Heyecan kalmadı

Eskiden sevdiğimiz ünlü insanlara dair çok fazla detay bilmezdik. Ne kadarı sunulursa o kadarıyla bir fikir sahibi olurduk. Yıllar sonra dünya olarak geldiğimiz noktada şu an ünlü isimlerin her anlarına şahit durumdayız. Sosyal medya ağları sayesinde dün gece neredeydiler, ne giydiler, kiminle beraberdiler tüm cevaplara anında ulaşıyoruz desek yalan olmaz.

Haberin Devamı

İşin pek fazla gizemi kalmadı anlayacağınız. Bir konsere gittiğimizde bizi nelerin bekleyeceğini, hangi şarkıların söyleneceğini önceden sosyal medyaya anında düşen paylaşımlarla bilmek heyecanın yarısını götürüyor. Siz ne kadar görmeyeyim işin büyüsü bozulmasın deseniz de bir şekilde o görüntüler oradan buradan yine karşınıza çıkabiliyor. 

1993 yılında Madonna İstanbul’a Girlie Show turnesi kapsamında geldiğinde oradaydım. Ne sahneden, ne de hangi şarkıları söyleyeceğinden hiç haberim yoktu. Baştan sona gözümü ayırmadan her anını dolu dolu yaşadım. Herkes pür dikkat sadece gözleriyle o ana şahit oluyordu. O zamanlar cep telefonlarının ışıkları yerine slow şarkılarda yakılan çakmaklar vardı. 

Şimdi bir konsere gitmeden her detaya sahip oluyoruz. Gittiğimizde bizi nelerin bekleyeceğini bilmek bana can sıkıcı geliyor. Dünya gelişiyor, teknoloji ilerliyor, haber alma ağları fazla tamam da o heyecanı tam anlamıyla yaşayamamak ne olacak? 

Haberin Devamı

Zamanında hayatı merak edilen ünlüler şimdi tüm detayları sosyal medyalarından paylaşıyor.1993 yılında ne yapacağını bilmediğimiz Madonna’yı 2022 yılında TikTok dansı yapıp, evini gezdirirken görmek çok acayip geliyor mesela. Ne oldu o heyecan kısmı? Gizemli duruş? Efsane statüsüne gelmiş kişiler bile yeni düzene ayak uydurma telaşına düşmüşken, benim geçmişe özlem duyarak dertlenmelerim boşuna sanırım. 

Yıldız yağmurlu bir festival 

20-21 Ağustos tarihlerinde KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek olan İstanbul Cocktail Festival’de keyifli aktiviteler ve konserler katılımcıları bekliyor. Ben özellikle sahne alacak isimleri duyunca gitmeye karar verdim. 

İstanbul Cocktail Festival, Türkiye ve yurtdışından popüler kokteyl duraklarının en sevilen lezzetleri, ödüllü miksolojist ve gurmelerin atölyeleri, her damak tadına hitap eden gastronomi noktaları ve özgün butiklerin tasarımları festival alanında gelenleri bekliyormuş.  

Gelelim bu festivalde beni en çok keyiflendiren müzik performanslarına. Kenan Doğulu, KÖFN, Jakuzi, Aybüke Albere, Melis Güven, Mert Demir, Palmiyeler, Selin Geçit, Serel Yereli, Güneş ve daha birçok sanatçı İstanbul Cocktail Festivalde performanslarını sergileyecekmiş.

Yazarın Tüm Yazıları