Sarı Yaz

Duygu Soylu, ‘ Kara Elmas’ albümünün tadı hala damaktayken şimdi yeni teklisi ‘Sarı Yaz’ ile kulakların pasını silmeye gelmiş.

Haberin Devamı

Sözleri Ceylan Ertem'e, bestesi Duygu Soylu ile Nedim Ruacan'a ait olan şarkı, sonbahara geçiş yaptığımız şu günlerde melankolik hallerimize eşlik edecek türden bir çalışma olmuş. 

Hüzünlü şarkıların etkileyici anlatımına aşık dinleyiciyi hemen avucunun içine alacak olan şarkıda Duygu Soylu’nun duygu yüklü tertemiz vokali yine mest ediyor. 

Şarkının yazarı Ceylan Ertem ‘ Sarı Yaz’ için “ Biraz aşk acısından perdelerini aylarca açmayan karanlıktaki Safiye Ayla, biraz ‘aşk için ölmeli aşk o zaman aşk’ diyen Sezen, biraz ‘ben ayrılamam sen beni bırak’ diyen Aysel, biraz da biz. ” demiş. ‘Sarı Yaz’ Doğulu Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicisini bekliyor. 

Bir Ateşe Attın Beni 

Farklı tatlar barındıran, orijinal melodisi deforme olmamış, dinlerken heyecanlandıran coverlar bir başka güzel oluyor. Ceren Gündoğdu, Kamuran Akkor’un 80’li yıllarda ses getirmiş hit şarkısı ‘Bir Ateşe Attın Beni’yi tam da yukarıda bahsettiğim gibi yeniden farklı bir lezzet ile yorumlamış. 

Haberin Devamı

Sözü Ali Tekintüre’ye, müziği Özcan Ertok’a ait şarkı, Onur Betin prodüktörlüğünde elektronik müzik ve Ceren Gündoğdu’nun kendine has yumuşak vokali ile yeniden hayat bulmuş. 

Böyle çalışmaları yeni kuşak dinleyicinin dikkatini çekmesi açısından değerli buluyorum. Doğru yapılmış işlerle hem şarkının yapıldığı dönemi hem de şarkıyı seslendiren değerli isimleri tanıtarak geçmişle günümüz arasında güzel bir köprü kuruyor. 

Bu arada yeni gelmişken Ceren Gündoğdu’nun da yer aldığı ünlü Broadway müzikali " Sidikli Kasabası Müzikali "nin övgü dolu yorumları gözlerden kaçmıyor. Oyunu hala izlemediyseniz Kasım ayında tekrar perdelerini açacakmış. 

Daniska’dan yeni albüm 

Daniska grubunun 2019 yılında çıkardığı ‘ Mış Gibi’ isimli albümde yer alan ‘Gecesini Arar ‘ı severek dinlemiştim. Genel olarak albümdeki şarkıların enerjisi, alt yapılar özlenen tatları barındırıyordu. 

Daniska şimdi yeni çalışmaları‘ Keşke Meyhanesi’nde keyifli bir konsept ile karşımızda. Albümde akustik ağırlıklı olan ve sanki yanınızda size eşlik ediyormuş hissi veren şarkılardaki samimi enerjiyi hemen hissediyorsunuz. 

Haberin Devamı

Gruba bu albümde Eylem Atmaca, Ümit Besen, Yaşar, Hüseyin Turan, Hüsnü Arkan, Daniska, Canikolar ve Nuri Harun Ateş konuk olmuş. Keşke Meyhanesi’nde bu güzel isimlerle sofraya oturup şarkıları ile efkarlanacaksınız. 

Albümden kliplenen ve Nuri Harun Ateş’in seslendirdiği ‘ Bu Şarkı Bitmeden Gel’, Türk Müziği sazları ile lezzetli bir alaturka hava estiriyor. Nuri Harın Ateş’in yağ gibi akan vokali ile parlayan şarkı sizi uzaklara götürüyor.

Yazarın Tüm Yazıları