllar sonra yine aynı tınlayınca anılar daha net canlanıyor.

Rober Hatemo

Bu hafta Rober Hatemo ile yeni şarkısı “ Canına Okuyacağım”ı konuşmak üzere buluştuk. Bir Ferdi Tayfur coverı olan şarkının ilgi görmesinden memnun olan şarkıcı ile geçmişten günümüze merak ettiklerimi sordum.

Müzik kariyerinde yaşadıkları , starlık kavramı ,Yıldız Tilbe ile olan dostluğu ve neden bir süre müzikten uzak kaldığı konusunda ilginç detaylar anlattığı sohbetimizi Hürriyet TV’de ‘Serhat’la Kayıttayız’ programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları