Canım

Göksel’in yeni şarkısı ‘Canım’, püfür püfür esen yaz rüzgarlarında kendinizi müziğin akışına bırakacağınız tertemiz bir dans şarkısı olmuş.

Haberin Devamı

Sözlerini Göksel’in yazdığı şarkının müziği Osman Şahin ve Göksel’e, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu’na ait. 

80’li yılların esintilerini buram buram hissettiğiniz ‘Canım’, Göksel’in vokali ile birlikte tamamlanan derli toplu bir çalışma olmuş. Göksel müziğine farklı dönemlerin tatlarını serpiştirme konusunda usta bir isim olduğunu bu çalışmasıyla bir kez daha göstermiş olmuş.

Şarkıyı dinlerken kendinizi disko topları ve lazerlerle dolu bir dans pistinde salınırken buluyorsunuz. Zamanında yeri göğü inleten ve 80’li yılların klasikleri arasına giren Laura Branigan’ın ‘Self Control’ şarkısının lezzetini aldığım şarkı, son zamanda çıkan yeni işlerin arasında ışıl ışıl parlıyor. 

Şarkının ruhunu olduğu gibi yansıtan ve 80’li yılların atmosferine göz kırpan video klip çalışmasının yönetmenliğini Elif Demiralp yapmış. SudieTuz ve Özlem Kaya’ya ait olan tasarım kıyafetler içinde Göksel’i izlemek ise ayrı bir keyif. 

Haberin Devamı

Uçmak İstedim 

Sözü ve müziği Onur Betin ve Ozan Çınar’a ait olan “Uçmak İstedim” elektro pop düzenlemesi ve Ozan Çınar’ın yer yer rock esintiler taşıyan vokali ile geçen haftanın dikkat çeken şarkılarından biri oldu. 

Aynı tornadan çıkmış , söz ve müziğin üzerine çok düşülmemiş ve önceliği popülerlik olan Tiktok şarkılarının istilası altında olan müzik piyasanın içinde eli yüzü düzgün işler bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. ‘ Uçmak İstedim’ sözü ve müziğiyle bu keşmekeş içinde farklı nefes olan iyi bir şarkı bana kalırsa. 

“Uçmak İstedim” ile ilgili Betin ve Çınar “Bazen anlık duygularla olduğumuz yerden olmak istediğimiz noktaya, sadece uçmak isteriz. Grileşen dünyada beyazlığımızın ayıp olduğu günler yaşıyoruz. Şarkıda ifade ettiğimiz şey de bu grileşen dünyadan, hislerden, kaçma güdüsü…” demiş. Şarkıya bir kulak verin. Sizi şarkı boyunca alıp başka diyarlara götüreceği kesin. 

Kısa kısa 

Disko, pop ve alternatif türlerin esintilerini içinde barındıran yeni Damla Durakçay şarkısı ‘ Keyfin Bilir’ yayında. Şarkının söz ve müziği Damla Durakçay , düzenlemesi ise Efe Yemez’e ait. 

Haberin Devamı

Dolu Kadehi Ters Tut’un yeni albüm öncesi dinleyicisini nelerin beklediği konusunda tüyolar veren yeni şarkılarından ‘ Bir Bildiğin Vardır’ geçtiğimiz hafta çıktı. Şarkı özellikle uzun yol araba yolculuğunda pek güzel gidiyor. Tecrübe ile sabit. 

İsyan bayrakları 

Geçtiğimiz hafta dost meclisinde müzik dünyasını masaya yatırdığımızda bazı konularda ortak isyanlarımız olduğuna karar verdik. 

Mesela her şarkıyı cover yapma durumuna çoğunluk takılmış durumda. Yerli yersiz klasikleşen şarkıları yeniden okuyunca ortalığı kesin sallar gazına kapılarak yapılan işlerin verdiği tahribattan şikayet çok. 

Bir diğer isyan ise gündemde popüler olan şarkı neyse, kendi tarzına uyar mı uymaz mı muhasebesi yapmadan o türe hemen zıplayan şarkıcılara. Her tür müziğin altından kalkarım iddiası maalesef her yorumcunun başarabileceği bir olay değil. Bazen sınırları zorlamak ortaya komik sonuçlar çıkarabiliyor. 

Haberin Devamı

İsyan listesi uzayıp gitse de ortak kanı bu devranın böyle devam edeceği ve eski müzikal işleri  daha çok mumla arayacağımız yönünde. Müzikteki yozlaşma çoğu yorumcu ve müzisyeni küstürdüğünden meydan ağırlıklı olarak kuru gürültü yapanlara kaldığından, donanımlı yorumcuların ve müzik insanlarının işleri güme gidiyor.

Yazarın Tüm Yazıları