Bu yazın şarkısı

2022 yazının şarkısı sizce neydi? Eskiden tek bir şarkı koca sezonu göğüslerdi. Son senelerde öyle lokomotif bir çalışma çıkmıyor sanki. Adaylar çok ama net bir şekilde ‘Budur!’ diyeceğimiz, kitleleri peşinden sürükleyen şarkı yok gibi. Popüler şarkılar mevcut ama beğeniler belirli kesimlere dağılmış.

Haberin Devamı

Bunun nedeni her gün fazla şarkı çıkması ve demlenmesine olanak vermeden 2 ay sonra bir yenisinin peşinden gelmesi olabilir mi? O kadar çok şarkı çıkıyor ki yeri geliyor arada kaçırdıklarımız olabiliyor. 

Geçenlerde bir arkadaşım ‘Artık insanlar şarkılara doydu. Yeni çıkan şeyler heyecan vermiyor.’ dedi. Bence o kadar net çizgiler çizmek yanlış. Heyecan veren başarılı işler yok değil. Maharet onları bu karmaşanın içinde bulup dinlemek. 

Malum artık müzik piyasası o kadar manipülasyona açık bir hale geldi ki dayatılanlar ve arada kaynayanların mücadelesi hiç bitmiyor. Bu çekişmeden sağ çıkıp dinleyicinin radarına giren kazanıyor. 

Anlayacağınız 2022 yazının birden çok kazanan şarkısı var. Tek bir şampiyon yok. Bana sorarsanız böylesi de güzel. Herkes kendi zevkine göre belirlediği şarkı ile gül gibi geçinip gidebilir. ‘Bu yazın şarkısı!’ başlıkları artık geçmişte kaldı. 

Haberin Devamı

Kraliçelerin sürprizi 

Geçtiğimiz cuma akşamı Beyonce ve Madonna sosyal medya hesaplarından paylaştıkları beklenmedik tanıtım ile müzik dünyasının gündemine bomba gibi düştü. 

Beyonce’nin ‘Break My Soul’ şarkısı Madonna’nın efsane hiti ‘Vogue’ ile birleşerek tadından yenmeyecek bir remix olarak müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 

Şarkının meşhur rap bölümünde Beyonce’nin seçtiği isimler, Madonna’ya gösterilen saygı gayet güzel olmuş. Madonna’nın kataloğundaki şarkıların böyle nokta atışı işlerde yeniden kullanımı sevindirici. 

Eleştiriye gelemeyenler 

Kimse kimseyi eleştiremez hale geldi. Fikirlerini söyleyen, kendine göre yanlış bulduğu noktalara dikkat çekenlere hemen ‘Kıskanıyor!’ damgasını vuruyor bazıları. Son zamanlarda müzik dünyasında bunun örneklerine sık rastlar oldum. 

Sosyal medyada düşüncelerini yazan şarkıcı, aranjör, prodüktörlere eğer karşı tarafın menfaatine ters bir cümle sarf edilmişse hemen saldırı halinde cevaplar geliyor. Bir sakin olun. Doğru dürüst tartışma ortamı neden sağlanamıyor? Niçin hemen üslup değişip hakarete geçiliyor? 

İşin içine yaş ortalaması gayet düşük hayranlar girince mevzu iyice çorba oluyor. Okuduğunu anlamayan, direk sözle saldırıya odaklı insanların katılımıyla düşüncelerini belirtenlere linç yapılması çok gereksiz. Bırakın müzik sektörünün içinde olan insanlar yanlış bulduğu konularda iki kelam edebilsin. Hoşunuza gitmeyen konularda ‘Kıskanıyor’ diyerek işin içinden çıkmak komik oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları