Bayıla bayıla

Bengü’nün yeni şarkısı ‘Bayıla Bayıla’ bana kalırsa yeni Bengü döneminin ayak seslerinden biri. Müzikal kariyerinde yenilikleri kendi müziği ile buluşturmayı bilen isimlerden biri olan Bengü, ‘Bayıla Bayıla’ ile farklı bir enerjiyi müziğine yansıtmış.

Haberin Devamı

Söz ve müziğine Oğuzhan Koç ve Çağrı Telkıvıran'ın imza attığı yeni Bengü şarkısının düzenlemesini Çağrı Telkıvıran yapmış. Şarkıda Bengü’nün vokali diğer şarkılarından farklı duyuluyor. Kendi konfor alanından çıkarak değişime kapılarını açan Bengü’nün bu yeni dokunuşlarını ben çok sevdim. 

Hem klasik Bengü tarzını koruyup hem de güncel olanı yeni şarkısında buluşturan Bengü’nün ‘Bayıla Bayıla’ şarkısının nakaratı hemen dinleyiciyi içine alıyor. Şarkının ilerleyen zamanlarda radyo ve dijital platformlarda sıkça dinleneceğini düşünüyorum. Konserleri son hız devam eden Bengü’nün diğer yeni şarkılarının mutfakta hummalı bir şekilde hazırlandığını not olarak buraya yazayım.

Sonralar

90’lı yıllardan itibaren çalışmalarını keyifle takip ettiğim Melis Sökmen yeni şarkısı ile öyle güzel bir sürpriz yapmış ki, uzunca zamandır ayrı kaldığım bir dostumla kavuşmuş kadar sevindim. 

Haberin Devamı

Kariyerinde her zaman altı dolu, müzikalitesi yüksek çalışmalara imza atan Sökmen, şarkılarından kliplerine dinleyicisinin yüzünü hep güldürdü. Şarkı ve albüm çıkarmadığı dönemde müzikten kopmayarak konser ve gece programları ile sevenlerini kucaklayan Sökmen, şimdi yeni şarkısıyla tekrar karşımızda. 

Söz ve müziği Sadettin Dayıoğlu’na düzenlemesi ise Aytaç Kart’a ait olan ‘Sonralar’ isimli yeni şarkıda özlenen Melis Sökmen vokalini dinleme şansına sahip oluyoruz. Orta tempolu, duygusu yüksek bir şarkı olan ‘ Sonralar’, Sökmen’in insanı uzaklara dalıp götüren yorumu ile dikkat çekiyor. 

Kendisine yakışır şık bir şarkı ile dinleyicinin karşısına çıkan Sökmen’in arayı fazla açmadan yeni şarkılarının devamının gelmesi dileğiyle. 

Karnı Büyük Koca Dünya 

Müzisyen ve enstrümantalist Coşkun Karademir’in 5 şarkıdan oluşan yeni EP'si ‘Kafi’ 20 Ocak’ta müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyormuş.

Türkülerimizi zamana uygun güncel, elektronik bir sound ile yeniden yorumlayarak, genç nesil ile buluşturmayı hedeflediğini söyleyen Coşkun Karademir’in çıkacak olan yeni albümünden ilk çalışma geçtiğimiz hafta çıktı.

Bir Muhlis Akarsu türküsü olan 'Karnı Büyük Koca Dünya'yı güncel yorumuyla çıkaran Karademir’in türküye kattığı yeni yorumu ve alt yapısını gayet başarılı buldum. Uluslararası ödüllü müzisyen ve enstrümantalist Coşkun Karademir’in diğer türkü yorumlarını dinlemek için 20 Ocak beklensin.

Yazarın Tüm Yazıları