Mümkansız

Özgün ile 2020 yılında ‘Serhat’la Kayıttayız’ isimli programım için buluştuğumuzda kendi yapım şirketi EDZ Müzik ile ilgili planlarından ve yeni prodüksiyonlarından bahsetmişti. O zamandan bu zamana hız kesmeden üretime devam eden Özgün, 2021’in son günlerinde tempolu bir şarkı ile bizi yeni yıla hazırlıyor.

Haberin Devamı

Sözleri Ferhat Yaşrin’e, bestesi Esad Fidan’a, düzenlemesi ise Gürkan Kömürcü’ye ait olan “Mümkânsız”ı geçtiğimiz günlerde çıkaran Özgün, hip hop’a göz kırparak kendi tarzına güzel bir çeşitlilik katmış. Özgün’ün yeni şarkısı yine radyolarda sık çalınacak, enerjisi yüksek bir iş olmuş. 

Ellerin Uzansa 

Dünya olarak içinde bulunduğumuz zor zamanların bizi hayatı daha derinlemesine sorgulamaya ittiği şu dönemde Ufuk Beydemir’in son şarkısı ‘Ellerin Uzansa’ ile adını koyamadığımız duygulara tercüman olmaya gelmiş gibi. 

İnsanın insandan gün geçtikçe uzaklaştığı, samimiyeti mumla aradığı bir ortamda ‘Ellerin Uzansa’ hem derde ortak oluyor hem de hayata bir yerinden tutunmanın gerekliliğinin altını çiziyor. 

60’lar ve 70’ler ekipmanlarıyla kaydedilmiş olan şarkı o ruhu gayet güzel aktaran soundu ile ışıl ışıl parlıyor. Söz ve müziği Ufuk Beydemir’e ait olan ‘ Ellerin Uzansa’nın prodüktörlüğünü ise Ufuk Beydemir ve Abdulkadir Çığşar yapmış. 

Haberin Devamı

Haftanın yenisi 

Aslı Sivri'nin ‘Yara’ isimli şarkısı bu haftanın yenilerinden. Söz ve müziği Oğuzhan Çarklı'ya, düzenlemesi ise Honey Wave'a ait olan şarkı Aslı’nın müzik dünyasına ilk merhaba dediği çalışma. 

Her gün yeni bir şarkı ve ismin yer aldığı bu zorlu müzik dünyasında Aslı’nın şansı açık olsun diyelim. Müzik çalışmalarının yanında aynı zamansa bilgisayar mühendisliği öğrencisi olan Aslı’nın r&b türünde olan yeni şarkısı ‘Yara’, yeni yorumlar duymak isteyenlere tavsiye edilir. 

Kostüm derdi 

Geçtiğimiz haftalarda kadın şarkıcılarımızın sahne kıyafetleri çok konuşuldu. Kıyaslamalar, kim daha cesur soruları ve halkın oylamasına sunulmalar derken mevzu iyice büyüdü. Eleştirenleri anlamak mümkün değil. Sahne görsellik ister. Kıyafetler önemlidir. Kimisi öncelik sırasına kostümleri koymaz kimisi koyar. Neden her konser sonrası kadın şarkıcıların giydiği kıyafetler bu kadar olay oluyor çözemedim. 

Bir hafta boyunca hem sosyal medyada hem de televizyonlarda kıyafetlerin tartışıldığına şahit oldum. Konu hakkında bilgisi olan olmayan yorumlarını bol keseden paylaştı. 2021 yılında işi sahne olan insanların kıyafetlerinin bu kadar konuşulup masaya yatırılması bana biraz abartı geliyor. Jennifer Lopez giyse beğenirsiniz diyenlere hak vermemek elde değil. Nedense mevzu bizim şarkıcılarımıza gelince pusuda bekleyen eleştiri okları birer ikişer fırlatılıyor. 

Kısa kısa 

Haberin Devamı

Onur Özdemir yıllar sonra Sakin severleri yeniden heyecanlandıran konser serisine başladı. İlk olarak İstanbul’da izleyici ile buluşan Sakin’in mini turnesi hız kesmeden devam ediyor. Onur’un kafasında ilerleyen zamanlarda hayata geçirmeyi planladığı güzel sürprizler olduğunun müjdesini vereyim. 

İrem Derici ve Genco Ecer’in birlikte seslendirdiği ‘Konu O Olunca’ bu cuma tüm dijital platformlardaki yerini alıyor. Şarkısından videosuna üzerinde titizlikle çalışıldığına bizzat şahit olduğumu bu düet adından fazlasıyla söz ettireceğe benziyor. Buram buram r&b vokallere ve melodilere hazırlıklı olun.

Yazarın Tüm Yazıları