Edis evde yok

Son albümü “ An “ ile büyük başarı elde eden ve art arda verdiği konserlerle yerinde durmayan Edis, evinin yolunu unuttu desek yeridir.

Haberin Devamı

Kimsenin şikayeti yok. Benim altını çizmek istediğim mevzu başka. Her konser sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı videolar gösteriyor ki Edis dansçıları ile beraber sahnenin her yerini kullanıp ciddi bir performans sergiliyor. 

 

Genelde Türkiye’de konserlerde açılış ve son şarkı haricinde şarkıcılarımız arkasındaki dansçılarla eş zamanlı dans etmez. Önemli olan basının çektiği ve televizyon ve gazetelerde yayınlanacak olan ilk üç şarkının görselleridir. Edis tüm konser boyunca baştan sona hem dans edip hem şarkı söylüyor ve enerji patlaması yaşadığı performansı ile sevenlerini kendisine hayran bırakıyor. Bu başarısının nedeni hepsini ünlü olmadan önce kafasında tek tek kurgulaması ile alakalı diye düşünüyorum. 

Haberin Devamı


Edis evde yok

İlk röportajını yaptığımız zamanlarda hayalinin gerçek anlamda bir show sunmak olduğunu , bunu öyle lafta değil icraat olarak gerçekten yapmak istediğini üstüne basa basa söylüyordu. Hayallerini teker teker gerçekleştirdiğini görmek bunları önceden bilen biri olarak beni mutlu ediyor. Edis içinde bulunduğu sektörün şifresini erken çözüp , kendini gayet güzel izole ederek kafasına koyduklarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bizi daha çok şaşırtacak.

 

Kısa kısa 

Koleksiyoner müzikseverlere müjde! Ayşegül Aldinç'in 90'lı yıllara damgasını vuran ve içinde ‘Sorma’ , ‘Gelmeyeceğim’ ‘Delip de geçer’ gibi efsane slowları barındıran ‘’ Benden Söylemesi / Sorma ‘’ albümü ilk kez plak formatıyla 6 Temmuz’da satışa sunuluyormuş. Son yıllarda yeni basımlar yapılırken birtakım hoşlukların olması koleksiyonerleri daha çok mutlu ediyor. Mesela müzik kariyerinin ilk plağı olması nedeniyle sanatçı için ayrı bir önem taşıyan bu albümün kapağında, Ayşegül Aldinç albümün ve şarkıların hikayesini kendi kalemiyle anlatmış. 

 

Haberin Devamı

Özgün’ün söz ve bestesi Ozan Güneysu , düzenlemesi Selim Öztürk’e ait olan “Hayalet” şarkısındaki gitarlar Los Angeles’ta Ramon Stagnaro tarafından çalınmış. Stagnaro, Andre Bocelli ve Celine Dion'a hem sahnede hem de stüdyo kayıtlarında eşlik eden bir müzisyen. Yaz aylarında serinleten melodisi altındaki payı olan bu değerli müzisyeninin adını geçirelim dedik.

 

Yalın’ın 12 Temmuz tarihinde dinleyici ile buluşacak olan şarkısının introsu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaşıldı. Ozan Çolakoğlu’nun aranjesini yaptığı şarkının bu yaz dans bizi dans ettirecek melodilerden birisine sahip olduğu belli oldu. Şimdilik ismi sır gibi saklanan ve sosyal medya’da #SBNO şeklinde paylaşılan şarkının ilk harflerinden tahminler ortalıkta uçuşuyor. Şarkıyı sabırsızlıkla bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Hande Yener şu sıralar konserden konsere koşuyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı konser trafiği oldukça yoğun olan Yener’in her an bir sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Boş bulduğu her vakti stüdyoda geçiren şarkıcı aynı anda birçok proje hazırlığı içerisinde olduğunu zaten söylemişti. Bunlardan hangisinin önümüzdeki günlerde dinleyeceğimizi hep birlikte göreceğiz.

 

Patron ile sohbet

Tuğba Özerk ile keyifli bir röportaj yaptık. Yeni şarkısı “ Patron “ ve sonrasında çıkacak projelerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Müzik , magazin , aşk konuştuğumuz ve Özerk’ten samimi cevaplar aldığımız sohbetimizin tamamını Hürriyet TV’de “ Serhat’la Kayıttayız “ programında izleyebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları