Selena’nın dünyası

Hafta sonu Selena Gomez’in hayatından kesitler içeren filmini izledim. Dışarıdan ışıltılı gözüken hayatın arka planında yaşananları gözler önüne seren yapımda Selena’nın iç dünyasında kopan fırtınalara şahit oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Yönetmen Alek Keshishian Selena Gomez'in sahne ve özel hayatının altı yıllık bölümünü takip etmiş. Film boyunca Gomez’in iç dünyasına derin bir yolculuk var. Kendi ağzından psikolojik durumunu anlatan şarkıcının sıkça pes etme noktasına geldiğini görüyorsunuz. 

Genç yaşta çıkılan bu zorlu yolculuk için çelik gibi sağlam bir sinir sistemine sahip olma gerekliliğini anlıyor insan. Filmde ünlü olmak isteyen ve bu dünyanın hep pembe olduğuna inananların suratına tokat gibi çarpan sahneler var. 

Yönetmen Alek Keshishian 90’lı yıllarda ilk olarak Madonna’nın turne hayatını ve geri planda yaşananları gözler önüne serdiği “ Truth Or Dare’ filmi ile o dönem çok ses getirmiş ve olay olmuştu. Keshishian yıllar sonra aynı konseptin 2022 versiyonu ile Selena’nın dünyasını seyirci ile buluşturmuş. 

Haberin Devamı

İzlerken Selana için üzülsem de sorunlarının üstesinden gelebilecek kapasitede olduğunu görünce bir nebze rahatladım. Şöhret ateşten gömlek dedikleri şeyi doğrular örnekler verilmiş olan Selena Gomez’in ‘My Mind And Me’ filmini merak edenlere öneriyorum. 

Sosyal medya Madonna’yı bozdu mu? 

Gün geçmiyor ki Madonna’nın sosyal medya paylaşımları olay olmasın ve tartışma yaratmasın. Kendisi dijital dünyada istisnasız her gün kendinden söz ettirecek bir şey bulup paylaşmayı çok iyi biliyor. 

İlk zamanlar İnstagram hesabı olmayan ve gizemli hayatını koruyan Madonna, daha sonra sosyal medyaya bir girdi pir girdi. Başlarda masum paylaşımlar yapıyordu. Son yıllarda ise dozu arttırarak paylaştığı şeylerle ortalığı bir hayli karıştırmaya başladı. 

En çok yapılan eleştiri Madonna’nın bu paylaşımlarla kariyerini ve ismini zedelediği yönünde oldu. “ Sen Madonna’sın ne işin var böyle filtreli paylaşımlarla? ” diyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Ben de eleştiren taraftaydım ama düşününce aslında ortada büyütülecek bir durum olmadığını gördüm. Sonuçta bahsettiğimiz kişi Madonna. 

Yeni düzende aslında Madonna hala eski Madonna. 80’li ve 90’lı yıllardaki asi, olana bitene kafa tutan, dalga geçen halini şu an sadece sosyal medya hesapları ile gösteriyor. Yani Madonna hala aynı Madonna. Ona yapma etme diyenlerin sınırlarını tıpkı kariyerinin en başında olduğu gibi zorlamayı seviyor. 

Haberin Devamı

Serzenişim var 

Eskiden televizyonda yeni çıkan albümlerin performanslarını izleyeceğimiz, sohbetlere ortak olacağımız gece programları olurdu. Şimdi öyle programları mumla arar olduk. Keşke televizyon kanalları müzik ağırlıklı programlara tekrar ağırlık verse. Şarkıcılar çıkıp albümlerini tanıtsa. 

Bu isteğimin yeni nesil televizyon dünyasında çok kabul görmeyeceğinin farkındayım. Malum artık dijital platformlar var. Herkes orayla yarıştayken müzik programlarının çok fazla getirisi yok. Ne olursa olsun ben eski geleneklerin televizyonlarda devam etmesinden yanayım. Fena mı olur canlı orkestralı albümlerin konuşulduğu programlar çoğalsa?

Yazarın Tüm Yazıları